Witte Rentmeesters en Makelaars

Vorden

Nieuwenhuisweg  2

€ 1.350.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Vorden

Kenmerken

  • Status
    Verkocht
  • Soort woning
    Woonboerderij
  • Type woning
    Vrijstaande woning
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
  • Lees meer

Nieuwenhuisweg  2


Verkocht! Woonhuis te Vorden
Vraagprijs
€ 1.350.000
Kosten koper

Droomhuis op het platteland.
Op een schitterende plek in het Vordense coulisselandschap ligt de mooie woonboerderij ‘Nijenhuis’, een paradijs van woongenot, comfort en privacy.

In 2003/2004 is dit rietgedekte landhuis onder architectuur in zijn geheel verbouwd, gebruik makend van karakteristieke en hoogwaardige antieke en moderne materialen. De staat van onderhoud is uitstekend. Dit unieke object is gelegen op een perceel van ongeveer 1,5 hectare met rondom vrij uitzicht over landerijen.

Het huis met een woonoppervlak van circa 420 m² bestaat onder andere uit een grote stijlvolle woonkeuken, zonnige zitkamer, bibliotheek met ingebouwde boekenkasten, ruime TV- en speelkamer, 5 slaapkamers en 3 badkamers. Opvallend zijn de talrijke ramen met veel lichtinval die overal in het huis uitzicht bieden op de tuin en het agrarische gebied daaromheen. De tuin, onder architectuur aangelegd, is ingericht met borders, gazon, sfeervolle terrassen, hagen, groene wallen, zithoekjes en doorkijkjes. Het huis, de tuin en de omgeving vormen een natuurlijk geheel.

Indeling:
Via de bijkeuken betreedt u de sfeervolle eetkeuken met AGA-fornuis waardoor het er altijd behaaglijk warm is. Dankzij de grote glazen staldeuren is het een lichte woonkeuken waar u met velen kunt tafelen. Via dubbele deuren komt u in een ruime hal met antieke plavuizen. Deze biedt onder andere toegang tot de royale zitkamer met open haard en eiken vloerdelen. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich een werkkamer. Openslaande tuindeuren verbinden de woonkamer met een buitenterras met grote dakplatanen, buxushagen, lavendel en vergezichten over de omliggende weiden.

Via een eikenhouten trap bereikt u de eerste verdieping. Een overloop geeft toegang tot een tweetal slaapkamers. De ‘blauwe kamer’ met uitzicht over de landerijen en de rode met uitzicht op de koeien. De verdieping beschikt over een badkamer met wastafel, ligbad, douche en separaat toilet.

Vanuit de hal is ook de bibliotheek bereikbaar. Deze heeft openslaande deuren naar het terras. Via een trap omlaag komt u in de kelder. Via een trap omhoog bereikt u een ruime entresol die voor vele doeleinden geschikt is. Een grote zolder bevindt zich achter de entresol. De bibliotheek geeft ook toegang tot een apart gedeelte met twee slaapkamers en een badkamer. Aan het einde van de bibliotheek komt u in de master bedroom met aangrenzend een kleedkamer met kastenwand en een badkamer met dubbele wastafel, ligbad, douche en separaat toilet. Deze ruime slaapkamer heeft openslaande staldeuren naar de tuin waardoor u ’s morgensvroeg kunt genieten van het gezang van vogels.

Bijgebouwen
Het woonhuis wordt geflankeerd door twee vrijstaande schuren. De eerste is voorzien van elektriciteit, dubbel glas, verwarming en is goed geïsoleerd. Deze ruimte kan dan ook uitstekend dienst doen als atelier, praktijkruimte of hobby/workshopruimte. De tweede schuur is voorzien van elektriciteit, enkel glas en beschikt over een vliering.

Erf
De woonboerderij beschikt dankzij tuinmuren over een intieme binnenplaats met een ruim, tweede terras. De tuin heeft diverse oude fruit- en notenbomen, een groot gazon voorzien van vier rijen leilindes en een weide, nu voor pony’s gebruikt. De talloze bomen en volgroeide heesters zorgen voor veel sfeer en privacy. Op het erf komen reeën, fazanten, hazen en konijnen, soms patrijzen. Er is een nestkast voor een valk. Het erf is een oase van rust en ruimte waar u ongestoord kunt genieten van de natuur.

Het object is vanwege de ruime afmetingen, zowel binnen als buiten, niet alleen geschikt voor wonen maar ook voor vele andere professionele en privédoeleinden.

Bijzonderheden
- Buitenschilderwerk gedaan in voorjaar 2019 en 2020;
- De grote ramen zijn voorzien van veiligheidsglas;
- De woning is voorzien van een inbraakalarminstallatie;
- De woning is voorzien van een sprinklerinstallatie;
- Vloerverwarming in de woonkeuken en master badkamer;
- Alle gebouwen verkeren in een uitstekende staat van onderhoud;
- Het geheel is uitstekend geïsoleerd;
- Glasvezelkabel is aanwezig;
- De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas.
  • Status
    Verkocht
  • Type object
    Woonhuis
  • Soort woning
    Woonboerderij
  • Type woning
    Vrijstaande woning
  • Vraagprijs
    € 1.350.000 Kosten koper
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's