Witte Rentmeesters en Makelaars

Winterswijk Woold

Winkelstegge  4

€ 149.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Winterswijk Woold

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+27

Winkelstegge  4

Winterswijk Woold
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Winterswijk Woold
€ 149.000
Kosten koper

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING KUNNEN WE MOMENTEEL GEEN NIEUWE AANVRAGEN VOOR BEZICHTIGING AANNEMEN. Ook kunnen wij niet iedereen die reeds heeft gereageerd inplannen voor een bezichtiging. indien u niet vandaag of morgen door ons wordt gebeld dan staat u op de reservelijst. we hadden graag iedereen persoonlijk benaderd. helaas is dat door de vele reacties niet mogelijk.

Omgeving
Deze prachtige woonboerderij is zeer fraai gelegen op landgoed ’t Gosselink te Winterswijk Woold, bekend om het prachtige afwisselende Achterhoekse coulisselandschap met houtsingels, bossen, akkers en weilanden.

Nabij gelegen is het dorpshuis “Verenigingsgebouw Juliana”. In een ruimer gebied om de woonboerderij zijn ook diverse wijngaarden te vinden. Het centrum van Winterswijk ligt op circa 5,5 km en het Duitse Bocholt bevindt zich op ongeveer 16,5 km afstand.

Boerderij, erf en overige opstallen
Het exterieur van de hoeve is in redelijke staat en ademt de karakteristieke sfeer welke voor deze streek kenmerkend is met bijvoorbeeld luiken voor de ramen. Ook zijn binnen de prachtige houten gebinten nog aanwezig.

De binnenzijde van de woonboerderij is toe aan een grondige renovatie. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning geheel naar eigen inzicht en smaak in te richten. Naast de boerderij zijn er op het erf nog een schoppe (schuur), een hooiberg en een streekeigen kippenschuur aanwezig.

Het erf is circa 2.500 m² groot. In overleg kan het omliggende weiland van circa 7.500 m2 er bij gehuurd worden. De kadastrale percelen worden nog nader door het Kadaster ingemeten.

Erfpacht
De woonboerderij zal worden verkocht op basis van recht van erfpacht van 30 jaar, met een tienjaarlijkse herziening van de grondwaarde en een jaarlijkse indexering conform CPI. De ondergrond blijft daarmee als ‘bloot eigendom’ van het landgoed. Voor het gebruik hiervan is een jaarlijkse canon verschuldigd. De aanvangscanon is vastgesteld op € 7.500,00 per jaar.

De vergoeding voor de opstallen bedraagt minimaal € 149.000,- k.k.

Hoewel de boerderij, schoppe en kippenschuur geen (rijks)monumentale status bezitten zijn deze wel als karakteristieke panden aangemerkt door de gemeente Winterswijk. Omdat deze een beeldbepalend karakter voor het landgoed en de omgeving hebben moet dit behouden blijven. Door de landgoedeigenaar kunnen er daarom voorwaarden opgelegd worden bij de verbouwing en restauratie. Het definitieve verbouwingsplan zal daarom in overleg met de landgoedeigenaar worden vastgesteld.

Natuurschoonwet
De boerderij en overige opstallen zijn gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). Bij overdracht is de koper verplicht de boerderij gerangschikt te houden. Ons kantoor zal deze rangschikking namens het landgoed verzorgen.

Omschrijving gebouwen
Indeling begane grond: Begane grond: voordeur met hal en direct rechts toegang tot een apart toilet en badkamer, de hal biedt eveneens toegang tot de keuken en de deel. Vanuit de keuken is er toegang tot een tweede hal met een inbouwkast. Deze hal geeft toegang tot een slaapkamer welke ook gebruikt kan worden als hobby-/werkkamer en de woonkamer met een schouw. Via de woonkamer is de tweede slaap-/studeerkamer te bereiken.

De deel heeft ook een zelfstandige toegang van buiten, op de deel is een separate werkruimte gevestigd. De deel geeft eveneens toegang tot de aangebouwde voormalige varkensstal.

Eerste verdieping: De eerste verdieping is niet via een vaste trap bereikbaar maar heeft wel mogelijkheden om bijvoorbeeld extra (slaap)kamers te realiseren.

Verwarming: cv-installatie, het is door de aanwezigheid van een schouw met rookkanaal om een houtkachel te plaatsen.
Beglazing: enkel glas.
Kozijnen: uitgevoerd in hout.
Tuin: voormalig boerenerf rondom de woning.

Nutsvoorzieningen: de woonboerderij is aangesloten op water, gas, elektra en riolering. tevens is er een glasvezelaansluiting aanwezig. De schoppe heeft een aansluiting op water en elektra.

Bouwwijze: de verdiepingsvloeren zijn van hout. De gevels zijn steensmuren. De woning heeft een zadeldak gedekt met dakpannen.

Ontsluiting
Via een eigen (onverharde) toegangsweg vanaf de Winkelstegge.

Oplevering
Oplevering vindt plaats in de huidige staat, leeg en ontruimd.
Verkennend bodemonderzoek is op verzoek beschikbaar.
Energielabel G.

Notaris
Vanwege de erfpachtsituatie is Slaghekke notariaat te Twello aangewezen als projectnotaris.

Informatie en biedingen
Er worden twee kijkdagen georganiseerd, op 1 en 2 september a.s.
Heeft u interesse dan kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met Witte Rentmeesters en Makelaars.

Deze aanbieding is geheel vrijblijvend, aan de aanbieding evenals de inhoud ervan kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 149.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden
Bekijk alle foto's