Landleven en kastelen bij slipjacht in Doetinchem
geschreven op 08-01-2016
categorie Kantoornieuws
door Pieter
delen

Landleven en kastelen bij slipjacht in Doetinchem

Rentmeester Pieter Witte van Kasteel de Kelder in Doetinchem is glashelder. "Wie wil genieten van natuur, het landleven en kastelen, moet zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij het kasteel zijn."

Op dat moment maakt de Soestdijkse jachtvereniging daar een 'pitstop' tijdens een slipjacht door de Kruisbergse Bossen. 

De jachtvereniging start de slipjacht bij kasteel Keppel. Bij de jacht hebben sliptrekkers een spoor getrokken met een zogeheten slip, een stuk stof dat doordrenkt is met vossenurine. Het is aan de honden om dat spoor te vinden en de ruiters te leiden naar de prooi.

'Pitstop'
"De jacht door de Kruisbergse Bossen leidt via diverse obstakels naar de wei achter het kasteel. Daar zullen de ruiters in de middag pauzeren. En dat is voor bezoekers een waar spektakel. Er zullen tijdens die pitstop zo'n 30 paarden staan, waarop bezoekers mogen passen en soms een klein ritje mogen maken. Ook wordt er jachthoorn geblazen. Het is simpelweg een heerlijke middag waarin de natuur, het landleven van vroeger en het kasteel centraal staan", aldus rentmeester Witte.

De ruiters en hun honden worden tussen 13.00 en 15.00 uur verwacht bij het kasteel. "Dat is een ruime tijd, maar dat is afhankelijk van hoe de slipjacht verloopt. Maar wie er om 13.00 uur al is, hoeft zich niet te vervelen. Ook het kasteel zelf is toegankelijk. En vrijwilligers van het kasteel zorgen voor koffie en thee."

Entree
De slipjacht van de jachtvereniging begint en eindigt bij het kasteel in Keppel. De entree bij kasteel De Kelder, aan de Kelderlaan 11 in Doetinchem, is gratis. 

Bron: De Gelderlander, 8 januari 2016

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over slipjachten bij Kasteel de Kelder? Neem dan contact op met ons kantoor.