Winterswijk

Wilhelminastraat 35

Villa “Erica” is gebouwd rond het jaar 1915.
De villa is op stand gelegen nabij het centrum van Winterswijk op een perceel van 791 m2. Door de bouwheer zijn destijds Italiaanse stijlinvloeden aangewend om het huis grandeur te geven. Een statige voordeur, hoge plafonds, een natuurstenen schouw en tussenverdiepingen zijn nog steeds aanwezig als smaakmakers. Door de beschutte ligging van de tuin op het zuiden heeft de woning een prachtige lichtinval aan de achterzijde. De aanwezigheid van een serre maakt dat ook in de winter van het ruime perceel genoten kan worden.
Achter de villa staat nog een jaren ‘50 woning, die dienst zou kunnen doen als ‘bed and breakfast’, logeerruimte, atelier of hobbyruimte. Een gedeelte van deze woning wordt momenteel als schuurruimte gebruikt. Ombouw tot een ruime garage behoort daardoor ook tot de mogelijkheden.
“Erica” heeft jarenlang gefunctioneerd als gezinsvervangend tehuis. Daardoor dient de woning nu een grondige renovatie te krijgen. De villa heeft enige jaren geleden al groot onderhoud gehad, waarbij grote delen van de kapconstructie, dakramen, goten en platte daken vernieuwd zijn. De binnen-afbouw moet echter nog plaatsvinden waardoor de villa geheel naar eigen smaak en wensen af te werken is.
Indeling:

Begane grond: Entree en hal met indrukwekkende trappartij naar de eerste verdieping, eetkamer, royale woonkamer met open verbinding tot de keuken. De woonkamer staat in verbinding met de serre. Op de begane grond is aan de achterzijde een slaapkamer met badkamer en toilet gesitueerd.

1e tussenverdieping:
Ruime slaap- of kantoorkamer

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping komt u op de centrale overloop met 4 slaapkamers, waarvan één met een balkon, een badkamer en een berging.

2e tussenverdieping:
Ruime slaap- of kantoorkamer

Tweede verdieping:
Via een vaste trap komt u op de tweede verdieping, aldaar bevinden zich 4 slaapkamers, een oude badkamer met toilet en een berging.

Villa Erica beschikt tevens over een prachtige kelder welke in vroegere dagen werd gebruikt als wijn- en voorraadkelder.

Structureel is de villa een kasteel en daarom zoeken wij de juiste liefhebber die er weer een paleis van maakt.
Laat u verrassen door de woning en Winterswijk en omgeving en neem contact op met ons kantoor voor een bezichtiging.

Volledige omschrijving

Vraagprijs €295.000 kosten koper

Kenmerken

Type object
Woonhuis
Soort woning
herenhuis
Soort woning
vrijstaande woning
Woning kenmerk
 
Bouwvorm
bestaande bouw

Overdracht

Straat
Wilhelminastraat 35
Postcode
7101 CP
Plaats
Winterswijk
Alle kenmerken
Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken is JavaScript ondersteuning vereist.
Naar mobiele navigatie