Putmangroep schenkt “Bult” nieuw leven
geschreven op 31-10-2018
categorie Kantoornieuws
door Pieter
delen

Putmangroep schenkt “Bult” nieuw leven

Op de voormalige vuilstortplaats nabij de IJseldijk in Westervoort komt een natuurpark. Dankzij een schenking van de Putmangroep wordt de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten eigenaar van een bijzonder terrein.

Op de bult, waar voorheen afval uit de regio werd gestort en die gesaneerd en afgedekt is met een ondoorlatende laag, zullen straks planten en dieren de hoofdbewoners zijn. Nu lopen er nog schapen op de bult, maar straks zal de bult deel uit maken van het Rivierklimaatpark IJsselpoort. “Boven op de bult heb je een werkelijk fantastisch uitzicht over Westervoort, Duiven en Arnhem ”, aldus Ton Putman, algemeen directeur van de Putmangroep, “zelfs bij mooi helder weer zie je in de verte het Montferland en de Veluwezoom. Als bedrijf werken we graag mee aan de nieuwe bestemming van de bult, zodat straks iedereen er kan wandelen en genieten van het mooie uitzicht.”

Op woensdag 31 oktober is boven op de top, onder toeziend oog van de notaris, de akte van overdracht ondertekend in aanwezigheid van diverse vertegenwoordigers van de Provincie Gelderland, Natuurmonumenten, Bouwfonds, de gemeenten Duiven en Westervoort en de buurtbewoners. De diverse overheden, de Putmangroep en Natuurmonumenten hebben van af het begin af aan nauw met elkaar samen gewerkt om de overdracht van dit bijzondere terrein mogelijk te maken. Na diverse toespraken en een boeiende rondleiding door het gebied met boswachter Siard de Meijer van Natuurmonumenten, werd de middag feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje. 

De Putmangroep met vestigingen in Westervoort en Kalkar houdt zich bezig met o.a. zand, grind en kleiwinning, maar is bovenal bekend van het verwerken van bouw- en sloopafval. Het bedrijf staat bekend, om zijn hoogwaardige recycling producten, maatschappelijk betrokkenheid en is op innovatief gebied een voorbeeld bedrijf. Witte Rentmeesters en Makelaars heeft dan ook met veel plezier mee gedacht en geadviseerd, om de overdracht van dit zo bijzondere terrein mogelijk te maken.

Meer informatie?

Wilt u ook advies over het overdragen van bijzondere terreinen? Neem dan contact op met ons kantoor.