Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Greffelinkallee  4

€ 720.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Hummelo

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+44

Greffelinkallee  4

Hummelo
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Hummelo
Vraagprijs
€ 720.000
Kosten koper

Op een prachtige locatie aan de rand van het dorp Hummelo gelegen, keurig onderhouden, vrijstaand landhuis ontworpen door de architect J. Grijpma met groot perceel (1.397 m²!). Met een knipoog naar de landelijke omgeving is dit huis ontworpen en gebouwd in 1965.

U geniet van de rust, met vrij zicht op omliggende landerijen, aan de rand van het dorp. Alle voorzieningen zoals winkels en restaurants bevinden zich op loopafstand. Uitvalwegen in alle richtingen bevinden zich in de directe nabijheid.

Indeling
Begane grond:
Entree, hal met meterkast en toegang tot het toilet, ingebouwde kast en woonkamer. De sfeervolle lichte woonkamer met fraaie natuurstenenvloer en houtkachel is aan de zonzijde van de woning gesitueerd en alle zijden zijn voorzien van grote raampartijen met daardoor veel lichtinval.

Via de eetkamer komt u in de keuken met de gebruikelijke apparatuur. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar waar ruimte is voor de wasmachine opstelling. Ook is er vanuit de keuken toegang via een portaal naar de garage en aansluitende berging met cv-opstelling.

De tweede woonkamer is bereikbaar vanuit de keuken. Deze kan in worden gezet als slaapkamer op de begane grond, daar er ook een ruime badkamer is die is voorzien van een toilet, wastafel en douchegelegenheid.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap is de eerste verdieping bereikbaar. De overloop geeft toegang tot vijf ruime slaapkamers en twee badkamers. De eerste badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. De tweede badkamer die ook bereikbaar is vanuit de master bedroom beschikt over drie wastafels, een ligbad, douche en toilet. Deze tweede badkamer is tevens toegankelijk vanaf de overloop.

De eerste verdieping heeft een studeerkamer waarbij aansluiting is middels een vide tot de eerste woonkamer.

Vliering:
Via de berging op de eerste verdieping is er een vlizotrap naar de bovengelegen vliering.

Buiten:
Rondom de woning treft u een grote goed verzorgde tuin aan. U waant zich in het groen. Vanuit de twee woonkamers en de keuken is een heerlijk zonnig terras (zuid-westen) bereikbaar. Ook is de tuin rondom bereikbaar via de bijkeuken en berging. Deze tuin biedt u veel privacy en de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een zonnige plek te vinden. Aan de zijkant bevindt zich een ruime garage en inrit waar u op eigen terrein kunt parkeren.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 720.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's