Zakelijk vastgoed verkopen

Uw ondernemingslocatie is voor u geen object of pand. Het is uw thuis. En het moet ook weer een thuis worden voor een nieuwe eigenaar. Op die manier benadert Witte Rentmeesters en Makelaars uw verkoopopdracht.

Daarin staan zorgvuldigheid en doortastendheid voorop. Wij benaderen uw onderneming met een specifiek verkoopplan. Dat is in het hogere marktsegment van exclusieve kantoorpanden bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Iedereen wil weten wat de haken en ogen zijn bij een aankoop. Zij willen de koop volledig kunnen overzien. Van de juridische aspecten tot aan het krijgen van “het goede gevoel”.  Daarbij hoort ook dat wij samenwerken met woningcoaches die ook kennis hebben van de zakelijke markt en van uw “thuis” ook een thuis voor potentiële kopers kunnen maken.

Doordat wij onze ervaring als rentmeesters koppelen aan onze makelaardij zijn wij in staat om complexe verkoopvraagstukken op te lossen. Uitgebreide voorlichting voor geïnteresseerde kopers hoort daar automatisch bij. Want juist die extra stap maakt dat Witte Rentmeesters en Makelaars dé specialist is in “exclusief werken in het groen”.

Vrijblijvende waardebepaling

Overweegt u om uw ondernemingslocatie te gaan verkopen en bent u benieuwd hoeveel uw pand nu eigenlijk waard is in huidige markt? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling.

We nemen het als een uitgebreid advies ter hand en zullen u voorzien van de nodige informatie om de waarde vast te stellen. We kijken niet alleen naar het object, maar ook naar onderliggende informatie die van groot belang is bij het vaststellen van de waarde.

Onze werkwijze

U bent eruit, u wilt uw locatie gaan verkopen. U kunt van ons verwachten dat wij ons optimaal inzetten voor de verkoop van uw locatie. Uw locatie is maatwerk.

Bij het eerste bezoek aan uw pand zullen wij kijken naar de huidige staat van onderhoud, de bouwtechnische staat en het afwerkingsniveau. Tevens kijken we naar de ligging en bekijken we het bestemmingsplan en de mogelijkheden die dit plan met zich meebrengt voor potentiële kandidaten. Ieder pand heeft een verhaal, dit kan zijn op het gebied van architectuur, maar ook geschiedenis kan een hoofdrol spelen. We zoeken dit graag voor u uit. Tot slot onderzoeken we de huidige markt, hoe is de prijsontwikkeling? Bij elkaar opgeteld geeft dit een goed beeld van het object. Met deze gegevens kunnen we u een advies geven met betrekking tot de vraagprijs.

Uw bedrijfspand leggen we vast door middel van het maken van een professionele fotoreportage (360° fotografie, hoogte fotografie inbegrepen), plattegronden (conform NEN 2580 met meetcertificaat), (drone)video’s en inspirerende teksten. Deze beelden en teksten worden met zorg en aandacht gepresenteerd in een mooie brochure voor u op maat gemaakt. Indien het nodig is kunnen wij u woningcoaches aanbieden die ook gespecialiseerd zijn in de zakelijk markt voor de verkoopstyling van uw kantoorpand.

Voor sommige objecten is extra aandacht wenselijk. Zo kan het voorkomen dat de bouwtechnische staat te wensen overlaat. Wij zorgen dat een erkend bureau een professioneel rapport aanlevert over de bouwkundige staat. Is er meer nodig dan alleen een bouwtechnisch rapport dan kunnen wij ook zorgdragen voor artist impressions om te laten zien aan de potentiële kandidaten hoe het object eruit kan komen te zien na verbouwing. Hierbij hoort uiteraard een begroting van de benodigde investeringen.

Voordat het bedrijfspand het wereldwijde web opgaat sturen wij een bericht naar onze actieve zoekers en onze collega makelaars. We plaatsen daarna het pand voor u op Funda in Business en onze website, heeft u een monument dan plaatsen wij deze ook op het Nationaal Monumenten Portaal.

Funda in Business heeft ook extra mogelijkheden om nog beter in beeld te komen bij zoekers. Bijvoorbeeld Object in Beeld. Vraag onze makelaars naar de mogelijkheden.

Uiteraard kan sociale media niet ontbreken in deze tijd. Facebook biedt bijvoorbeeld mogelijkheden aan om selectief advertenties te vertonen bij de juiste doelgroep en/of regio. Een video respondeert hierbij nog beter.

Ook offline zijn er natuurlijk tal van advertentiemogelijkheden. We bekijken dit per pand en zullen in overleg met u de advertentie opstellen.

Als het u op prijs stelt plaatsen wij graag een bord bij uw bedrijfspand om de aandacht te trekken van zoekers uit de omgeving.

Wanneer geïnteresseerden zich melden plannen we bezichtigingen in die door de makelaar worden begeleid. Na dit bezoek brengen wij u op de hoogte van onze eerste indruk en de bevindingen. Natuurlijk houden we ook nauw contact met de geïnteresseerden. Wij zijn er om uw belangen te behartigen en zullen u dan ook adviseren over de verkoopprijs met voorwaarden zodra het tot een bieding komt.

Uw bedrijfspand is verkocht! We leggen de prijs en de voorwaarden die zijn overeengekomen voor u vast in een koopovereenkomst. We zullen u toelichting geven waar nodig. Na ondertekening door beide partijen zullen wij zorgdragen dat de koopovereenkomst bij de notaris komt. De concept leveringsakte kijken wij zorgvuldig voor u na op onvolkomenheden. Op de datum van het notarieel transport zullen wij u terzijde staan bij de eindinspectie en de juridische overdracht. 

Financieringstaxatie

Wilt u een bedrijfspand kopen of verkopen, dan is de exacte taxatiewaarde van het door u aan te kopen of te verkopen pand van groot belang.   

Klik hier voor meer informatie over onze gevalideerde taxatierapporten en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Financiering en subsidies monumenten (SIM)

Als monumentenmakelaar zijn wij volledig op de hoogte van subsidies en andere financieringsmogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden bij monumenten.    

Stille verkoop

U wilt uw kostbare bezit niet uitgebreid aan de markt presenteren, maar het liefste in stilte verkopen. Dit kunnen wij voor u doen! 

Klik hier voor meer informatie over stille verkoop.    

Meer informatie

Heeft u een specifiek vraagstuk over de verkoop van uw zakelijk vastgoed? Onze makelaars staan u graag te woord.

Vraag een vrijblijvende waardebepaling aan

Overweegt u uw bedrijfs onroerend goed te verkopen? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling.
Vraag een vrijblijvende waardebepaling aan