Witte Rentmeesters en Makelaars

Hoog-keppel

Dubbeltjesweg  14

€ 487.500 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Hoog-keppel

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Dubbeltjesweg  14

Hoog-keppel
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Hoog-keppel
Vraagprijs
€ 487.500
Kosten koper

Te midden van bossen en landerijen staat ‘t Rentmeestershuis aan het einde van een eigen oprijlaan. Het landhuis behoort tot het landgoed Ulenpas en kent een rijke historie. Het landhuis met bijgebouwen en gronden ligt binnen de contouren van de beschermde buitenplaats “De Ulenpas”. Op enkele honderden meters achter de woning ligt het Huis De Ulenpas met koetshuis en bijgebouwen.

Het pand is gelegen op een ruim perceel bestaande uit kapschuur, overige bijgebouwen en een toegangsweg. Het perceel heeft een oppervlakte van circa 2.600 m2. Aan de voorzijde van het landhuis ligt een perceel weiland met een oppervlakte van circa 6.000 m2, welke optioneel in erfpacht kan worden uitgegeven. De woning en bijbehorende grond zijn gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928. Hierdoor kunt u onder andere profiteren van een aantal fiscale voordelen. Zo kunt u gebruikmaken van de vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. Voor de woning scheelt dit 2% en voor het weiland 6%. Overige voordelen: gematige schenkings- en successievoordelen en een lagere WOZ-aanslag.

Het landhuis, ondergrond, erf, tuin, kapschuur en overige bijgebouwen worden aangeboden op basis van erfpacht met opstalrecht. De eigenaar van het landgoed, Van Schuylenburg Trust blijft bloot eigenaar van de ondergrond. Deze wordt in erfpacht uitgegeven, met een erfpachtcanon van € 10.500,00 per jaar. De erfpachter wordt eigenaar van de opstallen, waarvoor een erfpacht- en opstalrecht wordt gevestigd. Indien het optioneel aangeboden weiland eveneens in erfpacht wordt uitgegeven dan zal de erfpachtcanon € 11.750,00 per jaar bedragen met in totaal circa 8.600 m2 grond.

Indeling
Begane grond

Entree in lange hal met aan het eind een trapopgang naar de verdieping. De hal geeft tevens toegang tot het toilet op de begane grond. Aan de rechterzijde van de hal is de woonkamer met leeskamer gelegen. De woonkamer beschikt over een sfeerhaard (gas) met schouw. Tegenover zijn de eetkamer en de keuken gelegen. Vanuit beide ruimtes is er door de hoge raampartijen een prachtig uitzicht op de tuin. Vanuit de keuken is er een toegangstrap naar één van de twee kelderruimtes. Achter de keuken is een bijkeuken gelegen. De bijkeuken biedt plaats aan de cv ketel opstelling en is tevens voorzien van een ruime onderkeldering.

Vaste trap naar:

Verdieping

Overloop met daaraan gelegen een viertal slaapkamers, variërend in oppervlakte. De slaapvertrekken hebben een goede lichtinval door de hoge ramen en bieden een fantastisch uitzicht over het omringende landgoed en golfbaan. Tevens is op de eerste verdieping een moderne badkamer gelegen, uitgevoerd in een lichte kleurstelling. Een walk in closet is eveneens toegankelijke vanaf de overloop.

Vaste trap naar:

Zolderverdieping

Overloop, voorzien van bergruimte achter knieschotten, met aangrenzend een tweetal slaapkamers. De slaapkamers zijn voorzien van dakramen. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning is voorzien van een badkamer en suite.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 487.500 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's