Witte Rentmeesters en Makelaars

Megchelen

Hogestraat  14

€ 1.395.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Megchelen

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+56

Hogestraat  14

Megchelen
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Megchelen
Vraagprijs
€ 1.395.000
Kosten koper

Daar, waar de Duitse Issel van de Wassersburg Anholt naar het Nederlandse Huize Landfort stroomt, is rust en ruimte nog vanzelfsprekend. Hier ligt, omzoomd door een werkelijk fantastisch landschap, het landgoed Keppeltjesberg. Via een eigen oprijlaan, voorzien van grindverharding, bereikt u het jachthuis dat te midden van bloemrijk grasland en bos is gesitueerd. Door de sierlijke smeedijzeren poort rijdt u het besloten binnenplein op…

De bronzen hinde voor de ingangspartij. Het rietwerk op het dak. Vers gekapt hout onder de gaanderij. De pauw laat zijn veren zien. Ingetogen grandeur en geborgenheid.

U voelt zich thuis!

In de Gelderse Achterhoek tegen de Duitse grens, tussen Gendringen en Megchelen, ligt het ruim 15 hectare grote landgoed Keppeltjesberg. Het totale ensemble bestaat uit licht glooiende gronden met bos en natuurlijk grasland, boomgaard, waterpartij, een werkschuur en het jachthuis. Daarnaast is in het bos de Keppeltjesberg gelegen, welke naamgever is van het totale landgoed. De Keppeltjesberg is van oorsprong een oude rivierduin en vormt een natuurlijke verhoging van 6 meter boven het omringende landschap. Vanwege het kwetsbare karakter van de berg is deze niet toegankelijk voor publiek. Op andere delen van het landgoed zijn opengestelde wandelpaden aangelegd. Deze gronden zijn dan ook gerangschikt en opengesteld onder de Natuurschoonwet 1928.

Het jachthuis is gebouwd in 1982 en kenmerkt zich door de bijzondere architectuur en besloten ligging. Een poort geeft toegang tot de achtergelegen binnenplaats alwaar de hoofdentree en de toegang tot de dubbele garage is gelegen. Aan de andere zijde vormt een lage gaanderij de verbinding tussen de werkschuur en het jachthuis.

Jachthuis:

Begane grond

Entree in ovale vestibule met naastgelegen garderobe en toilet. De vestibule geeft toegang tot de grote hal met indrukwekkende eikenhouten trap. Via een dubbele openslaande deur treedt u de royale living binnen met historische schouw. De living is voorzien van een lichte parketvloer en een prachtig gestukt cassetteplafond. Grote glaspartijen zorgen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht over het grote terras en tuin. Aangrenzend aan de grote hal is een bibliotheek/kantoor gesitueerd van 45 m2, welke door de maatvoering ook geschikt is voor werken aan huis. Achter de hal ligt de eetkamer met uitzicht op het bosperceel en Keppeltjesberg. Een tussengang biedt toegang tot de ruime keuken, uitgevoerd in lichte kleurstelling. Achter de keuken ligt een bijkeuken met annex een cv ketelruimte. De bijkeuken biedt toegang tot de achtergelegen dubbele garage met ruime bergzolders. De garage is uitgevoerd met automatische garagedeuren.

Eerste verdieping:

Trapopgang, overloop met tegenovergelegen zolderruimte (mogelijkheid tot inrichten als slaapvertrek). Toegang tot gastenkamer met aparte badkamer. Via een gang is de, boven het kantoor gelegen, zolder te bereiken welke in gebruik is als archiefruimte. Aan de andere zijde van de woning liggen een tweetal slaapkamers met een prachtige maatvoering, waarvan één de master bedroom. Op de gang tussen de twee slaapkamers is een apart toilet gesitueerd. De master bedroom, voorzien van een balkon, beschikt over een badkamer en suite.

Tweede verdieping:

Trapopgang met vaste trap, riante bergzolder met stahoogte. De bergzolder is voorzien van een dakraam.


Werkschuur:

Via de gaanderij naast het binnenplein is de loopdeur van de werkschuur bereikbaar. De werkschuur met een afmeting van 24 x 15 meter biedt voldoende ruimte voor verschillende activiteiten. In het huidige gebruik staat de schuur ten dienste aan het beheer van het landgoed en vormt onder andere de stalling voor materieel. Daarnaast wordt er hout gezaagd en gekloofd in de schuur. Overigens kan de schuur ook benut worden voor het houden van paarden. De muren van de schuur zijn totaal uitgevoerd in geïsoleerde spouw en het dak, gedragen door stalen spanten, is geïsoleerd door middel van Dupanel platen. De schuur heeft een vrije overspanning en biedt daardoor voldoende manoeuvreerruimte. Op de korte kanten bevinden zich openslaande schuur- of hooideuren met een vrije doorgangshoogte van 3 meter en een breedte van 3,5 meter.


Het landgoed bestaat uit ouder bos en jonge houtopstanden afgewisseld met half-natuurlijke graslanden. Aan de achterzijde is een lager gedeelte langs een grenssloot, de Kleefse Graaf, met Duitsland gelegen. Hier is de slootkant verbreed en afgegraven waardoor een natuurlijke oever is ontstaan. Tevens is langs de bosrand een poel gelegen die aan allerlei flora en fauna een habitat biedt. De graslanden zijn licht glooiend en vanuit het jachthuis is er een fantastisch uitzicht op de weides. De weides zijn omrasterd met eikenhouten palen en hekken. De boomgaard ligt naast de werkschuur en bestaat uit kersen-, appel- en perenbomen.

Ligging: Megchelen is gelegen in de nabijheid van de Duitse Autobahn 3 (Nederlandse A12). De dichtstbijzijnde oprit tot de snelweg is op 6 kilometer gelegen (Abfahrt Rees/Isselburg). Vanaf het landgoed bent u met de auto in 40 minuten in het Duitse Ruhrgebied (Oberhausen). Knooppunt Waterberg bij Arnhem bereikt u in 30 autominuten. Düsseldorf ligt op een uur rijden en Amsterdam (ring A10) op 1 uur en 40 autominuten.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 1.395.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's