Woning aankopen

Uw woonvraag vormt onze uitdaging. Of u nu op zoek bent naar dat ene unieke rijksmonument of juist een woonboerderij. De makelaars van Witte Rentmeesters en Makelaars adviseren en begeleiden u bij wellicht dé aankoop van uw leven. Want Witte Rentmeesters en Makelaars wil graag dat uw aankoop ook echt daadwerkelijk dé aankoop wordt.

En die begeleiding verdient zichzelf terug. Witte Rentemeesters en Makelaars ontzorgt u bij uw zoektocht naar uw exclusieve woning.

Vanzelfsprekend horen bij die aankoop ook de onderhandelingen. En dat daar voor u als koper winst te behalen is mag duidelijk zijn. De makelaars van Witte Rentmeesters en Makelaars zijn met een flinke bagage aan marktkennis, netwerk en doortastendheid in staat prijsonderhandelingen voor u te voeren. En, wellicht nog belangrijker, tijdens deze onderhandelingen spelen emoties voor hen geen rol. En die zakelijkheid in onderhandelingen maakt dat uw exclusieve woonwens voordeliger uit kan vallen. 

Onze werkwijze bij het aankopen van een woning

We zullen ons eerst verdiepen in uw wensen en behoeften. Vervolgens richten wij ons op het huidige aanbod. Wij lopen dit samen met u door om te kijken of er een geschikte woning bij zit. Uiteraard gaan wij met u mee bezichtigen en zullen wij alert zijn op zaken die ons opvallen en deze met u bespreken. 

Wij zullen u na de bezichtiging verslag doen van onze bevindingen. Hierbij letten wij niet alleen op het geheel maar ook op de details. Is de woning bouwkundig wel in goede staat? Is het wel geschikt en sluit de woning aan bij uw wensen en behoeften? Wij vergelijken de woning tevens met de diverse soortgelijke woningtransacties in de nabije omgeving, de zogenaamde transactievergelijking. Ook nemen wij juridische en fiscale aspecten met u door. 

Bent u eruit? Dan gaan wij starten met de onderhandelingen. Wij zetten vooraf een strategie op waarbij uw belangen voor ons voorop staan. Komt het definitief tot een bieding dan zullen wij dit, met de hierbij behorende condities, voor u vastleggen.   

Als de koop is gesloten wordt de koopovereenkomst opgesteld en zullen wij deze controleren alvorens u overgaat tot ondertekening. Wij houden u op de hoogte van de voortgang en zullen u ook terzijde staan bij de eindinspectie en de juridische overdracht bij de notaris. 

Meer informatie over het aankopen van een woning

Heeft u een specifiek vraagstuk over de aankoop van een woning? Onze makelaars staan u graag te woord.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u kriebels in uw buik en slapeloze nachten omdat u uw droomhuis elders heeft gevonden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat u een zorgeloos aankoopproces ervaart.
Neem vrijblijvend contact op