Taxaties

Heeft u een taxatie nodig van uw vastgoed? Dan bent u bij Witte Rentmeesters en Makelaars aan het juiste adres. De taxateurs hebben uitgebreide kennis van het landelijk gebied en ruime ervaring met de verschillende vormen van taxaties. Of het nu gaat om:

  • taxatie voor de belastingen;

  • successie taxatie;

  • zakelijke rechten taxatie;

  • landbouwvrijstelling taxatie.

Onze Register Taxateurs zijn vakbekwaam en aangesloten bij de Kamer Landelijk Vastgoed binnen het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Daardoor kunnen wij u de juiste kwaliteit waarborgen voor onze taxaties. 

De rentmeesters zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, de vastgoeddeskundigen op het gebied van stad, land en infrastructuur.

Onze werkwijze bij het opstellen van een taxatierapport

De erkende taxateurs van Witte Rentmeesters en Makelaars voeren de taxaties volgens een vast protocol uit. Er wordt onder andere gekeken naar de gegevens uit het Kadaster, ruimtelijke plannen, bodem en energiezuinige maatregelen. Ook constructie en kwaliteit van de gebruikte materialen, staat van onderhoud, maatvoering en functionaliteit worden niet overgeslagen. 

Case over taxatie

Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Bekijk dan snel onze case. Hier leest u hoe diverse taxaties in de praktijk verlopen. 

lees de case


Fiscale omstandigheden 

Een bedrijfsbeëindiging of bedrijfsovername? Inbreng in, of onttrekking van onroerende zaken aan BV’s of andere rechtspersonen? De taxateurs van Witte Rentmeesters en Makelaars draaien hun hand er niet voor om. Diverse taxatiemethoden en waarderingsgrondslagen kunnen worden toegepast om een zaak of object te taxeren. Afhankelijk van het doel van de taxatie passen de taxateurs de meest geschikte methode toe. Het resultaat? Een deskundig taxatierapport op maat.


Taxaties
Taxaties
Taxaties

Successie taxatie

Krijgt u een erfenis of schenking? Een successie taxatie is bedoeld om de waarde vast te stellen voor de successieaangifte voor de Belastingdienst. Wanneer u dit door een deskundige partij laat doen voorkomt u hiermee onenigheid over de verdeling van de erfenis.

Zakelijke rechten

Voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur, het plaatsen van een opstal of het overeenkomen van een erfdienstbaarheid op andermans grond dient men, vanwege de eventuele rechtsgevolgen zoals natrekking, een zakelijk recht te vestigen. Het vestigen van dit zakelijk recht dient middels een notariële akte te worden ingeschreven in de openbare registers. Het is gebruikelijk om met de eigenaar van de onroerende zaak een vergoeding overeen te komen voor het vestigen van een zakelijk recht op zijn zaak. Witte Rentmeesters en Makelaars begeleidt u hierin. Of u nu de eigenaar bent van het dienende erf of het heersend erf. Iedereen is gebaat bij goed advies en zekerheid.

Landbouwvrijstelling

Onder omstandigheden is het toegestaan om de boekwaarde van grond op de balans om te zetten van de historische verkrijgingsprijs naar de (hogere) huidige agrarische waarde. Dit wordt vaak gedaan omdat, mocht de landbouwvrijstelling ooit worden afgeschaft, er dan met een hogere boekwaarde kan worden gewerkt. Het is feitelijk een herwaardering van de balanswaarde. 

Meer informatie over taxaties

Heeft u een specifiek vraagstuk over taxaties? Onze taxateurs staan u graag te woord.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u zeker zijn van een goed en degelijk taxatierapport? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op om de details te bespreken.
Vraag vrijblijvend een offerte aan