Laag-keppel

Pieriksestraat 1

OPEN HUIS: U bent van harte welkom op maandag 20 mei of dinsdag 21 mei om deze woning vrijblijvend te bezichtigen tussen 15:00 - 17:00 uur.Op een zeer fraaie locatie gelegen woonboerderij “'t Barenbroek” met open frontstal en hobbywei, met eventueel extra bij te kopen grond van 6.960 m2 voor € 52.500,-- k.k..

De boerderij is gelegen op een kleine terp aan het eind van een eigen zandweg. De ruime afstand tot de doorgaande weg biedt de bewoners van deze woonboerderij veel privacy en rust. De nabije omgeving bestaat uit agrarische gronden en enkele bospercelen.

De boerderij is een voorbeeld van een redelijk gave 19e eeuws kleiner boerderijtype. De boerderij is steens opgetrokken en gedekt met een afgewolfd zadeldak met gesmoorde Oud-Hollandse pannen. De symmetrische voorgevel is voorzien van een tweetal schuiframen, voordeur en een tweetal lage zolderramen. De lange zijgevels zijn voorzien van kleine kozijnramen in het voorhuis en kleine stalramen en staldeuren in het achterhuis. De achtergevel is voorzien van een grote deeldeur en een tweetal kleinere staldeuren, alsmede een oud hooiluik onder het wolfseind.

Indeling
De indeling van de boerderij is traditioneel. In het voorhuis bevinden zich een woonkamer, opkamer, keuken, slaapkamer en ruime kelder. De opkamer is voorzien van een oude bedstedenwand, gemarmerde schouw en een simpele douchegelegenheid. Het gehele voorhuis wordt verwarmd middels een oliestookkachel. Op de deel bevindt zich het toilet, enkele voormalige stallen voor kleinvee en de voormalige stal ten behoeve van het houden van melkvee.

Een trap biedt toegang tot de verdieping boven het voorhuis, waar twee ruimtes zijn afgetimmerd. Het achterhuis is niet voorzien van dakbeschot alsmede isolatie.

De boerderij heeft een onderhoudsachterstand. De afwerking en voorzieningen zijn gedateerd en dienen volledig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.

Op het erf bevindt zich een zeer ruime open frontstal die is opgetrokken met steens muren en heeft gepotdekselde houten zijgevels. De stal is gedekt met mogelijk asbesthoudende golfplaten. De benedenverdieping bestaat uit voormalige varkens- en koeienstallen. De verdieping is in gebruik als hooizolder. Verder bevindt zich op het erf een oude houten schuur in een zeer slechte staat van onderhoud.

Bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Bronckhorst’, heeft het erf de bestemming “Wonen” . De gronden hebben de bestemming ‘Agrarisch met waarden’.

Monument
Het pand is aangewezen als een gemeentelijk monument.

Onderzoeken
Op aanvraag kunnen wij u voorzien van het bodemonderzoek van 25 maart 2011 en een recent bouwtechnische keuring van 18 april 2019.

Volledige omschrijving

Vraagprijs €295.000 kosten koper

Kenmerken

Type object
Woonhuis
Soort woning
woonboerderij
Soort woning
vrijstaande woning
Woning kenmerk
 
Bouwvorm
bestaande bouw

Overdracht

Straat
Pieriksestraat 1
Postcode
6998 CJ
Plaats
Laag-keppel
Alle kenmerken
Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken is JavaScript ondersteuning vereist.
Naar mobiele navigatie