Witte Rentmeesters en Makelaars

Doesburg

Ooipoortstraat  29,31, 33

€ 575.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doesburg

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+34

Ooipoortstraat  29,31, 33

Doesburg
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doesburg
Vraagprijs
€ 575.000
Kosten koper

Dit statige gemeentelijke monument met een heerlijke royale stadstuin is gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Doesburg. Een prachtig woonhuis om wonen en werken met elkaar te combineren. De ingebouwde schuur is uitermate geschikt voor atelier/werkruimte of extra woonruimte. In dit historische pand hebben ambachtslieden hun werk gedaan. Zo was er voorheen een slachterij gevestigd, maar ook een vioolbouwer heeft hier in het verleden zijn ambacht uitgeoefend. Op loopafstand vindt u diverse winkels, restaurants, openbaar vervoer en veel groen.

INDELING:

Begane grond
U komt binnen via de statige voordeur van het gemeentelijke monument. De hal is voorzien van hoge plafonds, authentieke tegelvloer en garderobe. De hal biedt toegang aan de keuken, woonkamer, toilet en schuur. De keuken en de woonkamer zijn beide in het achterhuis gelegen en tuingericht. De schuur bevindt zich in het voorhuis. De keukenopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur: vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron en oven. In de schuur bevindt zich een 2e inbouwkoelkast. Een grandioze sfeervolle en warme woonruimte met openslaande deuren naar de unieke stadstuin. In het voorhuis is de eetkamer gesitueerd, deze ruimte is voorzien van klassieke raampartijen en een werkhoek. De woonruimte komt samen door haar rustieke houtenvloer en schouw.

Eén van de unieke aspecten van dit woonhuis is de ingebouwde schuur. Deze prachtige ruimte biedt u een scala aan mogelijkheden. Creëer hier uw eigen kantoor, atelier, werkruimte of extra gebruiksoppervlakte woonruimte. De schuur bevindt zich op de begane grond.

1e verdieping
Via 2 vaste trappen vanuit de centrale hal of via de woonruimte komt u op de overloop van de eerste verdieping. De overloop biedt u toegang naar 4 slaapkamers en badkamer. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd en is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en een separaat toilet.
Zolder
Boven de 2e verdieping is eveneens een zeer ruime en goed onderhouden zolder die bereikbaar is doormiddel van een vaste trap. Deze is om te bouwen naar meerdere slaapkamers of te gebruiken als eventuele berging.

Buitenruimte
Het woonhuis is voorzien van een verrassend grote stadstuin. De stadstuin heeft diverse terrassen en een ruim assortiment aan groen. Ervaar de stilte van de stad in deze heerlijke groene en zonovergoten oase.

Situering
Het pand is gelegen aan de Ooipoortstraat aan de zuidzijde van de historische binnenstad
van Doesburg. Het pand wordt van de straat gescheiden door een trottoir.

Parkeren
Parkeren kunt u bij de Kloostertuin doen, een parkeervergunning kost € 129,10 per jaar exclusief € 22,50 voor de parkeerkaart.

Onderhoud
Het pand is uitstekend onderhouden door renovatieaannemer De Vries uit Hummelo. Het schilderwerk is ook uitstekend bijgehouden door garantieschilder v.d. Veen uit Dieren.

Zoekt u een monumentale woning in de historische binnenstad van Doesburg dan is deze woning zeker een bezichtiging waard!
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Halfvrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 575.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's