Woning taxeren

Heeft u een taxatie nodig van uw vastgoed? Dat bent u bij Witte Rentmeesters en Makelaars aan het juiste adres. Met een uitgebreide kennis van het landelijk gebied en een ruime ervaring in verschillende vormen van taxaties kunnen wij u vraag altijd juist beantwoorden.

Van taxaties voor de vrije verkoopwaarde tot aan taxaties voor verzekeringen, de experts van Witte Rentmeesters en Makelaars taxeren jaarlijks vele woningen, agrarische objecten, landgoederen en percelen. Daardoor zijn zij in staat om met veel marktkennis en achtergrond informatie tot een juiste taxatie te komen.

Woning taxeren
Woning taxeren
Woning taxeren

Onze taxateurs zijn geregistreerd bij het NRVT in de Kamer Landelijk Vastgoed (LV). Daarnaast borgen de kwaliteitseisen van de NVR onze deskundigheid en professionaliteit in het landelijk gebied.

Onze werkwijze

Nadat we van u de getekende opdrachtbevestiging hebben ontvangen volgen we onderstaand stappenplan:

  • We gaan op locatie kijken naar de staat van het object;

  • We meten de oppervlakte en inhoud;

  • We kijken naar de bestaande indeling;

  • We kijken naar de constructie en de kwaliteit van de gebruikte materialen;

  • We kijken naar welke energiebesparende maatregelen er zijn getroffen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de isolatie van het dak, de muren, de vloeren?

  • We doen een kadastraal onderzoek om te kijken naar het eigendomsbewijs, de kadastrale kaart en/of er verplichtingen of rechten op rusten en kijken op welk perceel;

  • We kijken naar de prijsontwikkeling bij vergelijkbare objecten;

  • We kijken of er toekomstige ontwikkelingen op de agenda staan.

Waardebepaling

Wilt u uw huis verkopen, dan is een waardebepaling voldoende. Dit geeft een goed beeld van wat uw woning op zou kunnen brengen. Een waardebepaling is een stuk minder uitgebreid dan een taxatierapport en kan niet gebruikt worden bij het aanvragen van een hypotheek. 

Benieuwd welke diensten wij nog meer voor u kunnen verrichten? Klik dan hier.

Meer informatie

Heeft u een specifiek vraagstuk over het taxeren van woningen? Onze taxateurs staan u graag te woord.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u zeker zijn van een goed en degelijk taxatierapport? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op om de details te bespreken.
Vraag vrijblijvend een offerte aan