Ulft

Wesenthorstlaan 1

Wonen op een havezathe, dat is wonen in historie.

In het dorp Ulft, gelegen in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek, ligt de rijksmonumentale havezathe “De Wesenthorst”. Door de prachtige ligging -omringd door de natuur maar niet afgelegen-, haar klassieke uitstraling en de vele karakteristieke details, is dit pand uitermate geschikt om in een stukje historie te kunnen wonen met de hedendaagse gemakken binnen handbereik. Het rijksmonument dateert uit het jaar 1200 en is in 1982 helemaal gerestaureerd. Het hoofdhuis, deeluitmakend van de havezathe, wordt als woning voor de verhuur aangeboden. Bij dit object zal een groot deel van de tuin, het bijgebouw met toebehoren en de garage worden meeverhuurd.

De voordeur geeft toegang tot de hal welke is voorzien van een marmeren vloer.
Vanuit de hal zijn het toilet, de keuken en de trapopgang direct toegankelijk.
De keuken met landelijke uitstraling, is voorzien van inbouwapparatuur en een zwart/wit geblokte tegelvloer. Via de fraaie vaste eikenhouten trap bereikt u de eerste verdieping met een niveauverschil -4 treden- tussen de woonkamer en eetkamer.
De woonkamer beschikt over een fraaie antieke gemarmerde schouw, voorzien van historisch geschilderde afbeelding. Op de tweede verdieping, eveneens bereikbaar via een fraaie vaste eikenhouten trap, bevinden zich een overloop, drie slaapkamers en een badkamer voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. De zolder is momenteel in gebruik als opslagruimte en is via een vlizotrap te bereiken. De kelder met eigen entree vanaf het terras en authentieke gewelven, kan door de ruime opzet naar eigen inzicht worden ingedeeld (eerste gedeelte souterrain, tweede gedeelte kelder).

Het bijgebouw bestaat uit een entree, zwembad met ontspanningsruimte, sauna, douche, toilet en technische ruimte.

Volledige omschrijving

€1.800 per maand

Kenmerken

Type object
Woonhuis
Soort woning
herenhuis
Soort woning
geschakelde woning
Woning kenmerk
 
Bouwvorm
bestaande bouw

Overdracht

Straat
Wesenthorstlaan 1
Postcode
7071 CG
Plaats
Ulft
Alle kenmerken
Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken is JavaScript ondersteuning vereist.
Naar mobiele navigatie