Witte Rentmeesters en Makelaars

Vorden

De Horst  1

€ 1.150.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Vorden

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+44

De Horst  1

Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Vorden
Vraagprijs
€ 1.150.000
Kosten koper

**VANWEGE DE ENORME BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING KUNNEN WIJ HELAAS GEEN BEZICHTIGINGEN MEER INPLANNEN**

Op een idyllische plek in het Vordense coulisselandschap ligt de rietgedekte vrijstaande woonboerderij “de Grote Bolderhorst”, een oase van rust, ruimte en privacy.

De woonboerderij is in de afgelopen jaren verbouwd en hierbij is gebruik gemaakt van karakteristieke en hoogwaardige materialen. De staat van onderhoud is prima voor een woonboerderij met de leeftijd van bijna 120 jaar. Dit unieke object is gelegen op een perceel van circa 7.650 m².

Het huis met een oppervlakte van circa 253 m² bestaat onder andere uit een sfeervolle woonkeuken, een lichte woonkamer, eetkamer, één slaapkamer met badkamer en suite op de begane grond, 4 slaapkamers en twee badkamers op de eerste verdieping.

Verder zijn er op het erf een grote vrijstaande stenen schuur en een kapschuur annex atelierruimte en kleine garage voor de berging van fietsen.
De tuin, aangelegd onder architectuur, is ingericht met statige bomen, hagen, borders, gazon en beschutte terrassen.
Uit het zicht van het huis ligt in de hoogstam boomgaard een buitenzwembad. Lamellen in solar uitvoering en onderwater niveau isoleren en verwarmen het bad op perfecte wijze.

Indeling:
De sfeervolle woonboerderij is aan de westkant te betreden via de woonkeuken met klein AGA-fornuis. Aansluitend is de ruime eetkamer gelegen die toegang geeft tot diverse ruimten in de woning waaronder de slaapkamer met badkamer en suite. De badkamer op de begane grond is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel.
De eetkamer biedt ook toegang tot het voorhuis waarin een sfeervolle lichte woonkamer is gesitueerd met een open haard.

De eetkamer en woonkamer worden gescheiden door de trapopgang naar de eerste verdieping. De ruime overloop geeft toegang tot 4 slaapkamers en twee badkamers.
De eerste op deze verdieping gelegen badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafelmeubel. De tweede badkamer op deze verdieping heeft tevens een ligbad.
Verder zijn er diverse opbergmogelijkheden op de overloop, zo zijn er diverse linnenkasten verwerkt onder de kap. De slaapkamers zijn veelal voorzien van inbouwkasten.

Bijgebouwen
De vrijstaande schuur met originele houten gebinten daterend uit 1912, is momenteel met riet gedekt. Gekozen kan worden het riet te vervangen door uit het zicht geplaatste zonnepanelen. Dat maakt het object duurzamer.
In deze schuur is de zwembadinstallatie ook opgesteld. De schuur is verder voorzien van elektriciteit en water.
De open kapschuur annex atelierruimte en kleine garage zijn ook voorzien van elektriciteit.

Erf
De woonboerderij ligt beschut achter een bomenrij en biedt dus voldoende privacy vanaf de weg. De tuin heeft een groot gazon en heeft diverse bomen. De talloze bomen en volgroeide borders zorgen voor veel sfeer en privacy. Het erf is een oase van rust en ruimte waar u ongestoord kunt genieten van de natuur. Het buitenzwembad is gelegen haaks op de rietgedekte schuur en omgeven door hagen en bomen wat zorgt voor de benodigde privacy.
Recht van overpad
Er is aan de westzijde van het terrein een recht van overpad een voor de eigenaar van de achterliggende landbouwpercelen om te komen en te gaan naar het achtergelegen landbouwperceel.

Bijzonderheden
- de westzijde van de woonboerderij is in 2021 opnieuw met riet gedekt;
- de vrijstaande stenen schuur is voorzien van een rietenkap echter is het mogelijk om deze te vervangen voor zonnepanelen waardoor het object duurzamer wordt;
- de woning is voorzien van een inbraakalarminstallatie;
- glasvezelkabel is aanwezig;
- de woning is grotendeels voorzien van dubbel glas.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 1.150.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's