Landgoedvisie

Particuliere landgoederen zijn gebieden waar de gebruiksfuncties landbouw en natuur verweven zijn in een cultuurhistorisch waardevol landschap. Deze verwevenheid heeft ervoor gezorgd dat het natuurschoon, het landschap en de aanwezige cultuurwaarden uitzonderlijk goed bewaard zijn gebleven.

De landgoederen vertegenwoordigen hiermee in combinatie met het recreatieve medegebruik een zeer groot maatschappelijk belang. Om deze bovenstaande waarden te behouden en te versterken is het essentieel dat de landgoederen economisch vitaal zijn. 

Case

Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Bekijk dan snel onze case. Hier leest u dat iedere landgoed- en/of ontwikkelingsvisie anders is. Wij delen graag het praktijkvoorbeeld van Kasteel de Kelder uit Doetinchem met u. 

lees de case


Vaak hebben landgoedeigenaren concrete wensen en idee├źn om de kwaliteit van natuur, landschap en monumentale opstallen en de duurzame instandhouding hiervan te versterken. Om de doelen van het landgoed en de wensen vanuit de overheden op elkaar af te stemmen en overeenstemming te krijgen over de projecten die de komende jaren uitgevoerd kunnen worden, kunnen wij voor u een integrale landgoedvisie opstellen. 

Landgoedvisie
Landgoedvisie
Landgoedvisie

Uit ervaringen is gebleken dat deze werkwijze een effectieve en effici├źnte manier is om gezamenlijke en individuele doelstellingen te behalen en de uitvoering van projecten op gang te krijgen en te houden.  

Meer informatie

Heeft u een specifiek vraagstuk over landgoedvisie? Onze rentmeesters staan u graag te woord. 

Maak een afspraak

Heeft u plannen met het landgoed, maar weet u niet hoe nu verder? Laten we samen gaan kijken naar de mogelijkheden. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te helpen bij dergelijke onderzoeken.
Plan een afspraak in