Woning taxeren

Heeft u een taxatie nodig van uw vastgoed? Dat bent u bij Witte Rentmeesters en Makelaars aan het juiste adres. Met een uitgebreide kennis van het landelijk gebied en een ruime ervaring in verschillende vormen van taxaties kunnen wij u vraag altijd juist beantwoorden.

Van taxaties voor de vrije verkoopwaarde tot aan taxaties voor verzekeringen, de experts van Witte Rentmeesters en Makelaars taxeren jaarlijks vele woningen, agrarische objecten, landgoederen en percelen. Daardoor zijn zij in staat om met veel marktkennis en achtergrond informatie tot een juiste taxatie te komen.

Woning taxeren
Woning taxeren
Woning taxeren

Onze taxateurs zijn geregistreerd bij het NRVT in de categorieën: Wonen en Landelijk Vastgoed (LV). Daarnaast borgen de kwaliteitseisen van de NVR onze deskundigheid en professionaliteit in het landelijk gebied.

Bovendien zijn we aangesloten bij de Taxateurs Unie, een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut, waardoor u verzekerd bent van een vakkundig taxatierapport dat door iedere instantie wordt geaccepteerd.

Gevalideerd rapport

Wilt u een huis, bedrijfspand of agrarisch onroerend goed kopen of verkopen, dan is de exacte taxatiewaarde van het door u aan te kopen of te verkopen pand van groot belang. Bank, hypotheekverstrekkers, het NHG en ander (financiële) instanties willen een gevalideerd taxatierapport ontvangen. Zo’n taxatierapport moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen van de betrokken partijen. Validatie betekent dat het door ons aangeleverde taxatierapport wordt gecontroleerd door bijvoorbeeld de Taxateurs Unie. 

Onze werkwijze

Nadat we van u de getekende opdrachtbevestiging hebben ontvangen volgen we onderstaand stappenplan:

  • We gaan op locatie kijken naar de staat van het object;
  • We meten de oppervlakte en inhoud;
  • We kijken naar de bestaande indeling;
  • We kijken naar de constructie en de kwaliteit van de gebruikte materialen;
  • We kijken naar welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de isolatie van het dak, de muren, de vloeren?
  • We doen een kadastraal onderzoek om te kijken naar het eigendomsbewijs, de kadastrale kaart en/of er verplichtingen of rechten op rusten en kijken op welk perceel;
  • We kijken naar de prijsontwikkeling bij vergelijkbare objecten;
  • We kijken of er toekomstige ontwikkelingen op de agenda staan.

Meer informatie

Heeft u een specifiek vraagstuk over het taxeren van woningen? Onze taxateurs staan u graag te woord.

Offerte aanvragen

Heeft u een financieringstaxatie nodig? Wij taxeren uw (toekomstige) eigendommen graag.
Vraag offerte aan