Witte Rentmeesters en Makelaars

Megchelen

Hogestraat  14

Verkocht

Verkocht! Woonhuis te Megchelen

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Hogestraat  14

Megchelen
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Megchelen
Daar, waar de Duitse Issel van de Wassersburg Anholt naar het Nederlandse Huize Landfort stroomt, is rust en ruimte nog vanzelfsprekend. Hier ligt, omzoomd door een werkelijk fantastisch landschap, het landgoed Keppeltjesberg. Via een eigen oprijlaan, voorzien van grindverharding, bereikt u het jachthuis dat te midden van bloemrijk grasland en bos is gesitueerd. Door de sierlijke smeedijzeren poort rijdt u het besloten binnenplein op…

De bronzen hinde voor de ingangspartij. Het rietwerk op het dak. Vers gekapt hout onder de gaanderij. De pauw laat zijn veren zien. Ingetogen grandeur en geborgenheid.

U voelt zich thuis!

In de Gelderse Achterhoek tegen de Duitse grens, tussen Gendringen en Megchelen, ligt het ruim 15 hectare grote landgoed Keppeltjesberg. Het totale ensemble bestaat uit licht glooiende gronden met bos en natuurlijk grasland, boomgaard, waterpartij, een werkschuur en het jachthuis. Daarnaast is in het bos de Keppeltjesberg gelegen, welke naamgever is van het totale landgoed. De Keppeltjesberg is van oorsprong een oude rivierduin en vormt een natuurlijke verhoging van 6 meter boven het omringende landschap. Vanwege het kwetsbare karakter van de berg is deze niet toegankelijk voor publiek. Op andere delen van het landgoed zijn opengestelde wandelpaden aangelegd. Deze gronden zijn dan ook gerangschikt en opengesteld onder de Natuurschoonwet 1928.

Het jachthuis is gebouwd in 1982 en kenmerkt zich door de bijzondere architectuur en besloten ligging. Een poort geeft toegang tot de achtergelegen binnenplaats alwaar de hoofdentree en de toegang tot de dubbele garage is gelegen. Aan de andere zijde vormt een lage gaanderij de verbinding tussen de werkschuur en het jachthuis.

Jachthuis:

Begane grond

Entree in ovale vestibule met naastgelegen garderobe en toilet. De vestibule geeft toegang tot de grote hal met indrukwekkende eikenhouten trap. Via een dubbele openslaande deur treedt u de royale living binnen met historische schouw. De living is voorzien van een lichte parketvloer en een prachtig gestukt cassetteplafond. Grote glaspartijen zorgen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht over het grote terras en tuin. Aangrenzend aan de grote hal is een bibliotheek/kantoor gesitueerd van 45 m2, welke door de maatvoering ook geschikt is voor werken aan huis. Achter de hal ligt de eetkamer met uitzicht op het bosperceel en Keppeltjesberg. Een tussengang biedt toegang tot de ruime keuken, uitgevoerd in lichte kleurstelling. Achter de keuken ligt een bijkeuken met annex een cv ketelruimte. De bijkeuken biedt toegang tot de achtergelegen dubbele garage met ruime bergzolders. De garage is uitgevoerd met automatische garagedeuren.

Eerste verdieping:

Trapopgang, overloop met tegenovergelegen zolderruimte (mogelijkheid tot inrichten als slaapvertrek). Toegang tot gastenkamer met aparte badkamer. Via een gang is de, boven het kantoor gelegen, zolder te bereiken welke in gebruik is als archiefruimte. Aan de andere zijde van de woning liggen een tweetal slaapkamers met een prachtige maatvoering, waarvan één de master bedroom. Op de gang tussen de twee slaapkamers is een apart toilet gesitueerd. De master bedroom, voorzien van een balkon, beschikt over een badkamer en suite.

Tweede verdieping:

Trapopgang met vaste trap, riante bergzolder met stahoogte. De bergzolder is voorzien van een dakraam.


Werkschuur:

Via de gaanderij naast het binnenplein is de loopdeur van de werkschuur bereikbaar. De werkschuur met een afmeting van 24 x 15 meter biedt voldoende ruimte voor verschillende activiteiten. In het huidige gebruik staat de schuur ten dienste aan het beheer van het landgoed en vormt onder andere de stalling voor materieel. Daarnaast wordt er hout gezaagd en gekloofd in de schuur. Overigens kan de schuur ook benut worden voor het houden van paarden. De muren van de schuur zijn totaal uitgevoerd in geïsoleerde spouw en het dak, gedragen door stalen spanten, is geïsoleerd door middel van Dupanel platen. De schuur heeft een vrije overspanning en biedt daardoor voldoende manoeuvreerruimte. Op de korte kanten bevinden zich openslaande schuur- of hooideuren met een vrije doorgangshoogte van 3 meter en een breedte van 3,5 meter.


Het landgoed bestaat uit ouder bos en jonge houtopstanden afgewisseld met half-natuurlijke graslanden. Aan de achterzijde is een lager gedeelte langs een grenssloot, de Kleefse Graaf, met Duitsland gelegen. Hier is de slootkant verbreed en afgegraven waardoor een natuurlijke oever is ontstaan. Tevens is langs de bosrand een poel gelegen die aan allerlei flora en fauna een habitat biedt. De graslanden zijn licht glooiend en vanuit het jachthuis is er een fantastisch uitzicht op de weides. De weides zijn omrasterd met eikenhouten palen en hekken. De boomgaard ligt naast de werkschuur en bestaat uit kersen-, appel- en perenbomen.

Ligging: Megchelen is gelegen in de nabijheid van de Duitse Autobahn 3 (Nederlandse A12). De dichtstbijzijnde oprit tot de snelweg is op 6 kilometer gelegen (Abfahrt Rees/Isselburg). Vanaf het landgoed bent u met de auto in 40 minuten in het Duitse Ruhrgebied (Oberhausen). Knooppunt Waterberg bij Arnhem bereikt u in 30 autominuten. Düsseldorf ligt op een uur rijden en Amsterdam (ring A10) op 1 uur en 40 autominuten.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden
Bekijk alle foto's