Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Holdrostweg  1

€ 237.500 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+23

Holdrostweg  1

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem
Vraagprijs
€ 237.500
Kosten koper

Gelegen op landgoed Slangenburg biedt Staatsbosbeheer deze vrijstaande woning met bijgebouwen aan, waarbij de ondergrond van 2.830 m² in erfpacht wordt uitgegeven.

Op Landgoed Slangenburg vind je bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. In het voorjaar zijn de bloeiende rododendrons een lust voor het oog. Het middelpunt van het landgoed is kasteel Slangenburg uit de 17e eeuw. Al in 1354 is er al sprake van een kasteel in de bossen bij Doetinchem. Je vindt hier dan ook stukken middeleeuws muurwerk. De woning is gelegen op een unieke en rustgevende locatie. De omgeving is geliefd door de vele ontspanningsmogelijkheden in de bossen van landgoed Slangenburg. De woning is omgeven door weilanden en bossen, maar desondanks zeker wel centraal gelegen. Het centrum van Doetinchem is op 10 autominuten afstand.

Juridische aspecten
De woning wordt op basis van erfpacht met een recht van opstal voor de gebouwen uitgegeven. U koopt de gebouwen en krijgt de ondergrond in erfpacht. Staatsbosbeheer en de erfpachter sluiten een overeenkomst tot vestiging van een erfpachtrecht en vestiging van een afhankelijk recht van opstal. In deze overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen tussen partijen vastgelegd.

Een aantal belangrijke voorwaarden zijn:
1. De erfpachtcanon bedraagt € 6.434,- per jaar (aanvangscanon) en wordt periodiek geïndexeerd en om de 10 jaar herzien.
2. De erfpachtovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van 30 jaar. Er wordt een afhankelijk recht van opstal gevestigd op grond waarvan de koper/erfpachter gedurende de tijd dat de erfpacht voortduurt gerechtigd is tot de woning en de overige opstallen.
3. Zonder toestemming van Staatsbosbeheer mag niet worden verhuurd, verpacht, verkocht en/of vervreemd, terwijl Staatsbosbeheer eerste recht van koop heeft.
4. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Staatsbosbeheer mogen de opstallen en het erf niet worden gewijzigd of verbouwd.

LET OP | Deze woning wordt aangeboden met een scherpe VANAF prijs. Biedingen boven de genoemde VANAF prijs worden door verkoper serieus in overweging genomen. De VANAF prijs is € 237.500,- kosten koper. Wanneer u een bieding doet verklaart u zich akkoord te zijn met de algemene voorwaarden erfpacht en opstal Staastsbosbeheer 2015.

Indeling

Kelder
Middels vaste trap bereikbare kelder die dienst kan doen als opslag. De kelder is ca. 9 m² groot.

Begane grond
Naast de dubbele entree bevinden zich de garderobe, toilet en een berging waar de CV opstelling met boiler zich bevinden. In deze berging is tevens een wasmachine aansluiting aanwezig. Via de entree komt u in de woonkeuken die aansluit op de woonkamer. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer en openhaard. Vanuit de woonkamer heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving en de royale tuin.

Vaste trap naar:
Verdieping
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft ingebouwde kast/bergruimte. Ook via de overloop is een aparte bergruimte bereikbaar. De badkamer is in 2015 geheel gerenoveerd en is voorzien van een dubbele wastafel, toilet en een massagedouche.

Buitenruimte
Garage
De vrijstaande stenen garage met een oppervlakte van 21,5 m² biedt ruimte voor diverse activiteiten, maar er kan ook een auto worden gestald. Tevens is er een stal aangrenzend aan de garage van 23 m². Aansluitend is er een overkapping gemaakt waar tevens ruimte is voor ca. drie auto’s.

Tuin
De hoofdtuin is gelegen aan de achterzijde van de woning. De tuin grenst aan de mooie natuur van landgoed Slangenburg. Achter in de tuin is een beschut terras bij de vijver. De tuin is zonnig gelegen, zodat er zowel in het voorseizoen als in het naseizoen genoten kan worden van de zonnige dagen.

Bestemmingsplan
De woning heeft een woonbestemming en deels agrarisch met waarde. Daarnaast mag er een kantoor aan huis worden gehouden en een kleinschalige bed & breakfast behoord ook tot de mogelijkheden.

Milieuaspecten
In 2018 heeft er een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Uit onderzoek is gebleken dat er een lichte mate van asbestvervuiling in de bodem zat. Staatsbosbeheer heeft hierop sanering laten uitvoeren.

In het woonhuis zijn visueel asbestverdachte materialen waargenomen op (onder meer) het dakbeschot van het woonhuis en rookkanaal. Op de garage/overkapping zijn asbestdakplaten aanwezig. Deze dienen door erfpachter gesaneerd te worden.

Erfdienstbaarheid
Om te komen en te gaan naar de woning is er een zandpand. Hierop wordt een erfdienstbaarheid gevestigd. Het zandpad zal éénmaal per jaar worden onderhouden door Staatsbosbeheer. Bij slechte weersomstandigheden en zeer natte perioden is de woning slecht te bereiken met de auto of andere vervoersmiddelen.

De woning is gelegen binnen het Gelders Natuur Netwerk (voorheen EHS).

Gezien het specifieke karakter van erfpacht wordt belangstellenden aangeraden zich over erfpacht en de verplichtingen die hiermee samenhangen te informeren, al dan niet met behulp van uw eigen adviseur(s).
Staatsbosbeheer heeft speciaal een dossier erfpacht online gezet waarin veel informatie wordt verstrekt. Wij raden u dan ook aan zich, na het downloaden van onze brochure, via de site van Staatsbosbeheer te verdiepen in de materie
https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/dossiers/erfpacht.

Kijkdagen:
Vrijdag 03-08-2018 van 13.00 - 17.00 uur;
Vrijdag 10-08-2018 van 13.00 - 17.00 uur.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 237.500 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's