Witte Rentmeesters en Makelaars

Doesburg

Broekhuizerweg  1

€ 625.000 Kosten koper

Verkocht! Kantoorruimte te Doesburg

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Kantoorruimte
 • Vraagprijs
  € 625.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+57

Broekhuizerweg  1

Doesburg
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Kantoorruimte te Doesburg
Vraagprijs
€ 625.000
Kosten koper

OP ROYAAL PERCEEL GELEGEN ZEER DEGELIJK GEBOUWDE VRIJSTAANDE BEDRIJFSWONING.

OMSCHRIJVING
Een huis waarin je jaren vooruit kunt, dat is deze vrijstaande woning, gelegen op een perceel van 1285 m2, met veel privacy aan de rand van het sfeervolle Doesburg. Ideaal voor mensen die willen onthaasten.
Naast een grote, lichte woonkamer, een heerlijke woonkeuken en een bijkeuken zijn er ook vier slaapkamers en een ruime badkamer op de eerste verdieping. Bovendien zijn er mogelijkheden voor een kantoor aan huis. Ook buiten is het één en al ruimte en vrijheid! De tuin is rondom gelegen en is voorzien van een zwembad, een mooi gazon en een dubbele garage.

LOCATIE
Doesburg, met circa 14.000 inwoners, ligt in de provincie Gelderland en is een kleine Hanzestad in de Achterhoek. De historische binnenstad, waar je in elk pand wel even binnen wilt kijken, heeft een gezellig plein met terrasjes waar het lijkt alsof je je in het buitenland waant. Er zijn verschillende festiviteiten die met name in het voorjaar en in de zomer plaatsvinden. De stad is erg geliefd en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.
De woning ligt aan de rand van de stad, binnen de bebouwde kom, in een afwisselend landschap van weilanden en de uiterwaarden van de IJssel en de A12.

Doesburg is centraal gelegen in het land, in de directe omgeving treft u de A348, A50 en de A12. Apeldoorn, Arnhem en de Duitse grens zijn bereikbaar binnen 30 autominuten.
Doesburg biedt een compleet pakket qua sport, zorg en onderwijs. Het sfeervolle historische stadscentrum beschikt ook over uitstekende winkelvoorzieningen.

INDELING
Begane grond
Voor het huis ligt een tuin met een lange ruime oprit naar de dubbele garage. U komt binnen in de centrale hal welke toegang verleent tot de woonkamer en het toilet met fontein.
De woonkamer is ruim en sfeervol, de ramen aan iedere kant van het huis laten veel licht toe. De riante lichte woonkamer is onder andere voorzien van een sfeervolle gashaard met daaraan grenzend een ruime serre en een royale woonkeuken. De woonkeuken is voorzien van moderne inbouwapparatuur.
Via de woonkeuken komt u in de bijkeuken waar u met gemak een extra koelkast en uw was- en droogcombinatie kunt plaatsen.
De begane grond is volledig voorzien van een natuurstenen vloer met vloerverwarming in de serre.

Eerste verdieping
Middels een vaste trap vanuit de hal is de overloop bereikbaar. De overloop geeft toegang tot vier ruime slaapkamers en de badkamer, voorzien van een bad, een aparte douche, toilet en een dubbele wastafel.
Drie slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten en een airco. Bij de achterste twee slaapkamers kunt u gebruik maken van het ruime balkon, welke over de gehele breedte van de achterkant van het huis loopt. Tevens is de gehele bovenverdieping voorzien van rolluiken. Via een vlizotrap kunt u de vliering bereiken.

Buiten
Aan de voorzijde van het huis komt u via een beveiligd toegangshek op uw eigen terrein waar u ruime parkeergelegenheid voor uw auto(‘s) aantreft.
Rondom het huis heeft u alle vrijheid en ruimte. De fraai aangelegde tuin is op het noord westen georiënteerd en voorzien van een gazon, diverse terrassen, een overkapping met een heater en niet te vergeten een overheerlijk verwarmd zwembad.

Garage
De dubbele garage beschikt over twee deuren met een kelder waarin de zwembadinstallatie zich bevindt.

Algemeen
Het betreft een degelijk gebouwde woning uit 1977 welke volledig geïsoleerd is. Ook is de woning voorzien van een alarmsysteem.

Bestemming

De woning mag gebruikt worden als dienstwoning ongeacht de grootte van de bedrijfscategorie. Wel dient op dit adres het bedrijf te staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In de praktijk kunt u als eigenaar een bedrijf aan huis hebben, maar het zou ook bijvoorbeeld de bedrijfswoning kunnen zijn van uw onmisbare bedrijfsleider. Het bedrijf moet dan wel op het nabijgelegen industrieterrein zijn gesitueerd.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Bedrijfsonroerendgoed
 • Vraagprijs
  € 625.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's