Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Horstweg  7

€ 600.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Hummelo

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+31

Horstweg  7

Hummelo
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Hummelo
Vraagprijs
€ 600.000
Kosten koper

Let op: deze woning wordt aangeboden met een “VANAF prijs”. Dit betekent dat biedingen boven de genoemde vanaf prijs door de verkoper serieus in overweging worden genomen.

Charmante vrijstaande woonboerderij gelegen in het buitengebied van Hummelo op 2.540 m2 grond met uitzicht op de landerijen. De locatie biedt optimale ruimte, rust en privacy, maar ligt toch op slechts enkele minuten afstand van Doetinchem.

Heeft u altijd al de wens gehad om rustig te genieten van het buitenleven en kunt u de ruimte en de charme van een woonboerderij waarderen? Dan is dit beslist een interessante woning voor u.

Deze woonboerderij dateert uit 1900 en is later gerenoveerd en verbouwd. De woning kent enig achterstallig onderhoud en dient geheel gemoderniseerd te worden. Er is een bouwkundige rapportage aanwezig (bijgevoegd in de brochure).

INDELING WOONBOERDERIJ
Begane grond
Via de voordeur komt u in de centrale hal met garderobe. Vanuit de lange hal zijn diverse ruimten te bereiken. De open keuken is voorzien van een elektrische kookplaat met oven en een afzuigkap.
Naast de keuken kan men vanuit de hal eveneens toegang krijgen tot de twee slaapkamers. Deze kan uiteraard ook dienst doen als studeer- werk- en/of hobbykamer.
Op de begane grond bevinden zich eveneens een badkamer, voorzien van een wastafel en een douchegelegenheid. Verder bevinden zich op de begane grond de bijkeuken met provisie- en wasruimte, een kelder en een apart toilet met fontein.

Eerste verdieping
Via een vaste trap vanuit de woonkamer is de eerste verdieping bereikbaar. Op de eerste verdieping is een ruime overloop met toegang tot twee slaapkamers. Op de overloop is ook nog bergruimte aanwezig waar onder andere de cv ketel staat.

BUITENRUIMTE
Via de oprit met hek krijgt u toegang tot het erf van de woonboerderij. Aan de voorzijde van de woonboerderij staat een grote vrijstaande stenen schuur. Aan de zijkant van de woning staan nog diverse bij gebouwen waar u uw tuingereedschap of tuinmeubelen makkelijk kwijt kunt.

Bij interesse kan de aangrenzende landbouwgrond van circa 1.83.20 hectare erbij gekocht worden
(€ 85.000,- per hectare) en zal uitermate geschikt zijn voor kandidaten die paarden en/of kleinvee willen houden.
Daar de tuin rondom is, is er altijd een plekje in de zon te vinden.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 600.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's