Het verleden in Voorst herleefd
geschreven op 24-12-2019
categorie Kantoornieuws
door Pieter Witte
delen

Het verleden in Voorst herleefd

Aan de Rijksstraatweg 102 te Voorst is de zeer statige villa “Huize Enkstein” gelegen.

Op een markante plek in het centrum van Voorst ligt dit prachtige pand met enorm veel historie.

 

Door het onlangs in gebruik nemen van de rondweg rondom Voorst is de Rijksstraatweg weer een gemoedelijke dorpsstraat geworden. Door de klinkers en de aanplant is het dorp weer in oude luister herstelt. In plaats van 14.000 passerende voertuigen per dag dwars door het dorp, zou u bijna het gekletter van koetsen en paardenhoeven er bij kunnen denken.

 

Huize Enkstein  dateert uit de 19e eeuw en heeft een prachtige in symmetrie opgebouwde gevel. De voordeur bevindt zich in het midden van het pand. De hoge raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Deze prettige lichtinval is kenmerkend voor de villa. Alle ruimten zijn ruim en licht. Het trapportaal is bijzonder fraai. Een aantal plafonds zijn gedecoreerd met originele ornamenten. De siertuin is royaal en er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Hier kunt u wonen en werken met grandeur.

Het verleden in Voorst herleefd


Het verleden in Voorst herleefd

De villa is een Rijksmonument en wordt nu nog gebruikt als kantoor. De gemeente Voorst heeft echter aangegeven bereid te zijn mee te werken in de herbestemming naar “wonen” met nevengebruik ten behoeve van kantoor, atelier en expositieruimte of eventueel een B&B.  Een unieke mogelijkheid om het pand weer zijn oude grandeur van statige woning terug te geven.

Er zijn gunstige subsidie en leningsmogelijkheden via het Restauratie Fonds. 

Het geheel is gesitueerd op een besloten domein van 4.124 m². De formele tuin met theehuis, gazon, rododendrons, terras en vijverpartij sluiten fraai aan bij de historie en architectuur van het huis. Het tuinhuis is praktisch en geschikt voor meerdere doeleinden.

Het verleden in Voorst herleefd


Het verleden in Voorst herleefd

Huize Enkstein is een ideale locatie om in rust en met alle privacy te verblijven, terwijl de centrumvoorzieningen in de nabijheid op loopafstand is gelegen. En nu de dorpsstraat omgevormd is naar een statige straat, kunt u makkelijk een praatje aan gaan met buurbewoners of even heerlijk op een bankje zitten. Wellicht moet u dan toch nog even goed uitkijken bij het oversteken of er geen naderende paarden met koets aan zal komen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze villa? Neem dan contact op met ons kantoor

Diensten

> Makelaardij