Landgoederenbeheer

We behartigen de belangen van landgoedeigenaren en (groot)grondbezitters en adviseren over ruimtelijk beleid en wetgeving. Ook ontwikkelen we financiële en ruimtelijke toekomstvisies. U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende werkzaamheden:

Case over landgoederenbeheer

Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Bekijk dan snel onze case. Hier leest u dat er specialistische kennis vereist is voor Landgoed het Jagershuis in Wehl. Hier komen veel facetten van het landgoederenbeheer aan bod. 

lees de caseLandgoederenbeheer
Landgoederenbeheer
Landgoederenbeheer

Contractadministratie

Voor het beheren van alle lopende contracten tussen het landgoed en de betrokken (erf)pachters, en huurders werken we samen met een geavanceerd contractadministratie systeem. Dit systeem zorgt er onder andere voor dat we op de hoogte zijn welke contracten er zijn bij uw landgoed en zorgt voor een goede bewaking van opzeg- en (prijs)wijzigingstermijnen. We hebben overzicht middels kaarten dankzij een geïntegreerde GIS-viewer en de financiële afhandeling van dergelijke contracten is gekoppeld met ons boekhoudsysteem. 

Financiële administratie

Wij kunnen de financiële administratie van uw landgoed verzorgen door het maken van begrotingen, het leveren van tussentijdse cijfers, het verzorgen van uw betalingsverkeer enzovoort. Ons boekhoudsysteem is tevens gekoppeld aan het contractadministratiesysteem, waardoor we een helder overzicht hebben van mogelijke debiteuren. 

Bos- en natuurbeheer

Onder het landgoederenbeheer valt vaak het bos- en natuurbeheer samen. We maken een deskundig maatwerkplan dat enkel op uw landgoed van toepassing is. Onze rentmeesters zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent het bos- en natuurbeheer. 

Aanvraag subsidies

Het onderhouden van het natuurschoon van uw landgoed is een arbeidsintensieve en zeer kostbare taak. Er zijn mogelijkheden geboden door het ministerie om deze waardevolle natuurgebieden of landschapselementen te behouden en waar nodig te versterken. De diverse subsidiemogelijkheden kunnen wij voor u uitzoeken en indien wenselijk voor u aanvragen. 

Landgoedvisie

Een landgoedvisie is een strategisch document waarin ambities van de eigenaar van het landgoed worden verwoord en verbeeld. De landgoedvisie dient richting te geven voor inrichting en beheer van het landgoed voor de komende jaren. Het is een maatwerkplan specifiek opgesteld voor uw landgoed. 

Meer informatie over landgoederenbeheer

Heeft u een specifiek vraagstuk over landgoederenbeheer? Onze rentmeesters staan u graag te woord. 


Maak een vrijblijvende afspraak

Landgoederen beheren is een vak apart. Laten we samen gaan kijken naar de mogelijkheden. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te helpen bij dergelijke zaken. De ingewikkelde procedures nemen wij u graag uit handen. Ook het overnemen van de administratie behoort tot de mogelijkheden.
Plan een vrijblijvende afspraak in