Onderdak voor de adellijke pauwen
geschreven op 06-12-2019
categorie Kantoornieuws
door Pieter Witte
delen

Onderdak voor de adellijke pauwen

De adellijke pauwen van de kasteelheer van Kasteel De Kelder hebben een nieuw onderdak gevonden bij boer Arjan Reijmer in Duiven.

Na het plotselinge overlijden van jonkheer Floris F.A. Beelaerts van Blokland werd een nieuw buiten gezocht voor zijn pauwen. Bij leven had de jonkheer al aangegeven dat zijn pauwen, wanneer hij er onverhoopt  niet meer zou zijn, op een goed adres moesten worden ondergebracht.

Vandaag zijn 4 jonge pauwen die door de jonkheer zelf in de broedmachine zijn uitgebroed en door hem in huis werden opgefokt, door rentmeester Pieter Witte overgedragen aan de agrariërs Arnold en Arjan Reijmer in Duiven.

Onderdak voor de adellijke pauwen

Beide zijn wat blij met hun nieuwe adellijke vrienden. Arjan is gek op pauwen en heeft deze in het verleden ook al op zijn boerderij gehouden. “Bij ons krijgen ze een goed plekje en kunnen ze straks in de stal hoog in de nok lekker slapen en overdag fijn rondscharrelen op het boerenerf. We gaan ze eerst even laten wennen en Arnold gaat er voor zorgen dat ze geleidelijk aan gaan wennen aan hun nieuwe landelijke omgeving”.

Op het grote melkveebedrijf van de maatschap Reijmer is alle ruimte en kunnen de pauwen in lengte van dagen blijven wonen en hun adellijke geluid laten horen.

Voor de jonkheer zal dit een mooie gedachte zijn.

Onderdak voor de adellijke pauwen

De jonkheer Floris Beelaerts van Blokland heeft Kasteel De Kelder en al zijn landerijen en boerderijen nagelaten aan de Stichting Beelaerts van Blokland Haagen, zijn broer en oud-minister jonkheer dr. Pieter A.C. Beelaerts als voorzitter van de stichting zal zijn gedachtegoed voortzetten.

Kasteel De Kelder is voor een ieder te huur voor trouwerijen, vergaderingen en kleine feestjes. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kasteeldekelder.nl. of contact opnemen met Witte Rentmeesters en Makelaars.

Meer informatie?

Neemt u gerust contact op met ons kantoor


Diensten

> Nalatenschap