Witte Rentmeesters en Makelaars

Hoog-keppel

Hessenweg  46

Verkocht

Verkocht! Woonhuis te Hoog-keppel

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Hessenweg  46

Hoog-keppel
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Hoog-keppel

Fraai landelijk en vrij aan de rand van het dorp Hoog-Keppel gelegen woonboerderij met tuin, ruime garage, hondenkennel, kippenren, paardenstalling, paardenweide en gastenverblijf.
Woonboerderij “De Valk” dateert uit 1600 en is in 1965 onder architectuur verbouwd. De 17e eeuwse gebinten zijn hierbij bewaard gebleven. In 2002 is de serre toegevoegd. Ondanks het feit dat het een karakteristiek object is heeft deze geen monumentenstatus.
De woning heeft een bruto vloeroppervlakte van maar liefst 429 m² en een gebruiksoppervlakte wonen van 225 m².

Indeling
Begane grond
Via de entree is er toegang tot het toilet. Aansluitend bevindt zich de eerste woonkamer. Dankzij de grote raampartij is dit een zeer lichte woonkamer met openhaard. Ook is er een directe toegang tot de omliggende tuin.

Vanuit de woonkamer is er middels een deur toegang tot het eetgedeelte met serre die in verbinding staat met de half-open keuken en de tweede woonkamer. De oude gebinten zijn nog duidelijk zichtbaar en dragen ook bij aan de constructie van deze woonboerderij.

Tevens bevindt zich op de begane grond een tweetal slaapkamers met aansluitend een badkamer die is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Ook is de voormalige praktijkruimte met wachtruimte zowel inpandig bereikbaar als via de buitendeur. Tevens heeft deze praktijkruimte met wachtkamer een apart huisnummer.

Eerste verdieping
Via een vaste trap vanuit de eerste woonkamer is de eerste verdieping bereikbaar. Op de eerste verdieping is een overloop met toegang tot de derde slaapkamer en badkamer. Deze is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Ook is er ruimte voor de wasmachineopstelling. Bergruimte is er op deze verdieping ruimschoots aanwezig, achter de knieschotten die aanwezig zijn op de slaapkamer.

Zolder
Boven de voormalige praktijkruimte is eveneens een berging die bereikbaar is met een vlizotrap.

Buitenruimte
De woonboerderij is omgeven door een zeer ruime en goed onderhouden tuin met diverse terrassen.

Gastenverblijf
Achter in de tuin is een in steen opgetrokken bijgebouw dat dienst doet als gastenverblijf. Het beschikt over een aparte slaapruimte met badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De ruimte beschikt over een eigen CV.
Paardenstalling
De paardenstalling biedt ruimte voor twee paarden. De paardenweide is volledig omheind met een houten afrastering, die nog in een prima staat is.

Dierenverblijven
Naast de paardenstalling is er ook apart een grote kippenren met aangebouwd hok en hondenkennel aanwezig.

Garage/Carport
De met pannen bedekte garage met berging biedt ruimte voor twee auto’s. Separaat van deze carport is er nog een carport apart voor de stalling van de paardenwagen.

Omgeving
Hoog-Keppel is gelegen in de gemeente Bronckhorst in de Achterhoek. Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek. Rijk bedeeld met natuurschoon; een fraai coulisselandschap wordt afgewisseld met bossen, uitgestrekte weilanden en water.
De Keppelse Golfclub ligt op 650 meter afstand van de woning. De 18-holes baan ligt in een lommerijke, landelijke omgeving op een beschut plekje in de Achterhoek. U speelt langs prachtige bosranden met zicht op het silhouet van het dorp Hoog-Keppel.
Naast de 18-holes golfbaan is er in Hoog-Keppel ook een tennisbaan en een buitenzwembad.
Kasteel Keppel, Landgoed Ulenpas en het stroomgebied van de Oude IJssel met een jachthaven vindt u in de nabije omgeving.

Mogelijkheden
Woonboerderij “De Valk” leent zich uitstekend voor kantoor aan huis of een praktijk aan huis. Ook een B&B behoort tot de mogelijkheden.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's