Witte Rentmeesters en Makelaars

Voorst

Rijksstraatweg  102

€ 1.495.000 Kosten koper

Beschikbaar! Kantoorruimte te Voorst

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Kantoorruimte
 • Vraagprijs
  € 1.495.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+36

Rijksstraatweg  102

Bekijk alle foto's

Beschikbaar! Kantoorruimte te Voorst
Vraagprijs
€ 1.495.000
Kosten koper

Zeer statige villa “Huize Enkstein” met tuinhuis/schuur, theehuis, parkeergelegenheid en siertuin te koop.

In het centrum van Voorst in het groen ligt dit prachtige pand met enorm veel historie. Het terrein bereikt u via de oude gemetselde poort met sier smeedijzeren hekken. Hier kunt u wonen en werken met grandeur.
Het statige huis dateert uit de 19e eeuw en heeft een prachtige in symmetrie opgebouwde gevel. De voordeur bevindt zich in het midden van het pand. De hoge raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Deze prettige lichtinval is kenmerkend voor de villa. Alle ruimten zijn ruim en licht. Het trapportaal is bijzonder fraai. Een aantal plafonds zijn gedecoreerd met originele ornamenten. De siertuin is royaal en er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u te wachten staat.

Het huis wordt nu nog gebruikt als kantoor. De gemeente Voorst heeft echter aangegeven bereid te zijn mee te werken in de herbestemming naar “wonen” met neven gebruik ten behoeve van kantoor, atelier en expositieruimte. Een unieke mogelijkheid om het pand weer zijn oude grandeur van statige woning terug te geven.

“Huize Enkstein” is rond 1850 gebouwd, er zijn gunstige subsidie en leningsmogelijkheden van bijvoorbeeld 1% rente via het Restauratie Fonds. De villa is een Rijksmonument en heeft tal van authentieke kenmerken. Het geheel is gesitueerd op een besloten domein van 3.709m². De formele tuin met theehuis, gazon, rododendrons, terras en vijverpartij sluiten fraai aan bij de historie en architectuur van het huis. Het tuinhuis is praktisch en geschikt voor meerdere doeleinden. Een ideale locatie om in rust en privacy te verblijven.

Om het dorp Voorst is recent een rondweg aangelegd. Het verkeer door het dorp heen is hierdoor met circa 80% afgenomen. Dit is de rust op deze bijzondere locatie ten goede komen.

Indeling:

Parterre
De villa betreedt u middels de prachtige dubbele deuren die met glas zijn ingezet. Een geweldige binnenkomst. De entree is zeer uitnodigend door de marmeren vloer, de trappartij die centraal is gelegen en de symmetrie van de overige toegangsdeuren. Op deze verdieping bevinden zich 5 ruimten, verschillende toiletruimten, een ruime keuken en bijkeuken.
De eerste verdieping is te bereiken via een trap vanuit de centrale hal en via een vaste trap vanuit de hal gelegen aan de rechterkant van het pand.

Eerste verdieping:
Royale centrale hal met aan de voorzijde een charmante ruimte. Deze ruimte heeft openslaande authentieke deuren naar het balkon. De centrale hal biedt toegang tot 5 ruimten, waarvan een zeer geschikt is als vergaderruimte. De vergaderruimte heeft een oppervlakte van ca 42m² en heeft een gashaard met hardstenen mantelschouw, plafond met ornamenten en hoge raampartijen. Tevens bevindt zich op deze verdieping een toiletruimte.
De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap.

Tweede verdieping:
Hal met toegang tot 5 ruimten, toiletruimte en pantry. De grootste kamer op deze verdieping heeft een oppervlakte van maar liefst 66m².

Kelder:
Provisieruimte ca 24m².

Tuinhuis/schuur:
Het bijgebouw heeft een oppervlakte van 25m² en is voorzien van elektra.

Het totale bruto vloeroppervlak is 685m²:
-Parterre: ca 101m² ruimte, ca 40m² verkeersruimte, ca 49 m² toilet-, facilitaire- en techniekruimte;
-Eerste verdieping ca 132m² ruimte, ca 28m² verkeersruimte, 2m² toilet-, facilitaire- en techniekruimte;
-Tweede verdieping ca 148m² ruimte, ca 15m² verkeersruimte, ca 2m² toilet-, facilitaire- en techniekruimte.

Voorzieningen:
De ruimten worden aangeboden met: sanitaire voorzieningen, internetgebruik via de kabel, nutsvoorzieningen, cv-installatie rookmelders en brandblussers.

Locatie:
Voorzieningen en uitvalswegen zijn binnen handbereik. De villa is gelegen in de stedendriehoek Deventer-Zutphen-Apeldoorn en is uitermate goed ontsloten. De bushalte bevindt zich in de directe nabijheid.

Monumentenrapport:
Op aanvraag is het monumentenrapport beschikbaar van de Rijksstraatweg 102 te Voorst. Deze is opgesteld in 2018.
Kort kan er worden geconcludeerd dat de constructieve toestand (casco) van de gebouwen goed is. De onderhoudstoestand is over het algemeen redelijk, maar matig voor de goten en het schilderwerk.

Bestemming en mogelijke nevenfuncties:
De gemeente Voorst werkt mee aan het herbestemmen van Huize Enkstein naar wonen. Wel onder de voorwaarde dat er wordt gekeken naar de inrichting van de tuin. De tuin is nu op zo’n manier ingericht dat het huis nauwelijks zichtbaar is vanaf de weg. De gemeente wil graag meedenken over mogelijke aanpassingen, zodat het huis beter beleefbaar wordt voor de omgeving.
Daarnaast willen ze een eventuele herbestemming zodanig vormgeven, dat het mogelijk blijft om een atelier, galerie of iets vergelijkbaars in het pand te vestigen. De nevenfunctie van kantoor is eveneens bespreekbaar.

Subsidieregelingen rijksmonument:
Per 1 januari 2019 is - als alternatief voor die fiscale aftrek - een nieuwe subsidieregeling van kracht.

Vanaf dat moment is er een vervangende subsidieregeling beschikbaar voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie: de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. Wat betekenen de aanstaande wijzigingen voor rijksmonumenteigenaren?
• De nieuwe subsidieregeling gaat in per 1 januari 2019. De regeling geldt voor particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie. Het betreft een subsidie van 38% van de instandhoudingskosten.
• Alle rijksmonumenteigenaren kunnen gebruik maken van een laagrentende lening van het Restauratiefonds. De hoogte van de lening bedraagt vanaf 1 januari 2019 100% van de instandhoudingskosten (onderhoud en restauratie). De eigenaar heeft hiermee de zekerheid van een financiering voor zijn plannen. Bovendien leent een eigenaar-bewoner tegen 1% rente, 10 jaar vast.

Bijzonderheden:
- Perceeloppervlakte 3.709m2;
- 10 parkeerplaatsen;
- Rijksmonument;
- Gunstige subsidie- en leningsmogelijkheden;
- Prachtige originele kenmerken;
- Centrale ligging;
- Gedeeltelijk dubbele beglazing;
- De gemeente Voorst heeft laten weten mee te willen werken aan bewoning met nevenfuncties atelier, expositieruimte en kantoor.

U bent van harte welkom deze prachtige villa vrijblijvend te bezichtigen.
 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Bedrijfsonroerendgoed
 • Vraagprijs
  € 1.495.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's