Witte Rentmeesters en Makelaars

Doesburg

Kraakselaan  1

€ 580.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doesburg

Kenmerken

  • Status
    Verkocht
  • Soort woning
    Herenhuis
  • Type woning
    Vrijstaande woning
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
  • Lees meer

Kraakselaan  1

Doesburg
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Doesburg
Vraagprijs
€ 580.000
Kosten koper
Prachtig vrijstaand herenhuis uit 1846 met achterhuis, gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Doesburg. Het herenhuis staat op een ruim perceel van 747 m2 en heeft een heerlijke royale stadstuin. Een uitermate geschikt woonhuis om wonen en werken met elkaar te combineren. Het achterhuis zou u kunnen ombouwen tot atelier/werkruimte, praktijkruimte of extra woonruimte of zelfstandige woning.
De woning heeft maar liefst 7 slaapkamers en ontzettend veel bergruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. De eerste verdieping heeft een eigen opgang vanuit de hoofdentree en is in gebruik geweest als kantoorafdeling. De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning.

Indeling

Begane grond
Hoofdentree, centrale hal, toegang tot woonkamer, kantoor, opkamer, keuken, toilet en achterhuis.
Riante lichte woonkamer opgedeeld in een eetkamer en een zitkamer. Centraal in de woonkamer bevindt zich de open haard. Vanuit de woonkamer is er uitzicht op het stadspark met vijver. Er bevindt zich een doorgang vanuit de woonkamer naar het kantoor.
Aan de voorzijde van de woning zit een originele opkamer die gebruikt wordt als slaapkamer.
Op de begane grond bevindt zich verder de royale (woon)keuken voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de (woon)keuken heeft u toegang tot de tuin.
Het achterhuis heeft een royale badkamer, slaapkamer met dubbele deuren naar de tuin, wasruimte met wasmachine opstelling, royale garage/werkplaats en grote, lichte tuinkamer met toegang tot de tuin middels dubbel openslaande deuren.
De badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte douche, toilet en 2 wastafels .

Eerste verdieping
De eerste verdieping is doormiddel van een opgang bereikbaar vanuit een tweede / separate hoofdentree. Overloop, toegang tot drie royale (slaap)kamers, keuken, toilet en berging / doorloopkast. Het achterhuis bergt boven twee slaapkamers en een enorme bergruimte. De eerste verdieping is ook te bereiken middels een trap vanuit het achterhuis.

Zolder
Grote bergzolder op de 2e verdieping van 107 m2, bereikbaar via een vaste trap. Zolder heeft rondom een borstwering, is zeer ruim en biedt heel daardoor veel mogelijkheden.

Kelder
Totaal 3 droge kelderruimten waarvan 2 onder de opkamer. Verder een riante gewelfde kelder onder de slaapkamer met koekoek en heeft een trap die weer eenvoudig toegankelijk kan worden gemaakt.

Tuin
Fraai onder architectuur aangelegde, vrije tuin. In de tuin verschillende terrassen, bordessen, waterpartijen en overdekt tuinpaviljoen. Tuin is rondom afgesloten.
De zonnige tuin is georiënteerd op het oost-zuid-oosten.

Bijzonderheden:
- Uitzonderlijk fraai gelegen;
- Centrale ligging;
- Ruim perceel 747 m2;
- Dubbele bewoning mogelijk;
- Werken en wonen te combineren;
- Uitermate geschikt voor een groot (samengesteld) gezin;
- Gemeentelijk monument;
- Naar eigen wens aan te passen, te verbouwen en waar nodig te renoveren.

Omgeving
De stad Doesburg heeft een gezellig en historisch centrum met vele verschillende terrassen, restaurants en winkels. De stad is erg geliefd en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Er zijn verschillende festiviteiten die met name in het voorjaar en in de zomer plaatsvinden. Vele historische panden zijn bewaard gebleven en worden gekoesterd, dit zorgt voor het uitermate charmante karakter van de stad. Alle voorzieningen zijn op loopafstand.
  • Status
    Verkocht
  • Type object
    Woonhuis
  • Soort woning
    Herenhuis
  • Type woning
    Vrijstaande woning
  • Vraagprijs
    € 580.000 Kosten koper
  • Bouwvorm
    Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's