Witte Rentmeesters en Makelaars

Doesburg

Ooipoortstraat  29,31, 33

€ 575.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doesburg

Kenmerken

  • Status
    Verkocht
  • Soort woning
    Herenhuis
  • Type woning
    Halfvrijstaande woning
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
  • Lees meer

Ooipoortstraat  29,31, 33

Doesburg
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Doesburg
Vraagprijs
€ 575.000
Kosten koper

Dit statige gemeentelijke monument met een heerlijke royale stadstuin is gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Doesburg. Een prachtig woonhuis om wonen en werken met elkaar te combineren. De ingebouwde schuur is uitermate geschikt voor atelier/werkruimte of extra woonruimte. In dit historische pand hebben ambachtslieden hun werk gedaan. Zo was er voorheen een slachterij gevestigd, maar ook een vioolbouwer heeft hier in het verleden zijn ambacht uitgeoefend. Op loopafstand vindt u diverse winkels, restaurants, openbaar vervoer en veel groen.

INDELING:

Begane grond
U komt binnen via de statige voordeur van het gemeentelijke monument. De hal is voorzien van hoge plafonds, authentieke tegelvloer en garderobe. De hal biedt toegang aan de keuken, woonkamer, toilet en schuur. De keuken en de woonkamer zijn beide in het achterhuis gelegen en tuingericht. De schuur bevindt zich in het voorhuis. De keukenopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur: vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron en oven. In de schuur bevindt zich een 2e inbouwkoelkast. Een grandioze sfeervolle en warme woonruimte met openslaande deuren naar de unieke stadstuin. In het voorhuis is de eetkamer gesitueerd, deze ruimte is voorzien van klassieke raampartijen en een werkhoek. De woonruimte komt samen door haar rustieke houtenvloer en schouw.

Eén van de unieke aspecten van dit woonhuis is de ingebouwde schuur. Deze prachtige ruimte biedt u een scala aan mogelijkheden. Creëer hier uw eigen kantoor, atelier, werkruimte of extra gebruiksoppervlakte woonruimte. De schuur bevindt zich op de begane grond.

1e verdieping
Via 2 vaste trappen vanuit de centrale hal of via de woonruimte komt u op de overloop van de eerste verdieping. De overloop biedt u toegang naar 4 slaapkamers en badkamer. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd en is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en een separaat toilet.
Zolder
Boven de 2e verdieping is eveneens een zeer ruime en goed onderhouden zolder die bereikbaar is doormiddel van een vaste trap. Deze is om te bouwen naar meerdere slaapkamers of te gebruiken als eventuele berging.

Buitenruimte
Het woonhuis is voorzien van een verrassend grote stadstuin. De stadstuin heeft diverse terrassen en een ruim assortiment aan groen. Ervaar de stilte van de stad in deze heerlijke groene en zonovergoten oase.

Situering
Het pand is gelegen aan de Ooipoortstraat aan de zuidzijde van de historische binnenstad
van Doesburg. Het pand wordt van de straat gescheiden door een trottoir.

Parkeren
Parkeren kunt u bij de Kloostertuin doen, een parkeervergunning kost € 129,10 per jaar exclusief € 22,50 voor de parkeerkaart.

Onderhoud
Het pand is uitstekend onderhouden door renovatieaannemer De Vries uit Hummelo. Het schilderwerk is ook uitstekend bijgehouden door garantieschilder v.d. Veen uit Dieren.

Zoekt u een monumentale woning in de historische binnenstad van Doesburg dan is deze woning zeker een bezichtiging waard!
  • Status
    Verkocht
  • Type object
    Woonhuis
  • Soort woning
    Herenhuis
  • Type woning
    Halfvrijstaande woning
  • Vraagprijs
    € 575.000 Kosten koper
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's