Witte Rentmeesters en Makelaars

Klarenbeek

Leigraaf  22

€ 635.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Klarenbeek

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+51

Leigraaf  22

Klarenbeek
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Klarenbeek
Vraagprijs
€ 635.000
Kosten koper

Ruimte, vrijheid, natuur dat zijn de kernwoorden van de ligging van deze jaren’30 woonboerderij. De woonboerderij beschikt over een ruim (1 ha.) eigen terrein met diverse opstallen, rijbak en weidegrond. Van oorsprong is de woonboerderij een oude schuur geweest. De huidige eigenaren hebben het in 2000 geheel gestript en opnieuw opgebouwd naar de huidige staat.

Hoewel u zich midden in de weilanden bevindt op een rustieke plek bent u binnen 5 autominuten op de A1. Binnen 5 autominuten bent u ook in de woonwijk De Maten Apeldoorn met groot winkelcentrum Egelantier.

Indeling
Begane grond
Via de ruimte entree is er toegang toe de diverse ruimten van het huis. Op de oude deel is een ruime woonkamer met openhaard gesitueerd. De oude deeldeuren zijn vervangen voor openslaande tuindeuren die zorgen voor veel licht inval. Ook zijn er karakteristieke details teruggebracht in de vorm van oude stalramen. Tevens beschikt de boerderij over een ruime woonkeuken die voorzien is van allerhande inbouwapparatuur, te weten: 1-meter 6 pits gasfornuis met twee ovens, een cookerkraan, een koelkast met 0 graden functie en een combi-ovenmagnetron maken deze woonkeuken tot het hart van het huis.
Uiteraard bevinden zich op de begane grond nog meer ruimten. Het toilet, een trappenkast, de bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger. De badkamer die is voorzien van ligbad, aparte douche en dubbele wastafel bevindt zich ook op de begane grond.

Via een vaste trap naar:
Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bereikt u via de overloop een viertal slaapkamers en waarvan een kamer die momenteel dienst doet als kantoorruimte. Via de hoofdslaapkamer is boven de oude deel een mancave gesitueerd, deze ruimte kan uiteraard ook prima als opslag ruimte worden gebruikt. Ook is er een tweede toilet op de eerste verdieping en is er nog een linnenkast.

Buitenruimte
Rondom de woonboerderij ligt een keurig aangelegde tuin met terrassen en een overkapping. Aansluitend op het perceel ligt een rijbak ter grootte van ca. 850 m² en een weide ter grootte van 6.000 m².

Kapschuur met garagebox
Op het erf staat een grote kapschuur met hierin een paardenstalling, een garagebox en een ruim overkapt gedeelte met hier ruimte voor bijvoorbeeld uw landbouwvoertuigen, caravans en auto’s.

Paardenstalling
In de kapschuur is een paardenstalling gesitueerd met hierin vier paardenstallen, een zadelkamer en een wasruimte.

Houten schuur
Aan de andere zijde van het terrein ligt staat een stenen schuur met hierin ook nog een paardenstalling, deze kan worden gebruikt als zijnde een kraamkamer gezien de ruimere afmeting van deze stalling. Daarnaast wordt deze stenen schuur gebruikt als werkplaats.

Kippenhok
Vast aan de stenen schuur is ruimte voor de kippen. De kippen hebben een kippenhok met buitenruimte die is afgeschermd.

Houten garagebox
De houten garagebox op het terrein is momenteel nog in aanbouw. Het is geschikt voor uw eigen spullen maar kan ook worden mee verhuurd aan het chalet die eveneens op een afgeschermde plek staat zodat voor beide partijen privacy is.

Chalet
Op een afgeschermd gedeelte met eigen parkeerplaats. De naastgelegen houten garagebox die in aanbouw is kunt u mee verhuren of gebruiken voor uw eigen opslag.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 635.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's