Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Holdrostweg  1

€ 237.500 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Holdrostweg  1

Doetinchem
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem
Vraagprijs
€ 237.500
Kosten koper

Gelegen op landgoed Slangenburg biedt Staatsbosbeheer deze vrijstaande woning met bijgebouwen aan, waarbij de ondergrond van 2.830 m² in erfpacht wordt uitgegeven.

Op Landgoed Slangenburg vind je bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. In het voorjaar zijn de bloeiende rododendrons een lust voor het oog. Het middelpunt van het landgoed is kasteel Slangenburg uit de 17e eeuw. Al in 1354 is er al sprake van een kasteel in de bossen bij Doetinchem. Je vindt hier dan ook stukken middeleeuws muurwerk. De woning is gelegen op een unieke en rustgevende locatie. De omgeving is geliefd door de vele ontspanningsmogelijkheden in de bossen van landgoed Slangenburg. De woning is omgeven door weilanden en bossen, maar desondanks zeker wel centraal gelegen. Het centrum van Doetinchem is op 10 autominuten afstand.

Juridische aspecten
De woning wordt op basis van erfpacht met een recht van opstal voor de gebouwen uitgegeven. U koopt de gebouwen en krijgt de ondergrond in erfpacht. Staatsbosbeheer en de erfpachter sluiten een overeenkomst tot vestiging van een erfpachtrecht en vestiging van een afhankelijk recht van opstal. In deze overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen tussen partijen vastgelegd.

Een aantal belangrijke voorwaarden zijn:
1.\tDe erfpachtcanon bedraagt € 6.434,- per jaar (aanvangscanon) en wordt periodiek geïndexeerd en om de 10 jaar herzien.
2.\tDe erfpachtovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van 30 jaar. Er wordt een afhankelijk recht van opstal gevestigd op grond waarvan de koper/erfpachter gedurende de tijd dat de erfpacht voortduurt gerechtigd is tot de woning en de overige opstallen.
3.\tZonder toestemming van Staatsbosbeheer mag niet worden verhuurd, verpacht, verkocht en/of vervreemd, terwijl Staatsbosbeheer eerste recht van koop heeft.
4.\tZonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer mogen de opstallen en het erf niet worden gewijzigd of verbouwd.

LET OP | Deze woning wordt aangeboden met een scherpe VANAF prijs. Biedingen boven de genoemde VANAF prijs worden door verkoper serieus in overweging genomen. De VANAF prijs is € 237.500,- kosten koper. Wanneer u een bieding doet verklaart u zich akkoord te zijn met de algemene voorwaarden erfpacht en opstal Staastsbosbeheer 2015.

Indeling

Kelder
Middels vaste trap bereikbare kelder die dienst kan doen als opslag. De kelder is ca. 9 m² groot.

Begane grond
Naast de dubbele entree bevinden zich de garderobe, toilet en een berging waar de CV opstelling met boiler zich bevinden. In deze berging is tevens een wasmachine aansluiting aanwezig. Via de entree komt u in de woonkeuken die aansluit op de woonkamer. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer en openhaard. Vanuit de woonkamer heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving en de royale tuin.

Vaste trap naar:
Verdieping
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft ingebouwde kast/bergruimte. Ook via de overloop is een aparte bergruimte bereikbaar. De badkamer is in 2015 geheel gerenoveerd en is voorzien van een dubbele wastafel, toilet en een massagedouche.

Buitenruimte
Garage
De vrijstaande stenen garage met een oppervlakte van 21,5 m² biedt ruimte voor diverse activiteiten, maar er kan ook een auto worden gestald. Tevens is er een stal aangrenzend aan de garage van 23 m². Aansluitend is er een overkapping gemaakt waar tevens ruimte is voor ca. drie auto’s.

Tuin
De hoofdtuin is gelegen aan de achterzijde van de woning. De tuin grenst aan de mooie natuur van landgoed Slangenburg. Achter in de tuin is een beschut terras bij de vijver. De tuin is zonnig gelegen, zodat er zowel in het voorseizoen als in het naseizoen genoten kan worden van de zonnige dagen.

Bestemmingsplan
De woning heeft een woonbestemming en deels agrarisch met waarde. Daarnaast mag er een kantoor aan huis worden gehouden en een kleinschalige bed & breakfast behoord ook tot de mogelijkheden.

Milieuaspecten
In 2018 heeft er een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Uit onderzoek is gebleken dat er een lichte mate van asbestvervuiling in de bodem zat. Staatsbosbeheer heeft hierop sanering laten uitvoeren.

In het woonhuis zijn visueel asbestverdachte materialen waargenomen op (onder meer) het dakbeschot van het woonhuis en rookkanaal. Op de garage/overkapping zijn asbestdakplaten aanwezig. Deze dienen door erfpachter gesaneerd te worden.

Erfdienstbaarheid
Om te komen en te gaan naar de woning is er een zandpand. Hierop wordt een erfdienstbaarheid gevestigd. Het zandpad zal éénmaal per jaar worden onderhouden door Staatsbosbeheer. Bij slechte weersomstandigheden en zeer natte perioden is de woning slecht te bereiken met de auto of andere vervoersmiddelen.

De woning is gelegen binnen het Gelders Natuur Netwerk (voorheen EHS).

Gezien het specifieke karakter van erfpacht wordt belangstellenden aangeraden zich over erfpacht en de verplichtingen die hiermee samenhangen te informeren, al dan niet met behulp van uw eigen adviseur(s).
Staatsbosbeheer heeft speciaal een dossier erfpacht online gezet waarin veel informatie wordt verstrekt. Wij raden u dan ook aan zich, na het downloaden van onze brochure, via de site van Staatsbosbeheer te verdiepen in de materie
https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/erfpacht.

Kijkdagen:
Vrijdag 03-08-2018 van 13.00 - 17.00 uur;
Vrijdag 10-08-2018 van 13.00 - 17.00 uur.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 237.500 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's