Witte Rentmeesters en Makelaars

Vierakker

Vierakkersestraatweg  30

€ 1.650 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Vierakker

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+23

Vierakkersestraatweg  30

Vierakker
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Vierakker
€ 1.650
Per maand

Op een enigszins verscholen plek op landgoed ’t Suideras staat deze prachtige woonboerderij uit 1950 met bijgebouw en uitzicht over de landerijen. Het huis ademt de sfeer uit van een oude boerderij met houten vloeren en luiken, maar is goed te gebruiken als heerlijke woning met voldoende ruimte voor thuiswerken. De boerderij is via een onverharde weg te bereiken. Er is volop ruimte voor u en uw gasten om hun auto te parkeren.
Hier woont u in het buitengebied van Vierakker; een schilderachtige plek dichtbij de populaire Hanzestad Zutphen, maar ook heerlijk in het groene gebied tussen Wichmond en kastelendorp Vorden. Het beste van twee werelden.

Indeling boerderij
Begane grond:
Via de entree komt u in de centrale hal, hier bevindt zich het toilet met fontein. Vanuit de hal kunt u naar de grote woonkamer met sfeervolle schouw en vanuit de woonkamer komt u via een deur in de ruime keuken. De keuken, met uitzicht op de landerijen, is voorzien van moderne apparatuur, waaronder een vaatwasser, inbouwkoelkast, gasfornuis en oven. Via de keuken komt u in de bijkeuken waar u met gemak een extra koelkast en uw was- en droogcombinatie kunt plaatsen.
Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot de kelder en tot de grote ruime voormalige deel met meerdere (berg)ruimtes waar u een werkbank kunt plaatsen of uw (tuin) gereedschap kunt opbergen. De voormalige deel is voor vele doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld voor stalling van meerdere auto's, een camper of als werkschuur.

Bovenverdieping:
Vanuit de centrale hal op de begane grond komt u via de trap op de bovenverdieping aan. Op de bovenverdieping treft u in totaal vier ruime slaapkamers en een badkamer aan. De badkamer is voorzien van een bad, een aparte douche een tweede toilet en een dubbele wastafel.
De vierde slaapkamer bereikt u via de badkamer. Tevens kunt u vanuit de vierde slaapkamer ook met een trap naar beneden waar u weer terecht komt in de voormalige deel.

Buiten:
Om het huis is het verzorgde erf voorzien van erfverharding, een royaal gazon en een heerlijk beschutte tuin met verschillende bomen. Rondom het huis heeft u alle vrijheid en ruimte.
Op het erf is er ook nog een aparte schuur aanwezig, hier kunt u bijvoorbeeld in de wintermaanden uw tuinmeubels in kwijt.


Nadere informatie:
- bouwjaar 1950
- perceel ca. 3.260 m2
- gebruiksoppervlakte wonen ca. 177 m2
- overige inpandige ruimte 146 m2

 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 1.650 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's