Landgoedvisie

Zowel particuliere landgoederen als niet-particuliere landgoederen zijn gebieden waar de gebruiksfuncties landbouw en natuur verweven zijn in een cultuurhistorisch waardevol landschap. Deze verwevenheid heeft ervoor gezorgd dat het natuurschoon, het landschap en de aanwezige cultuurwaarden uitzonderlijk goed bewaard zijn gebleven.

De landgoederen vertegenwoordigen hiermee in combinatie met het recreatieve medegebruik een zeer groot maatschappelijk belang. Om deze bovenstaande waarden te behouden en te versterken is het essentieel dat de landgoederen economisch vitaal zijn. 

Case over landgoedvisie

Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Bekijk dan snel onze case. Hier leest u dat iedere landgoed- en/of ontwikkelingsvisie anders is. Wij delen graag het praktijkvoorbeeld van Kasteel de Kelder uit Doetinchem met u. 

lees de case


Vaak hebben landgoedeigenaren concrete wensen en ideeën om de kwaliteit van natuur, landschap en monumentale opstallen en de duurzame instandhouding hiervan te versterken. Om de doelen van het landgoed en de wensen vanuit de overheden op elkaar af te stemmen en overeenstemming te krijgen over de projecten die de komende jaren uitgevoerd kunnen worden, kunnen wij voor u een integrale landgoedvisie opstellen. Deze landgoedvisie is vaak onderdeel van het landgoederenbeheer. Alle facetten zijn bekend bij de rentmeester zodat er een deskundig en gedegen visie kan worden opgesteld. 

Landgoedvisie
Landgoedvisie
Landgoedvisie

Uit ervaringen is gebleken dat deze werkwijze een effectieve en efficiënte manier is om gezamenlijke en individuele doelstellingen te behalen en de uitvoering van projecten op gang te krijgen en te houden.  

Meer informatie over landgoedvisie

Heeft u een specifiek vraagstuk over landgoedvisie? Onze rentmeesters staan u graag te woord. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Heeft u plannen met het landgoed, maar weet u niet hoe nu verder? Laten we samen gaan kijken naar de mogelijkheden. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te helpen bij dergelijke onderzoeken.
Plan een vrijblijvende afspraak in