Witte Rentmeesters en Makelaars

Tonden

Hallsedijk  11a

€ 995.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Tonden

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landgoed
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+52

Hallsedijk  11a

Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Tonden
Vraagprijs
€ 995.000
Kosten koper

NSW Landgoed “De Nieuwe Stobbenweide” met ruim 6.60 ha grond is door eigenaar zelf ontworpen en is onder architectuur gebouwd in 2007. De woning is voorzien van alle gemakken en heeft de eigenschappen die je verwacht van een landgoed zoals een prachtige ruime hal, grote ramen zodat er veel licht inval is maar vooral dat u kunt genieten van het fraaie uitzicht en natuurlijk een lange oprijlaan. Het landgoed heeft een fraai aangelegde tuin van circa 2 ha. met kippenren, vijver, moestuin, boomgaard, notenbomen, zo'n 1,5 ha. bestaat uit natuurterrein, bos en hagen en het landgoed heeft circa 3 ha. landbouwgrond. Tevens is het voorzien van een grote schuur met schapenstal en voor de liefhebbers een eigen smederij!!

Het landgoed bevindt zich op 8 km van Zutphen, 17 km van Apeldoorn en binnen 10 minuten bent u op de A50

Natuur en omgeving
Het terrein rond het Landgoed maakt onderdeel uit van Natura 2000 gebied Landgoederen Brummen met de bijzondere Empese en Tondense heide, het Leusveld en Voorstonden. Dat is niet zomaar, want door het afwisselende landschap met landgoederen, poelen en houtwallen is dit voor de kamsalamander een belangrijk leefgebied. Ook de geheimzinnige knoflookpad hoor je met enig geluk in het voorjaar in de poel. Steenuil, ijsvogel, wespendief, geelgors, raaf, groene en zwarte specht zijn soorten die je hier kunt tegenkomen. Reeën laten zich regelmatig zien en 's nachts scharrelen de dassen in de buurt graag rond. Heel af en toe is er nachtelijk bezoek van het edelhert.

Indeling landgoed
Entree. Ruime hoge hal met massief eiken trap. Gastentoilet met fontein. Woon- eetkamer met massief eiken vloer, veel hoge ramen en twee terrassen één inpandig. Ruime slaapkamer annex badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, toilet, wastafel met meubel en design radiator. Gezellige woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. 5 pits inductiekookplaat, oven, vaatwasser en close-in boiler.

Eerste verdieping
Overloop 3 slaapkamers. Ruim dakterras. Badkamer met douche, wastafel en toilet. Bergruimte met opstelplaats CV-combiketel en mechanische ventilatie.

Achter entree.
Ruime hal. Bijkeuken met wasmachine aansluiting. Ruime berging provisieruimte met doorloop naar garage. Trap vanuit de bijkeuken naar 1e etage.
Royale ruimte te gebruiken als berging of als kinderspeelruimte gelegen boven de berging en garage.


Bijzonderheden:
- Extra dubbelglas in houten kozijnen;
- Dak-, vloer- en gevelisolatie;
- 20 zonnepanelen;
- Elektrisch te bedienen zonnescherm, screens en rolluiken;
- Horren;
- Glasvezel komt eraan, verwacht 2019;
- Regenwater wordt opgevangen in ondergrondse tank met overloop naar de sloot;
- Massief eikenvloer beneden, boven laminaat;
- Mechanische ventilatie;
- CV-combiketel Atag 2007;
- Grotendeels vloerverwarming;
- Rookmelders;
- Elektra 11 groepen met aardlekschakelaar, krachtstroom in de schuur.

Bijgebouwen:
- Rietgedekt kippenhok met ren;
- Grote schuur met vier roldeuren, smederij en schapenstal;
- Houthok;
- Grote overkapping te gebruiken als carport of werktuigenberging;
- Garage;
- Hondenhok.

Grond:
- Moestuin;
- Boomgaard en notenbomen;
- Vijver;
- Houtwal en singels;
- Tuin en erf, circa 2 hectare;
- Landbouwgronden, circa 3 hectare;
- Natuurterrein, bos en hagen, circa 1,5 hectare.

Fiscale voordelen NSW:
- Geen overdrachtsbelasting;
- Vrijstelling OZB onbebouwd;
- Verminderde OZB bebouwd plus directe ondergrond;
- Bij openstelling, vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Op dit moment is het landgoed geen opengesteld landgoed.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landgoed
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 995.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre.

Landschap

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Veluwe ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Veluwe over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten op de Veluwe dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is op de Veluwe sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's