Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Prins Mauritsstraat  38

€ 2.050 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+23

Prins Mauritsstraat  38

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Doetinchem
€ 2.050
Per maand

OPEN HUIS: donderdag 5 december van 15:30 tot 17:00 uur & vrijdag 6 december van 15:30 tot 17:00 uur.
U bent tijdens het open huis van harte welkom om vrijblijvend zonder afspraak deze woonboerderij met paardenstallen en paardenbak te bezichtigen.

Zo dicht bij de stad, maar ook zo midden in de natuur. De locatie aan de Prins Mauritsstraat 38 te Doetinchem maakt dit mogelijk. U kunt binnen vijf minuten in de binnenstad, maar wandelt ook zo de uitgestrekte natuur van de Kruisbergse bossen in. Vanaf de 2e Loolaan rijdt u via de onverharde weg naar de woonboerderij. De woonboerderij ligt zeer fraai aan de rand van de Kruisbergse bossen. Ideaal geschikt voor mensen die een paardenpension willen beginnen.

Indeling

Begane grond: entree woning met lange hal. Eenvoudige keuken met gasfornuis. Woon- eetkamer. Twee slaapkamers. Ruime bijkeuken met toegang tot tuin. Badkamer voorzien van ligbad, douche en vaste wastafel in meubel. Seperaat hangend toilet met fontein. Vaste trap naar eerste verdieping.

Eerste verdieping: ruime overloop met opstelplaats van de CV-combiketel en bergruimte. Twee slaapkamers.

Buitenruimte:
Groot erf en tuin. Paardenbak en paardenstallen. De paardenstal is voorzien van 10 boxen met allen een buitenluik. Aan de achterzijde is een separate zadelkamer aanwezig.
Het naastgelegen weiland/bouwland van ca. 1.6 ha is bij te pachten middels een geliberaliseerde pachtovereenkomst van € 1.600,- per jaar.

Bijzonderheden:
-dubbel glas in houten kozijnen;
-huurtermijn van de woonboerderij, tuin, erf, paardenbak en paardenstallen is maximaal 2 jaar;
-huurprijs van de woonboerderij, tuin, erf, paardenbak en paardenstallen is € 2.050,- per maand;
-pachtprijs weiland/bouwland (zie kaart) is € 1.600,- per jaar;
-waarborgsom is 1 maand huur.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 2.050 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's