Witte Rentmeesters en Makelaars

Voorst

Haanstraat  6

€ 3.450 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Voorst

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Haanstraat  6


Verhuurd! Woonhuis te Voorst
€ 3.450
Per maand
Op een prachtige locatie van het landgoed De Poll te Voorst is de monumentale woonboerderij “De Kempe” gelegen op een perceel van ruim 3.000 m², te huur. Deze wel zeer bijzondere hoeve is omgeven door een riante kavel. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van landelijk wonen en omringende natuur in een dynamische omgeving.

Het originele woongedeelte van de boerderij is geheel gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken. In de oude deel is er de mogelijkheid tot kantoor-, praktijk- of expositieruimte en cursusruimte. Deze indeling biedt tevens kansen voor generatiewonen of het exploiteren van een B&B. Het woongedeelte en de achterste ruimte kunnen ook apart verhuurd worden.

“De Kempe” is gelegen aan een laan, die de bezoeker slingerend over het landgoed voert richting de boerderij. In dit oude cultuurlandschap wisselen bos, lanen, akker- en weideland elkaar naadloos af. Op dit particuliere landgoed is het al eeuwenlang goed toeven. In deze boerderij voelt u letterlijk de rijke historie van het landgoed.

De boerderij is gelegen nabij Bussloo. De dorpen Voorst en Wilp liggen op een steenworp afstand, terwijl het landgoed zich middenin de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen bevindt. De snelwegen A1 en A50 liggen op 5 autominuten afstand van de boerderij en de verschillende NS stations in de omgeving maken boederij “De Kempe” tot een ideale basis voor wonen of een woonwerkcombinatie op een unieke locatie. Tevens is op korte afstand een 18 holes golfbaan met diverse voorzieningen gelegen.

Indeling voorhuis:

De woonboerderij heeft in 2015 een totale restauratie en renovatie ondergaan. Bij de renovatie zijn moderne materialen gebruikt die garant staan voor hedendaags wooncomfort. Zo zijn alle monumentale ramen voorzien van isolerende voorzetramen en zijn alle muren, vloeren en daken geïsoleerd. Voor extra comfort is de woonboerderij voorzien van vloerverwarming en een warmte-recirculatie. Het voorhuis is voorzien van aparte meters voor nutsvoorzieningen, zodat deelverhuur van het voorhuis en het achterhuis mogelijk is.

Begane grond
De woonboerderij is bereikbaar via een deur aan de zijkant, welke toegang biedt tot de hal van de boerderij. Bij de zijentree bevinden zich een separaat toilet en een werkkast. Een ruime woonkeuken met annex de “Landsheerkamer” zijn gelegen aan de voorkant van de boerderij. De “Landsheerkamer” beschikt over een open gashaard met sfeervolle schouw. De nieuwe keuken is handgemaakt en voorzien van enige inbouwapparatuur. De royale voorraadkelder is via de keuken bereikbaar. Achter de woonkeuken is de eetkamer gelegen, waarvan de openslaande deuren toegang geven tot de tuin. De oude voordeur kan eveneens als tuindeur dienen. Via de eetkamer is tevens de hal bereikbaar met de trap naar de bovenverdieping. Een aparte slaapkamer met een en suite badkamer bevinden zich eveneens op de begane grond. Bij de zijentree bevinden zich een separaat toilet en een werkkast.

Eerste verdieping
Via de indrukwekkende trap in de hal is de eerste verdieping te bereiken. Op de ruime verdieping bevinden zich drie slaapkamers (resp. circa 34m2, 25m2 en 19m2), een separaat toilet en een badkamer met douche en toilet. De slaapkamers zijn voorzien van nieuwe dakramen voor extra lichtinval. Wanneer de woonboerderij in zijn geheel wordt verhuurd is het mogelijk om op de eerste verdieping een doorgang te realiseren naar het achterhuis.

De afwerkingsgraad van de woonboerderij is als zeer hoog te betitelen. Veel licht in combinatie met oude elementen en de sfeervolle locatie maken deze woonboerderij een klasse apart. Ook de combinatie met het achterhuis maken de
invullingsmogelijkheden voor deze boerderij bijna onbeperkt. Voor het voorhuis zal nog een passende aparte houten schouw worden gerealiseerd.

Indeling achterhuis:

Het achterhuis van de woonboerderij heeft in 2015 tegelijkertijd een totaal restauratie en renovatie ondergaan. Bij de renovatie zijn moderne materialen gebruikt die garant staan voor hedendaags wooncomfort. Zo zijn tevens alle monumentale ramen voorzien van isolerende voorzetramen en zijn alle muren, vloeren en daken geïsoleerd. Voor extra comfort is de voormalige deel van het achterhuis voorzien van vloerverwarming en een warmte-recirculatie. Het achterhuis is voorzien van aparte meters voor nutsvoorzieningen, zodat deelverhuur van het achterhuis mogelijk is.

Begane grond
Het achterhuis heeft een aparte ingang via de oude baanderdeur aan de achterzijde van de woonboerderij. De verdiepte ligging van de ingangspartij ten opzichte van de achtergevel maakt dat er veel licht binnenvalt. De toegangsdeur geeft toegang tot de kantoor-, atelier-, cursus- of expositieruimte, 127m2 groot. Deze ruimte kan tevens
ingericht worden als een woning in het kader van generatiewonen. Ook invulling met een B&B behoort tot de mogelijkheden. De hoogte geeft een extra ruimtelijk effect aan het achterhuis. Aan de zijkant van de open ruimte geeft een zijdeur toegang tot de tuin. Aan de andere zijde ligt een pantry en/of keuken annex toiletgroep (e.e.a. is nog in overleg in te vullen).

Eerste verdieping
Via een trap in het achterhuis is de eerste verdieping te bereiken. De ruime verdieping biedt de mogelijkheid tot het realiseren van extra werkplekken in het geval van een kantoorinvulling of een invulling met drie slaapkamers (resp. circa 13m2, 13m2 en 12m2) wanneer het achterhuis een woonfunctie krijgt of gebruikt wordt voor B&B activiteiten.
Tevens is er ruimte voor een badkamer met toilet. Wanneer de woonboerderij in zijn geheel wordt verhuurd is het mogelijk om op de eerste verdieping een doorgang te realiseren naar het voorhuis.

De afwerkingsgraad van het achterhuis is als zeer hoog te betitelen. Veel licht in combinatie met oude elementen en de sfeervolle locatie maken deze ruimte een klasse apart. Ook de combinatie met het voorhuis maken de invullingsmogelijkheden voor wonen en/of werken bijna onbeperkt.

Juridische aspecten:

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Huur voorhuis
Het voorhuis van de woonboerderij, de helft van bijbehorende schuur en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 2.350,= per maand.

Huur achterhuis
Het achterhuis van de woonboerderij en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 1.100,= per maand.

Huur gehele woonboerderij
De gehele woonboerderij, de helft van de schuur en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 3.450,= per maand.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 3.450 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's