Witte Rentmeesters en Makelaars

Vorden

Nieuwenhuisweg  2

€ 1.350.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Vorden

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+34

Nieuwenhuisweg  2

Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Vorden
Vraagprijs
€ 1.350.000
Kosten koper

Droomhuis op het platteland.
Op een schitterende plek in het Vordense coulisselandschap ligt de mooie woonboerderij ‘Nijenhuis’, een paradijs van woongenot, comfort en privacy.

In 2003/2004 is dit rietgedekte landhuis onder architectuur in zijn geheel verbouwd, gebruik makend van karakteristieke en hoogwaardige antieke en moderne materialen. De staat van onderhoud is uitstekend. Dit unieke object is gelegen op een perceel van ongeveer 1,5 hectare met rondom vrij uitzicht over landerijen.

Het huis met een woonoppervlak van circa 420 m² bestaat onder andere uit een grote stijlvolle woonkeuken, zonnige zitkamer, bibliotheek met ingebouwde boekenkasten, ruime TV- en speelkamer, 5 slaapkamers en 3 badkamers. Opvallend zijn de talrijke ramen met veel lichtinval die overal in het huis uitzicht bieden op de tuin en het agrarische gebied daaromheen. De tuin, onder architectuur aangelegd, is ingericht met borders, gazon, sfeervolle terrassen, hagen, groene wallen, zithoekjes en doorkijkjes. Het huis, de tuin en de omgeving vormen een natuurlijk geheel.

Indeling:
Via de bijkeuken betreedt u de sfeervolle eetkeuken met AGA-fornuis waardoor het er altijd behaaglijk warm is. Dankzij de grote glazen staldeuren is het een lichte woonkeuken waar u met velen kunt tafelen. Via dubbele deuren komt u in een ruime hal met antieke plavuizen. Deze biedt onder andere toegang tot de royale zitkamer met open haard en eiken vloerdelen. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich een werkkamer. Openslaande tuindeuren verbinden de woonkamer met een buitenterras met grote dakplatanen, buxushagen, lavendel en vergezichten over de omliggende weiden.

Via een eikenhouten trap bereikt u de eerste verdieping. Een overloop geeft toegang tot een tweetal slaapkamers. De ‘blauwe kamer’ met uitzicht over de landerijen en de rode met uitzicht op de koeien. De verdieping beschikt over een badkamer met wastafel, ligbad, douche en separaat toilet.

Vanuit de hal is ook de bibliotheek bereikbaar. Deze heeft openslaande deuren naar het terras. Via een trap omlaag komt u in de kelder. Via een trap omhoog bereikt u een ruime entresol die voor vele doeleinden geschikt is. Een grote zolder bevindt zich achter de entresol. De bibliotheek geeft ook toegang tot een apart gedeelte met twee slaapkamers en een badkamer. Aan het einde van de bibliotheek komt u in de master bedroom met aangrenzend een kleedkamer met kastenwand en een badkamer met dubbele wastafel, ligbad, douche en separaat toilet. Deze ruime slaapkamer heeft openslaande staldeuren naar de tuin waardoor u ’s morgensvroeg kunt genieten van het gezang van vogels.

Bijgebouwen
Het woonhuis wordt geflankeerd door twee vrijstaande schuren. De eerste is voorzien van elektriciteit, dubbel glas, verwarming en is goed geïsoleerd. Deze ruimte kan dan ook uitstekend dienst doen als atelier, praktijkruimte of hobby/workshopruimte. De tweede schuur is voorzien van elektriciteit, enkel glas en beschikt over een vliering.

Erf
De woonboerderij beschikt dankzij tuinmuren over een intieme binnenplaats met een ruim, tweede terras. De tuin heeft diverse oude fruit- en notenbomen, een groot gazon voorzien van vier rijen leilindes en een weide, nu voor pony’s gebruikt. De talloze bomen en volgroeide heesters zorgen voor veel sfeer en privacy. Op het erf komen reeën, fazanten, hazen en konijnen, soms patrijzen. Er is een nestkast voor een valk. Het erf is een oase van rust en ruimte waar u ongestoord kunt genieten van de natuur.

Het object is vanwege de ruime afmetingen, zowel binnen als buiten, niet alleen geschikt voor wonen maar ook voor vele andere professionele en privédoeleinden.

Bijzonderheden
- Buitenschilderwerk gedaan in voorjaar 2019 en 2020;
- De grote ramen zijn voorzien van veiligheidsglas;
- De woning is voorzien van een inbraakalarminstallatie;
- De woning is voorzien van een sprinklerinstallatie;
- Vloerverwarming in de woonkeuken en master badkamer;
- Alle gebouwen verkeren in een uitstekende staat van onderhoud;
- Het geheel is uitstekend geïsoleerd;
- Glasvezelkabel is aanwezig;
- De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 1.350.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's