Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Berglaan  9

€ 795.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+24

Berglaan  9

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem
Vraagprijs
€ 795.000
Kosten koper

Op steenworp afstand van de Kruisbergse bossen, omringd door rust en vrijheid staat deze indrukwekkende villa. Het stadscentrum van Doetinchem is op fietsafstand. Tevens bevinden zich op korte afstand ook scholen, sportaccommodaties, openbaar vervoer en ontsluitingswegen.

De villa staat aan de rand van het bos op een perceel van maar liefst 1.060 m². Er is een zeer fraaie aangelegde tuin gelegen op het zuid-westen.

De woning dateert uit 1996 en is ontworpen door architect S. Giesen uit Doetinchem. Een bijzondere villa met kenmerkend blauw tegelwerk aan de buitenzijde van de entree. Tevens is het een bijzonder object dankzij het lichtinval en de rondingen.

Indeling
Iedere ruimte in de woning heeft een uniek aspect en dat start al bij de entree. Het huisnummer is zichtbaar in de lantaarn boven de hoofdentree. U treedt de woning binnen via een royale ontvangsthal met garderobe en toilet.

Vanuit de hal is de centrale trapopgang bereikbaar. Tevens is er toegang tot de woonruimte via de bijkeuken.

Kenmerkend is het licht waar u naartoe wordt getrokken en gelijk ook dan wordt de ronding zichtbaar. De woning is voorzien van palen die een dragende functie hebben t.b.v. de constructie om het geheel zo open mogelijk te houden.
Op de begane grond bevinden zich de tuingerichte woonkamer en eetkamer. De keuken is aan de voorzijde van de woning gesitueerd.

Eerste verdieping
Via de ronde trap in de ontvangsthal bereikt u de eerste verdieping. Op deze verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De eerste slaapkamer heeft ook direct toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van en ligbad, toilet en wastafel. Tevens beschikt de badkamer over voldoende kastruimte. De overloop heeft beschikking over een wand vol bergruimte middels kasten.

Buiten
Tuin
De prachtig onderhouden en aangelegde tuin is gelegen op het zuid-westen en biedt zelfs in het najaar nog plek voor wat laatste zonnestralen. De tuin heeft enkele niveau verschillen wat het speels maakt. Vanuit de woonkamer is het zelfs mogelijk om overdekt te zitten op het aanwezige terras.

Schuur
Voor het tuingereedschap is er een vrijstaande stenen schuur in de tuin gelegen op hetzelfde niveau als de villa.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 795.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's