Witte Rentmeesters en Makelaars

Dieren

Burgemeester Willemsestraat  23

€ 337.500 Kosten koper

Beschikbaar! Woonhuis te Dieren

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Twee onder een kapwoning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+37

Burgemeester Willemsestraat  23

Bekijk alle foto's

Beschikbaar! Woonhuis te Dieren
€ 337.500
Kosten koper

Charmante twee onder een kap woning uit circa 1932.
Deze woning is een ruim eengezinshuis met 4 slaapkamers en een woonoppervlakte van 135 m2.

Indeling:
Entree, hal met originele granietenvloer, toilet, trapopgang naar 1ste verdieping. Vanuit deze hal is er toegang tot de lichte woonkamer met erker en suite waar de originele deuren nog aanwezig zijn. Ook is er vanuit de hal toegang tot de keuken en de kelder met provisieruimte. Via de keuken komt u bij de bijkeuken/berging.

De keuken is voorzien van een gasfornuis met oven en afzuigkap.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.

Tuin:
Ruime onderhoudsvriendelijke voor- en achtertuin met achterom.

Ligging:
De woning is centraal gelegen aan de rand van de wijk ‘Oud Dieren’, nabij de IJssel en pondveer, de Veluwezoom en het NS-station (ca. 1 km). Met aan de zuidkant de rivier de IJssel, aan de westzijde het Nationaal Park Veluwezoom en aan de oostzijde verschillende landgoederen is Dieren is ideaal voor natuurliefhebbers.

Dieren heeft uitstekende voorzieningen waaronder basis- en voortgezet onderwijs, ook is er een ruim aanbod winkels, horeca, een schouwburg en een rijk scala aan sport- en hobbyverenigingen.
Dieren is gelegen in de stedenhoek Arnhem, Doetinchem, Zutphen en Apeldoorn; deze steden zijn per auto binnen ongeveer 20 minuten te bereiken. Het verkeersplein Velperbroek (A12) ligt op ca. 10 minuten afstand. Op het NS-intercitystation vertrekken elke 15 minuten treinen richting Arnhem, Roosendaal, Zutphen en Zwolle.
 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Twee onder een kapwoning
 • Prijs
  € 337.500 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre.

Landschap

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Veluwe ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Veluwe over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten op de Veluwe dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is op de Veluwe sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's