Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Kruisbergseweg  175

€ 439.000 Kosten koper

Verkocht! Bouwgrond te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
 • Type woning
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
 • Lees meer

Kruisbergseweg  175

Doetinchem
Bekijk op kaart

Verkocht! Bouwgrond te Doetinchem
Koopsom
€ 439.000
Kosten koper
Bouwkavel 4 met bouwplan:
Unieke bouwkavel gelegen op “Natuur- en villapark De Kruisberg”. De kavel heeft een perceelsoppervlakte van ca. 2.795 m².

Op het perceel mag een vrijstaande woning met inpandige overige ruimte gebouwd worden. (Casco inhoud: ca. 965 m³)

Op 250 meter van de bebouwde kom en slechts 2 kilometer afstand van het bruisende centrum van Doetinchem, een uniek royale bouwkavel van maar liefst 2.795 m² met gezamenlijke toegangsweg (totaal groot ca. 305 m²).

Omgeving:
Het natuur- en villapark sluit aan op diverse natuurgebieden. De kavel biedt een bijzonder uitzicht over het natuurgebied de Kruisbergse bossen en de Wittebrink; een plek waar de natuur haar gang kan gaan en de bewoners optimaal kunnen genieten en tot rust kunnen komen.
Doetinchem beschikt over een grote diversiteit aan basisscholen, middelbare scholen, middelbaar beroepsonderwijs en zelfs hoger beroepsonderwijs.
Maar ook het gezellige stadscentrum van Doetinchem bevindt zich op korte afstand. Het centrum heeft naast een ruim aanbod van winkels ook restaurants, terrassen, een bioscoop, een schouwbrug en diverse uitgaansmogelijkheden.

Natuur- en villapark De Kruisberg is uitermate geschikt voor mensen die rust en ruimte zoeken. Ruim kavel met fraai uitzicht. Deze unieke plek geeft de exclusiviteit van lekker ruim en comfortabel wonen in combinatie met de gemakken van de stad op fietsafstand. Omdat de kavel zoveel mogelijkheden biedt, is het ook geschikt voor mensen die een kantoor aan huis ambiëren.

Landschappelijke inrichting “Natuur- en villapark De Kruisberg”
Voor het natuur- en villapark De Kruisberg is er ook een landschappelijk inrichtingsplan opgesteld. Ook is er een deel van het gebied als natuurterrein ingericht. Het natuurterrein is eigendom van de gemeente Doetinchem en wordt extensief beweid met schapen.

Bouwplan:
De kavel is met een volledig bouwplan en goedgekeurde omgevingsvergunning te koop, inclusief alle onderzoeken en constructietekeningen. Ook zijn de gemeentelijke leges reeds voldaan en zijn bij de koopprijs inbegrepen.

Architect en aannemer:
De woning is getekend door de gerenommeerde Duitse architect Peter Kaster. Tevens is er een scherpe offerte beschikbaar van een gerenommeerd bouwbedrijf die binnen een bouwperiode van 6 maanden de woning sleutelklaar kan opleveren. De koper is echter zelf vrij in het kiezen van een aannemer.

Mag ik op een andere plek een huis bouwen?
Nee, het bouwblok staat vast en de woning waarvoor het bouwplan al kant en klaar is dient gerealiseerd te worden binnen het bouwblok.

Mag ik een ander type huis op deze plek bouwen?
Ja, dat mag, maar dan dient wel voldaan te worden aan de voorgeschreven goot- en nokhoogte en andere voorwaarden uit het plan. In de praktijk betekent dit dat de bouw van een schuurwoning mogelijk is en afwijkende bouwvormen lastig binnen de voorwaarden zijn te realiseren.

Mag ik de woning van binnen anders indelen?
Ja, dat mag, de woning mag van de binnenzijde anders worden ingedeeld. Hiervoor zal wel een nieuwe omgevingsvergunning dienen aangevraagd te worden. Uitgangspunt blijft de maximale grootte van de inwendige woning en de toegestane overige inpandige ruimte.

Mag ik rond de woning een tuin aanleggen?
Ja, de grond rond de woning mag voor tuindoeleinden gebruikt worden. Ook is het toegestaan deze te gebruiken voor bijvoorbeeld het weiden van vee of het aanleggen van een boomgaard.

Wat houdt kosten koper in?
Over de koopsom bent u overdrachtsbelasting verschuldigd (8%). Verkoper is een particulier en is niet BTW plichtig en derhalve is over de koopsom overdrachtsbelasting verschuldigd. Naast de overdrachtsbelasting komen de kosten van de notaris en de inschrijving bij het Kadaster voor uw rekening.

Wie wordt eigenaar van de ontsluitingsweg?
De bouwkavel en uw toekomstige woning zijn ontsloten via de toegangsweg. U wordt voor de helft eigenaar van de toegangsweg samen met de eigenaar die achter op het perceel inmiddels al is gebouwd. De weg met aan weerszijde een heg zijn in gezamenlijk onderhoud van de achterliggende eigenaar en u als koper van de bouwkavel. In de notariële akte zal dit worden vastgelegd.

Wat zijn de bouwkosten voor de woning met inpandige overige ruimte?
De door aannemersbedrijf Reon uit Spankeren is een offerte uitgebracht voor de bouw van de woning. De casco kosten voor de aannemer zijn begroot op ca. € 320.000,- (begroting is op aanvraag beschikbaar).
Ook is er een begroting gemaakt door het installatiebedrijf Buwegs Installatie BV voor ca. € 55.000,- (begroting is op aanvraag beschikbaar).

Met wie kan ik contact opnemen indien ik wijzigingen wens aan te brengen van het bouwplan?
U kunt hiervoor terecht bij Reon te Spankeren of Van Vugt bouwkundig teken- en adviesbureau uit Didam.

Kan ik zo naar het perceel toelopen om de bouwkavel ter plekke te bekijken?
Ja, vanaf de weg kunt u via het weiland naar de achterliggende bouwkavel lopen. Deze is met oranje linten uitgezet, zodat u kunt ervaren hoe de woning gesitueerd is in de directe omgeving.

Voor overige vragen kunt u altijd contact opnemen via: 0314-382121.

In het kort:
Koopsom: € 439.000,- k.k. Deze prijs is inclusief bouwplan en omgevingsvergunning.
Ook is dit inclusief de onverdeelde helft van de weg om te komen en te gaan naar de woning.
Overdrachtsbelasting: 8%, geen BTW verschuldigd.
Exclusief bouwkosten.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Bouwgrond
 • Soort woning
 • Type woning
 • Koopsom
  € 439.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's