Witte Rentmeesters en Makelaars

Klarenbeek

Vijverweg  2

€ 895.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Klarenbeek

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+38

Vijverweg  2

Klarenbeek
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Klarenbeek
€ 895.000
Kosten koper

Op een idyllische locatie van het ruim 90 hectare grote landgoed Klarenbeek is het prachtige landhuis met gastenverblijf en dubbele garage gelegen op een perceel van circa 4500 m2.

Het landhuis is gebouwd in 1978 en in de loop der jaren gemoderniseerd en voorzien van de hedendaagse gemakken. Het geheel is samen met de omringende tuin op subtiele wijze geïntegreerd met de omringende landerijen. De woning is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Klarenbeek met voorzieningen als station (Apeldoorn-Zutphen), winkels en een basisschool binnen handbereik. Tevens zijn uitvalswegen als de A1 en A50 op 10 autominuten gelegen.

Indeling:

Begane grond
Via de hoofdingang komt u in de ruime hal die is voorzien van een toilet. Tevens geeft de hal toegang tot de sfeervolle woonkamer met houten vloer, openhaard en openslaande deuren naar het terras. De woonkamer vormt één geheel met de eetkamer en de woonkeuken met inbouwapparatuur. Daarnaast is er een ruime bijkeuken die toegang biedt tot de tuin. Op de begane grond is er ook een studeerkamer en een slaapkamer met aangrenzende badkamer aanwezig.

Vaste trap naar:

Verdieping
De verdieping is bereikbaar via een speelse trappartij met vide en heeft de beschikking over 3 ruime slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van ligbad, douche, wc en dubbele wastafel.

Buitenruimte:
Ruime dubbele garage met carport en gastenverblijf/atelier, voorzien van douche vaste wastafel en toilet. Het geheel is ook geschikt als bed en breakfast of tuinschuur.

De tuin is in stijl en onder architectuur aangelegd. De heerlijke terrassen en beschutte plekjes geven het echte gevoel van wonen op een landgoed.

Optioneel behoort het tot de mogelijkheden om de achterliggende weide te huren.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 895.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's