Loo gld

Loostraat 17

Karakteristieke monumentale woonboerderij met aangebouwde schuur en enkele bestaande schuren gelegen op een riante kavel van 2.

735 m2. Het pand is gelegen aan de Loostraat, de verbindingsweg tussen Duiven en Loo. De woonboerderij met schuur is in zijn geheel op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Het exterieur van het pand heeft in de loop der tijd weinig wijzigingen ondergaan. De woonboerderij valt in het bijzonder op door zijn gave verhoudingen en de bijzondere detaillering van het exterieur.

Het pand dient grondig gerenoveerd en gerestaureerd te worden. Koper dient in overleg met de monumentencommissie van de gemeente Duiven en een plan tot restauratie van het pand op te stellen. In een vooroverleg met de monumentencommissie zijn reeds een aantal verbouwingsrichtingen voor besproken, zodat een potentiële koper enkele handvatten heeft voor de restauratie. De voor besproken verbouwingsrichtingen c.q. wijzigingen zijn op zich zelf niet zonder meer haalbaar. De monumentencommissie zal een plan als
totaal beoordelen. Verder is er een bouwkundig onderzoek uitgevoerd met een begroting voor herstel van de aanwezige gebreken.

Indeling
Begane grond
Via de zijentree bereikt u direct de huidige keuken. Vanuit de keuken is er toegang tot de eetkamer met voormalige schouw. Aangrenzend is er een lichte woonkamer. Tevens is er toegang tot de kelder en de trapopgang naar de eerste verdieping. De lange hal laat nog de oude indeling zien en geeft toegang tot de tweede woonkamer aan de voorzijde van de monumentale woning. De en suite deuren, welke momenteel verborgen zijn achter de muur, geven toegang tot de voorheen gebruikte slaapkamer. Op de begane grond zijn tevens een toilet, doucheruimte, washok en binnendeel gevestigd. De binnendeel beschikt over een luik naar de hooizolder.

Vaste trap naar:
Verdieping
Ruime overloop met aangrenzend vier slaapkamers, van respectievelijk 9 m2, 13,5 m2, 18 m2 en 19 m2.

Aangrenzend aan de huidige woning is een schuur met zolder

Een brochure van deze woning is via Funda aan te vragen via de link - vraag brochure aan - in het rechtermenu, onze website of telefonisch op te vragen bij ons kantoor.

Volledige omschrijving

Vraagprijs €289.000 kosten koper

Kenmerken

Type object
Woonhuis
Soort woning
woonboerderij
Soort woning
vrijstaande woning
Woning kenmerk
 
Bouwvorm
bestaande bouw

Overdracht

Straat
Loostraat 17
Postcode
6924 AB
Plaats
Loo gld
Alle kenmerken
Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken is JavaScript ondersteuning vereist.
Naar mobiele navigatie