Witte Rentmeesters en Makelaars

Wichmond

Dorpsstraat  1

€ 1.695 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Wichmond

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+26

Dorpsstraat  1

Wichmond
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Wichmond
€ 1.695
Per maand

Een idyllisch plaatje in het centrum van Wichmond omgeven door groen. Deze vrijstaande woonboerderij stamt uit 1815 en heeft een woonoppervlak van 267 m2.
De woning is gelegen op een perceel van ruim 2.100 m2. Een unieke woning met drie slaapkamers, voldoende (kantoor)ruimte en een heerlijke tuin met carport/schuur. Deze woning komt voor de duur van twee jaar in de verhuur. Grijp uw kans.

Indeling:
Begane grond
Entree, centrale hal van waaruit u aan de rechterkant het kantoor met authentieke opkamer kunt bereiken. Aan de linkerkant van de hal ligt een heerlijke lichte kamer die u kunt gebruiken als slaapkamer. Loopt u verder dan komt u bij de moderne badkamer voorzien van een inloopdouche, zwevend toilet, wastafel en designradiator.
Aan het einde van de centrale hal komt u in de grote woonkamer terecht. Hier heeft vroeger ooit het vee gestaan. De woonkamer heeft authentieke gebinten, een openhaard en openslaande deuren naar de tuin. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de eenvoudige keuken met bijkeuken.
Achterin de woning treft u het toilet met fontein en het achterportaal.

Eerste verdieping
Via de vaste trap bereikt u de eerste verdieping. De overloop met wastafel leidt u naar twee ruime slaapkamers en twee ruime zolders. In één zolderruimte bevindt zich de cv- installatie. De andere zolderruimte bevindt zich boven de voormalige deel.

Kelder
Ruime en lichte (wijn)kelder.

Tuin
De woning ligt midden op het perceel. De tuin is ruim opgezet en biedt behoorlijk veel beschutting.

Omgeving:
Wichmond-Vierakker is een tweelingdorp, een paar kilometer ten zuiden van Zutphen. De naam Wichmond zou afstammen van de wijde monding van de Baakse Beek in de IJssel. Wichmond wordt al in 794 beschreven, het dorp dat waarschijnlijk uit niet meer dan een paar boerderijen bestond, lag toen aan de IJssel. In de loop van de eeuwen is de rivier vele malen van bedding veranderd. Rond 1855 bestond Wichmond uit een paar boerderijen en een kroeg. Nu is er in Wichmond Bakkerij Besselink en in Vierakker boerderij- en delicatessewinkel Den4akker. In het Ludgerusgebouw is een grand café gevestigd. Net buiten Vierakker ligt een gezellige theetuin.

Bijzonderheden:
-vrijstaande woonboerderij;
-gemeentelijk monument;
-huursom 1.695,- euro exclusief gas- water en elektra;
-huurperiode voor een bepaalde tijd van twee jaar;
-optie tot koop is niet mogelijk.

Deze aanbieding is geheel vrijblijvend, aan de aanbieding evenals de inhoud ervan kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 1.695 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's