Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Zutphenseweg  7

€ 475.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Hummelo

Kenmerken

  • Status
    Verkocht
  • Soort woning
    Eengezinswoning
  • Type woning
    Tussenwoning
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
  • Lees meer

Zutphenseweg  7

Hummelo
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Hummelo
€ 475.000
Kosten koper

Hoeve “ De Drieslag “

Landelijk en monumentaal wonen midden op een landgoed. Wie wil dat niet?

Aan de rand van het dorp Hummelo ligt verscholen tussen landerijen en houtsingels van het landgoed Enghuizen de voormalige boerderij “ Hoeve de Drieslag“. Een karakteristiek rijksmonument met in het hoge middendeel mogelijk wellicht uw toekomstige woning. De fraaie woning met de karakteristieke luiken met de kleuren van landgoed Enghuizen zijn van veraf al te zien. Via een landweggetje rijdt u naar de woning toe.

Alle voorzieningen, zoals winkels en restaurants bevinden zich op fiets- en loopafstand in Hummelo. Uitvalswegen in alle richtingen bevinden zich in de directe nabijheid.

Indeling.
Begane grond:
Entree, hal met toegang tot het toilet. In de hal zit de trap van de kelder. Vanuit de hal komt u in een zeer royale woonzitkamer met openhaard en keuken, met vrij uitzicht aan de voorzijde over de landerijen en aan de achterzijde zicht op de fraaie tuin en landerijen. De keuken beschikt over een gasfornuis met afzuigkap, vaatwasser en overige keukenapparatuur.

Er bevindt zich op de begane grond ook een hobbykamer/werkkamer/slaapkamer. In de hobbykamer (aangrenzend aan de hal) bevindt zich, achter de originele bedstee deuren, een doucheruimte. Aan de achterzijde van de woning is een inpandige berging voor de fietsen en wasmachine/droger. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. Ook wordt er beschikt over een warmwaterboiler op zonne-energie. De gehele woning is voorzien van dubbelglas op de voor- en achterdeur na.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap komt u op de bovenverdieping met ruime overloop en maar liefst vier ruime slaapkamers en een aangename badkamer met bad, douche en toilet. Ook is op de verdieping een ruime berging aanwezig.

Sinds kort is de woning ook voorzien van glasvezel, waardoor u over snel internet kunt beschikken. Het pand is ook ideaal geschikt om wonen te combineren met werken. Boven kunnen werkkamers gecreëerd kunnen worden, waaruit u over de hele wereld kunt communiceren en tussendoor van de prachtige landelijke omgeving kunt genieten.

Buitenruimte:
Aan de voor- en achterzijde treft u een goed verzorgde tuin aan. Parkeren aan de voorzijde is ruim mogelijk. De woning beschikt aan de achterzijde over een overdekt terras. De achtertuin is besloten gelegen en biedt u veel privacy. Langs de achterzijde van de Drieslagwoningen liggen een tweetal paadjes zodat u achterom te voet of met de fiets bij uw woning kunt komen.

Reeën lopen regelmatig op de landerijen en staan soms in de achtertuin, te knabbelen aan uw struiken. Landelijker kan haast niet.

Voordelen van een Rijksmonument:
Er zijn diverse financieringsmogelijkheden voor restauratie en verduurzaming van een rijksmonument. Voor nadere informatie kunt terecht op de website van het Nationaal Restauratiefonds www.restauratiefonds.nl. Niet alleen kunt u gebruikmaken van laagrentende leningen van het Nationaal Restauratiefonds, bijvoorbeeld 10 jaar vast voor 1.5%, maar ook kunt u gebruik maken van het Gelders Monumentenfonds.
  • Status
    Verkocht
  • Type object
    Woonhuis
  • Soort woning
    Eengezinswoning
  • Type woning
    Tussenwoning
  • Prijs
    € 475.000 Kosten koper
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's