Bestemmingsplanprocedures

De Wet ruimtelijke ordening heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van elke vierkante meter grond in Nederland in de wet is vastgelegd. De betreffende bestemmingsplannen worden vastgesteld door de gemeenten en laten zien wat wel of wat niet mag. Indien u hiervan wilt afwijken of een bezwaar wilt indienen, dan bent u bij Witte Rentmeesters en Makelaars aan het juiste adres. Onze rentmeesters hebben de juiste ingangen bij de gemeente en/of provincie waardoor wij met de juiste juridische, technische kennis u ook kunnen bijstaan met de bestemmingsplanprocedures, aanvragen/wijzigen van omgevingsvergunningen etc.

Case over bestemmingsplanprocedures

Benieuwd naar onze succesvolle aanpak? Bekijk dan snel onze case. Hier leest u over het verloop van bestemmingsplanprocedures, het staat en valt met de huidige bestemming en de nieuwe beoogde (her)bestemming. 

lees de case


Ruimtelijke plannen

Witte Rentmeesters en Makelaars bezit uitgebreide expertise op het gebied van de hiervoor benodigde, veelal ingewikkelde regelgeving en procedures. Daarbij gaat het vaak niet alleen om de Wet ruimtelijke ordening zelf, maar ook om wet- en regelgeving die daar raakvlakken mee heeft.

Bestemmingsplanprocedures
Bestemmingsplanprocedures
Bestemmingsplanprocedures

Voor veel zaken is in het kader van de Wet ruimtelijke ordening een vergunning of toestemming nodig. U kunt daarbij denken aan de verbouwing van een woning, maar bijvoorbeeld ook aan de aanleg van een uitweg, het afgraven van grond voor natuurontwikkeling en het oprichten of wijzigen van agrarische bedrijven. Vooral het herbestemmen van vrijkomende agrarische gebouwen in het buitengebied vraagt om een zorgvuldige planvorming.

Meer informatie over bestemmingsplannen

Heeft u een specifiek vraagstuk over bestemmingsplannen? Onze rentmeesters staan u graag te woord.

Maak een afspraak

Laten we samen gaan kijken naar de mogelijkheden. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u snel te helpen bij dergelijke zaken. De ingewikkelde procedures nemen wij u graag uit handen.
Plan een afspraak in