Monumentenmakelaar voor agrarisch vastgoed

Al meer dan 25 jaar is Witte Rentmeesters en Makelaars een begrip. Als kantoor hebben we alle kennis in huis van (Rijks)monumenten, de bijbehorende subsidies en laagrentende leningen. Wij weten als geen ander hoe het is om zorg te dragen voor een monumentaal pand en exclusief vastgoed.

De rentmeesterij en de makelaardij vullen elkaar hierin perfect aan. Wij zijn dan ook hét kantoor om de verkoop van uw unieke monument te verzorgen. Natuurlijk gaan we ook graag met u op pad in de zoektocht naar dat ene plekje. Wij nemen graag de zorg uit handen.

Voor een nog breder bereik zijn we aangesloten bij het Nationaal Monumenten Portaal. Dit is de “Funda” voor monumenten. Het is het portaal voor iedereen die een monument wil beleven, kopen of huren.

Wonen en werken in een monument van waarde

Onze portefeuille is zeer divers, maar de panden hebben allemaal één ding gemeen: het zijn exclusieve objecten met karakter. Binnen ons agrarisch aanbod, vindt u mede daardoor ook met regelmaat rijks-  en gemeentelijke monumenten. Als monumentenmakelaar zijn wij altijd op zoek naar objecten met een eigen uitstraling. Wanneer u overweegt uw monumentale pand te verkopen of wanneer u op zoek bent naar een bijzonder object, dan zijn wij,  als gespecialiseerd makelaar, u graag van dienst.

Financiering en subsidies monumenten

Als beheerder van landgoederen en monumentenmakelaar zijn wij volledig op de hoogte van subsidies en andere financieringsmogelijkheden. Bij de aanschaf van een monument komt nog meer kijken dan bij de aanschaf van een regulier object. Als monumentenmakelaar kunnen wij u goed adviseren.

Door ons unieke kantoor, waar  rentmeesterij en makelaardij nauw samenwerken, hebben wij een groot netwerk binnen de monumentale afdelingen bij de gemeenten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ook werken wij nauw samen met het Nationaal Restauratiefonds.

Het Nationaal Restauratiefonds is een fonds dat zich al meer dan 30 jaar inzet voor het in stand houden van monumenten. Zij ondersteunen eigenaren die een monument willen onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen. Dit doen zij geheel onafhankelijk en ze hebben geen winstoogmerk.

Het Nationaal Restauratiefonds heeft diverse financieringsmogelijkheden ten behoeve van uw monument. Voor een passend advies raden wij u aan om rechtstreeks contact met hen op te nemen.

SIM staat voor Subsidie Instandhouding Monumenten. Deze subsidie kunt u ontvangen voor het uitvoeren van normaal onderhoud aan monumenten gedurende een periode van 6 jaren. Het gaat hierbij dan om noodzakelijke en reguliere werkzaamheden, gericht op het behoud van de monumentale waarden van een monument. Denk hierbij aan schilderwerk, onderhoud kozijnen, daken, herstel houtwerk.

Wij zorgen ervoor dat u weloverwogen en zorgeloos tot koop kunt overgaan. Ook na de aankoop van uw eigen monumentale pand kunnen wij u bijstaan bij de aanvraag van de diverse subsidies.

Meer informatie over monumenten

Heeft u een specifiek vraagstuk over monumentale panden? Onze makelaars staan u graag te woord.  

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Wilt u graag gebruik maken van onze kennis en ervaring op het gebied van monumentaal erfgoed? Laat dan uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan