Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Dorpsstraat  32

€ 1.950 Per maand

Beschikbaar! Kantoorruimte te Hummelo

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Kantoorruimte
 • Prijs
  € 1.950 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+17

Dorpsstraat  32

Hummelo
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Beschikbaar! Kantoorruimte te Hummelo
€ 1.950
Per maand

Op een markante locatie, nabij het centrum van Hummelo staat de kantoorvilla "De Zuylenkamp".

Een statig gemeentelijk monument uit het bouwjaar 1893.

De villa is in 1995 geheel gerestaureerd en gerenoveerd en biedt werkruimte aan meerdere bedrijven. Ook in 2010 dit jaar zijn de nodige extra voorzieningen aangebracht, waaronder een luchtbehandelingssysteem voor een efficiënt energiegebruik.

De kantoorruimten (voorhuis) begane grond is ca151 m2 BVO groot, heeft 4 kamers, keuken met diverse inbouwapparatuur en een dames en heren toilet. Het voorhuis heeft aan de Dorpsstraat haar fraaie en markante entree. De kantoorruimten wordt verhuurd met de erbij behorende kantoortuin, vrij gebruik van de parkeerplaatsen en eventueel ondersteunende diensten van de receptie.

Het gerenommeerde hotel restaurant De Gouden Karper is op wandel afstand aanwezig en vanaf de villa kunt u een prachtige wandeling maken op het nabij gelegen landgoed Enghuizen.
Wilt u deel uitmaken van dit stukje geschiedenis? Neem dan contact op met ons kantoor.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is gelegen op een goede en aantrekkelijke locatie met een directe verbinding naar de steden Doetinchem en Zutphen, binnen 15 minuten de op- en afrit van de Rijksweg A348 (Rheden - Arnhem) en Rijksweg A18 (Varsseveld - Didam). Arnhem is slechts 20 minuten rijden gelegen met de auto.
 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Bedrijfsonroerendgoed
 • Prijs
  € 1.950 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's