Historie villa "De Zuylenkamp"
geschreven op 24-06-2016
categorie Kantoornieuws
door Pieter
delen

Historie villa "De Zuylenkamp"

Passantie die de Dorpsstraaat in Hummelo te voet, per fiets, per paard of per motorvoertuig doorkuisen zien midden in het dorp een statige villa. Dat is villa "De Zuylenkamp".

Op de plek van de huidige villa “De Zuylenkamp” stond tot 1892 de woning “Den Droef”, deze woning is vervolgens gesloopt en heeft plaats gemaakt voor de villa “De Zuylenkamp”. Als het huis in 1893 klaar is, trekken Gerrit Tenkink en zijn bruid er in. In de volksmond staat de villa ook bekend als Het Tenkinkshuis.

Villa “De Zuylenkamp” heeft bewoners gekend die met alle facetten van het menselijke leven te maken hebben. 

De villa wordt jarenlang binnen de familie Tenkink overgedragen op de volgende generatie. Jan Tenkink, de laatste Tenkink die praktisch tot aan zijn overlijden in villa “De Zuylenkamp” woont, heeft een huishoudster: Gerda Michelbrink.
Zij is gehuwd met Jo Veldkamp. Als Jan Tenkink overlijdt laat hij hen villa “De Zuylenkamp” na.

In 1980 wordt villa “De Zuylenkamp” door het echtpaar Veldkamp verkocht aan de toenmalige gemeente Hummelo & Keppel. De gemeente verkoopt het pand in 1981 aan wegenbouwer Verhoeve en Faber. De grond wordt door het echtpaar als bouwgrond voor de wijk De Zuylenkamp verkocht aan de gemeente. “De Wagenschuur” is oorspronklijk vastgebouwd aan villa “De Zuylenkamp”. Dit deel van de villa wordt gesloopt en in 1978/1979 tot vrijstaand woonhuis verbouwd door de familie Veldkamp.

Door de inbreiding van bedrijven in villa “De Zuylenkamp” worden de straatnummers weer gewijzigd. In maart 2012 wordt villa “De Zuylenkamp” opnieuw geopend door Metron Bouwadvies. Anno 2015 zijn zij opzoek naar een nieuwe huurder.

Meer informatie?

Wilt u deel uitmaken van deze historie? Neem dan contact op met ons kantoor.