Gemeente Duiven koopt landbouwgronden Biezenkampen voor woningbouw
geschreven op 05-07-2021
categorie Kantoornieuws
door Pieter Witte
delen

Gemeente Duiven koopt landbouwgronden Biezenkampen voor woningbouw

Sinds kort is de gemeente Duiven eigenaar van een kavel grond aan de rand van Duiven-Zuid, om precies te zijn de “Biezenkampen“. De gemeente Duiven heeft de grond na onderhandelingen kunnen verwerven en wil de gronden beschikbaar stellen voor (sociale) woningbouw. Op de Biezenkampen kunnen vele honderden woningen gebouwd worden. Denk hierbij aan starters- en seniorenwoningen, maar ook aan vrije sector woningen. Ook de Ploen-Noord en Plakse Weide zijn als mogelijke woninglocaties in beeld.

Gemeente Duiven koopt landbouwgronden Biezenkampen voor woningbouw

Witte Rentmeesters en Makelaars heeft, namens een plaatselijke akkerbouwer, in deze kwestie de onderhandelingen gevoerd met de gemeente Duiven. Met de kennis en ervaring van de rentmeesters van Witte is, na soms stevige onderhandelingen, een mooi verkoopresultaat voor onze opdrachtgever bereikt. De schadeloosstelling is eerst op basis van de uitgangspunten voor onteigening getaxeerd en doorgenomen met de opdrachtgever. Daarbij is onderzoek is gedaan naar vergelijkbare grondtransacties en zijn er berekeningen gemaakt van de planontwikkelkosten van het toekomstige woongebied met diverse woontypen als uitgangspunt. Vervolgens is er aan de hand van een strategisch verkoopplan met de gemeente Duiven onderhandeld.

De gemeente gaat nu aan de slag met de verdere uitwerking van de gewenste bestemmingswijziging voor het gebied, zodat er over enkele jaren gebouwd kan worden. Voor de grond is al zeer veel belangstelling getoond. Honderden belangstellenden hebben via een petitie al aan de gemeente laten weten graag in Duiven te komen wonen.

Gemeente Duiven koopt landbouwgronden Biezenkampen voor woningbouw

Liggen uw landbouwgronden rond een dorp of stad en wil een gemeente of projectontwikkelaar uw gronden kopen, dan is het wenselijke hiervoor de juiste specialist in te schakelen. Witte Rentmeesters en Makelaars beschikt over deze expertise en kan u daarbij helpen. Heeft u specifieke vragen over uw gronden, of heeft u advies nodig, bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met ons kantoor.