Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!
geschreven op 25-10-2019
categorie Kantoornieuws
door Pieter Witte
delen

Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!

Woensdag 24 oktober zijn de medewerkers van Witte Rentmeesters en Makelaars de Achterhoek ingetrokken op de solex om een aantal landgoederen te bezoeken waar ze betrokken bij zijn als beheerder of als adviseur. Jaarlijks gaan de rentmeesters samen met de binnendienstmedewerkers het veld in om zich verder te verdiepen op het gebied van landgoederenbeheer.                       

We trokken daarom onze lederen jassen aan en zetten we onze helmen op om met de solex te toeren door mooie landschappen in de omgeving van Vorden.

Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!

Op landgoed ’t Medler hebben we een tussenstop gemaakt bij huize ’t Medler, waar de heer Eelco Schurer ons heeft bijgepraat over anti-verdrogingsmaatregelen en het masterplan voor landgoed ’t Medler. Ook op landgoed ’t Medler hebben de sloten en de gracht van het landhuis als gevolg van de extreme droogteperiodes droog gestaan. Het landgoed werkt samen met het Waterschap, de gemeente Bronckhorst en de Provincie aan de uitvoering van een integraal plan om het landgoed van voldoende water te voorzien. Daarbij zullen o.a. landbouwgronden worden omgevormd naar natuur en wordt het landschap versterkt.

Het landgoed ’t Medler is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928, en in de afgelopen jaren is veel werk verzet en met name is er fors ingezet op het herstel van monumentaal erfgoed.

Het landgoed beschikt over een vrijwilligersgroep die zich inzet voor bos- en natuurbeheer op het landgoed.

Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!


Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!

Na een rondleiding over het landgoed en uitwisseling van kennis hebben wij onze tocht vervolgd op onze solexen en hebben wij nog diverse andere terreinen waarover wij het beheer hebben bezocht.

Witte Rentmeesters en Makelaars on tour!

De nodige capriolen en stunts zijn uitgehaald op de solex door het team van Witte Rentmeesters en Makelaars. Een heerlijke dag vol inspiratie, mooie indrukken en gezelligheid met als afsluiting een heerlijk diner.

Meer informatie?

  Wilt u meer weten over ons educatieve uitje? Neem dan gerust contact met ons op.