Witte Rentmeesters en Makelaars

Dieren

Zuider Parallelweg  60

€ 269.000 Kosten koper

Beschikbaar! Woonhuis te Dieren

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+32

Zuider Parallelweg  60

Bekijk alle foto's

Beschikbaar! Woonhuis te Dieren
€ 269.000
Kosten koper

Charmante vrijstaande woning uit de jaren dertig.

Een overzichtelijk eengezinshuis met een speelse indeling, drie slaapkamers en een fijne tuin. Deze knusse woning met losstaande schuur is gelegen op de hoek van de Zuider Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat. Het hekwerk aan de linkerzijde van de oprit naar de schuur zal nog ca. 1 meter naar rechts verplaatst worden.

Indeling:
Entree, hal met originele granitovloer, toilet, trapopgang naar 1ste verdieping. Vanuit deze hal is er toegang tot de lichte woonkamer en de eenvoudige keuken met bijkeuken. Via deze hal is tevens de toegang tot de kelder met provisieruimte.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.

Tuin:
De eenvoudige tuin is rondom de woning gelegen.

Ligging:
De woning is centraal gelegen nabij het spoor aan de rand van de wijk ‘Oud Dieren’, nabij de IJssel en pondveer, de Veluwezoom en het NS-station (ca. 900m). Met aan de zuidkant de rivier de IJssel, aan de westzijde het Nationaal Park Veluwezoom en aan de oostzijde verschillende landgoederen is Dieren is ideaal voor natuurliefhebbers.

Dieren heeft uitstekende voorzieningen waaronder basis- en voortgezet onderwijs, ook is er een ruim aanbod winkels, horeca, een schouwburg en een rijk scala aan sport- en hobbyverenigingen.
Dieren is gelegen in de stedenhoek Arnhem, Doetinchem, Zutphen en Apeldoorn; deze steden zijn per auto binnen ongeveer 20 minuten te bereiken. Het verkeersplein Velperbroek (A12) ligt op ca. 10 minuten afstand. Op het NS-intercitystation vertrekken elke 15 minuten treinen richting Arnhem, Roosendaal, Zutphen en Zwolle.
 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 269.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre.

Landschap

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Veluwe ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Veluwe over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten op de Veluwe dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is op de Veluwe sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's