Witte Rentmeesters en Makelaars

Doesburg

Kraakselaan  1

€ 580.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doesburg

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+45

Kraakselaan  1

Doesburg
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doesburg
Vraagprijs
€ 580.000
Kosten koper

Prachtig vrijstaand herenhuis uit 1846 met achterhuis, gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Doesburg. Het herenhuis staat op een ruim perceel van 747 m2 en heeft een heerlijke royale stadstuin. Een uitermate geschikt woonhuis om wonen en werken met elkaar te combineren. Het achterhuis zou u kunnen ombouwen tot atelier/werkruimte, praktijkruimte of extra woonruimte of zelfstandige woning.
De woning heeft maar liefst 7 slaapkamers en ontzettend veel bergruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. De eerste verdieping heeft een eigen opgang vanuit de hoofdentree en is in gebruik geweest als kantoorafdeling. De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning.

Indeling

Begane grond
Hoofdentree, centrale hal, toegang tot woonkamer, kantoor, opkamer, keuken, toilet en achterhuis.
Riante lichte woonkamer opgedeeld in een eetkamer en een zitkamer. Centraal in de woonkamer bevindt zich de open haard. Vanuit de woonkamer is er uitzicht op het stadspark met vijver. Er bevindt zich een doorgang vanuit de woonkamer naar het kantoor.
Aan de voorzijde van de woning zit een originele opkamer die gebruikt wordt als slaapkamer.
Op de begane grond bevindt zich verder de royale (woon)keuken voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de (woon)keuken heeft u toegang tot de tuin.
Het achterhuis heeft een royale badkamer, slaapkamer met dubbele deuren naar de tuin, wasruimte met wasmachine opstelling, royale garage/werkplaats en grote, lichte tuinkamer met toegang tot de tuin middels dubbel openslaande deuren.
De badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte douche, toilet en 2 wastafels .

Eerste verdieping
De eerste verdieping is doormiddel van een opgang bereikbaar vanuit een tweede / separate hoofdentree. Overloop, toegang tot drie royale (slaap)kamers, keuken, toilet en berging / doorloopkast. Het achterhuis bergt boven twee slaapkamers en een enorme bergruimte. De eerste verdieping is ook te bereiken middels een trap vanuit het achterhuis.

Zolder
Grote bergzolder op de 2e verdieping van 107 m2, bereikbaar via een vaste trap. Zolder heeft rondom een borstwering, is zeer ruim en biedt heel daardoor veel mogelijkheden.

Kelder
Totaal 3 droge kelderruimten waarvan 2 onder de opkamer. Verder een riante gewelfde kelder onder de slaapkamer met koekoek en heeft een trap die weer eenvoudig toegankelijk kan worden gemaakt.

Tuin
Fraai onder architectuur aangelegde, vrije tuin. In de tuin verschillende terrassen, bordessen, waterpartijen en overdekt tuinpaviljoen. Tuin is rondom afgesloten.
De zonnige tuin is georiënteerd op het oost-zuid-oosten.

Bijzonderheden:
- Uitzonderlijk fraai gelegen;
- Centrale ligging;
- Ruim perceel 747 m2;
- Dubbele bewoning mogelijk;
- Werken en wonen te combineren;
- Uitermate geschikt voor een groot (samengesteld) gezin;
- Gemeentelijk monument;
- Naar eigen wens aan te passen, te verbouwen en waar nodig te renoveren.

Omgeving
De stad Doesburg heeft een gezellig en historisch centrum met vele verschillende terrassen, restaurants en winkels. De stad is erg geliefd en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Er zijn verschillende festiviteiten die met name in het voorjaar en in de zomer plaatsvinden. Vele historische panden zijn bewaard gebleven en worden gekoesterd, dit zorgt voor het uitermate charmante karakter van de stad. Alle voorzieningen zijn op loopafstand.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 580.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's