Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Zutphenseweg  7

€ 475.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Hummelo

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Tussenwoning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+43

Zutphenseweg  7

Hummelo
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Hummelo
€ 475.000
Kosten koper

Hoeve “ De Drieslag “

Landelijk en monumentaal wonen midden op een landgoed. Wie wil dat niet?

Aan de rand van het dorp Hummelo ligt verscholen tussen landerijen en houtsingels van het landgoed Enghuizen de voormalige boerderij “ Hoeve de Drieslag“. Een karakteristiek rijksmonument met in het hoge middendeel mogelijk wellicht uw toekomstige woning. De fraaie woning met de karakteristieke luiken met de kleuren van landgoed Enghuizen zijn van veraf al te zien. Via een landweggetje rijdt u naar de woning toe.

Alle voorzieningen, zoals winkels en restaurants bevinden zich op fiets- en loopafstand in Hummelo. Uitvalswegen in alle richtingen bevinden zich in de directe nabijheid.

Indeling.
Begane grond:
Entree, hal met toegang tot het toilet. In de hal zit de trap van de kelder. Vanuit de hal komt u in een zeer royale woonzitkamer met openhaard en keuken, met vrij uitzicht aan de voorzijde over de landerijen en aan de achterzijde zicht op de fraaie tuin en landerijen. De keuken beschikt over een gasfornuis met afzuigkap, vaatwasser en overige keukenapparatuur.

Er bevindt zich op de begane grond ook een hobbykamer/werkkamer/slaapkamer. In de hobbykamer (aangrenzend aan de hal) bevindt zich, achter de originele bedstee deuren, een doucheruimte. Aan de achterzijde van de woning is een inpandige berging voor de fietsen en wasmachine/droger. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. Ook wordt er beschikt over een warmwaterboiler op zonne-energie. De gehele woning is voorzien van dubbelglas op de voor- en achterdeur na.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap komt u op de bovenverdieping met ruime overloop en maar liefst vier ruime slaapkamers en een aangename badkamer met bad, douche en toilet. Ook is op de verdieping een ruime berging aanwezig.

Sinds kort is de woning ook voorzien van glasvezel, waardoor u over snel internet kunt beschikken. Het pand is ook ideaal geschikt om wonen te combineren met werken. Boven kunnen werkkamers gecreëerd kunnen worden, waaruit u over de hele wereld kunt communiceren en tussendoor van de prachtige landelijke omgeving kunt genieten.

Buitenruimte:
Aan de voor- en achterzijde treft u een goed verzorgde tuin aan. Parkeren aan de voorzijde is ruim mogelijk. De woning beschikt aan de achterzijde over een overdekt terras. De achtertuin is besloten gelegen en biedt u veel privacy. Langs de achterzijde van de Drieslagwoningen liggen een tweetal paadjes zodat u achterom te voet of met de fiets bij uw woning kunt komen.

Reeën lopen regelmatig op de landerijen en staan soms in de achtertuin, te knabbelen aan uw struiken. Landelijker kan haast niet.

Voordelen van een Rijksmonument:
Er zijn diverse financieringsmogelijkheden voor restauratie en verduurzaming van een rijksmonument. Voor nadere informatie kunt terecht op de website van het Nationaal Restauratiefonds www.restauratiefonds.nl. Niet alleen kunt u gebruikmaken van laagrentende leningen van het Nationaal Restauratiefonds, bijvoorbeeld 10 jaar vast voor 1.5%, maar ook kunt u gebruik maken van het Gelders Monumentenfonds.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Tussenwoning
 • Prijs
  € 475.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's