Jachtvereniging Soestdijk houdt sherrystop bij Kasteel de Kelder
geschreven op 11-01-2016
categorie Kantoornieuws
door Pieter
delen

Jachtvereniging Soestdijk houdt sherrystop bij Kasteel de Kelder

Onder grote publieke belangstelling bezochten de leden van de Jachtvereniging Soestdijk tijdens de slipjacht op zaterdag 9 januari 2016 Kasteel de Kelder voor een sherrystop.

De ruiters en amazones werden onder een stralende zon hartelijk begroet door de jonkers F.F.A. Beelaerts van Blokland en P.A.C. Beelaerts van Blokland en wethouder Peter Drenth van de gemeente Doetinchem. Het is inmiddels een vaste traditie, dat bij De Kelder de paarden kort kunnen rusten en ondertussen hun berijders de inwendige mens versterken, alvorens de zware tocht door de landerijen van de Kruisberg te vervolgen.

Jonkheer F.F.A. Beelaerts van Blokland was blij met de grote opkomst en trakteerde de ruiters en amazones in het kasteel op een traditionele sherryborrel. Landleven, natuur en cultuurhistorie kwamen afgelopen zaterdag in een prachtige setting samen. Even na drieën vertrok de meute via de Kruisbergsebossen naar hotel de Gouden Karper, waar de “kill” plaatsvond. De “kill” bestaat uit een grote koeienpens, welke de beloning voor de honden vormt voor een dag hard werken.

De jachtvereniging Soestdijk bedankte aan het eind van de jacht alle betrokkenen. Een speciaal woord van dank was er voor de gastvrije ontvangst op Kasteel De Kelder en het gebruik van de omringende landbouwgronden voor de jacht, welke in eigendom zijn van de Stichting Beelaerts van Blokland Hagen. 

Jonkheer F.F.A. Beelaerts van Blokland is beschermheer van de Stichting en heeft onlangs een groot deel van zijn bezittingen ingebracht in de naar hem vernoemde stichting. De stichting heeft als hoofddoel de duurzame instandhouding van Kasteel De Kelder en de monumentale gebouwen voor de Doetinchemse bevolking. Kasteel De Kelder en de Orangerie kunnen het hele jaar door gehuurd worden voor bruiloften, feesten en partijen. Met behulp van een actieve groep vrijwilligers worden inmiddels een groot aantal evenementen jaarlijks georganiseerd bij Kasteel De Kelder, waaronder de middeleeuwse ridderspelen, de kerstfair en de slipjacht.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over mogelijke slipjacht locaties? Neem dan contact op met ons kantoor.