Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Kruisbergseweg  185

€ 540.000 Kosten koper

Verkocht! Bouwgrond te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
 • Type woning
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
 • Lees meer
+8

Kruisbergseweg  185

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Bouwgrond te Doetinchem
Koopsom
€ 540.000
Kosten koper

Waar vindt u nog een bouwkavel midden in de natuur en zo dicht bij het centrum?

Omschrijving
Bouwkavel met bouwplan: Unieke bouwkavel gelegen op “Natuur- en villapark De Kruisberg”.
Op 350 meter van de bebouwde kom en slechts 2 kilometer afstand van het bruisende centrum van Doetinchem, een royale bouwkavel van maar liefst 2.648 m² exclusief gezamenlijke toegangsweg (totaal groot ca. 180 m²). Op het perceel mag een vrijstaande woning met inpandige overige ruimte gebouwd worden. (Casco inhoud: ca. 960 m³).

Omgeving
Het natuur- en villapark sluit aan op diverse natuurgebieden. De kavel biedt een bijzonder en vrij uitzicht over het natuurgebied de Kruisbergse bossen en de Wittebrink; een plek waar de natuur haar gang kan gaan en de bewoners optimaal kunnen genieten en tot rust kunnen komen.

Doetinchem beschikt over een grote diversiteit aan basisscholen, middelbare scholen, middelbaar beroepsonderwijs en zelfs hoger beroepsonderwijs.

Maar ook het gezellige stadscentrum van Doetinchem bevindt zich op korte afstand. Het centrum heeft naast een ruim aanbod van winkels ook restaurants, terrassen, een bioscoop, een schouwbrug en diverse uitgaansmogelijkheden.

Natuur- en villapark De Kruisberg is uitermate geschikt voor mensen die rust en ruimte zoeken. Deze ultieme plek geeft de exclusiviteit van lekker ruim en comfortabel wonen in combinatie met de gemakken van de stad op fietsafstand. Omdat de kavel zo veel mogelijkheden biedt, is het bijvoorbeeld ook geschikt voor mensen die een kantoor aan huis ambiëren.

Landschappelijke inrichting “Natuur- en villapark De Kruisberg”
Voor het natuur- en villapark De Kruisberg is een landschappelijk inrichtingsplan opgesteld. Dit betekent dat een deel van het gebied als natuurterrein is ingericht. Het natuurterrein is eigendom van de gemeente Doetinchem en wordt door de gemeente onderhouden en extensief beweid met schapen.

Bouwplan
De kavel is met een volledig bouwplan en goedgekeurde omgevingsvergunning te koop, inclusief onderzoeken. Ook zijn de gemeentelijke leges reeds voldaan en bij de koopprijs inbegrepen.

Architect en aannemer
De woning is getekend door de gerenommeerde Duitse architect Peter Kaster. De koper is zelf vrij in het kiezen van een aannemer.

Mag ik op een andere plek een huis bouwen?
Nee, het bouwblok staat vast en de woning waarvoor het bouwplan al kant en klaar is dient gerealiseerd te worden binnen het bouwblok.

Mag ik een ander type huis op deze plek bouwen?
Ja, dat mag. Wel dient dan voldaan te worden aan de voorgeschreven goot- en nokhoogte en andere voorwaarden uit het plan. In de praktijk betekent dit dat de bouw van bijvoorbeeld een schuurwoning mogelijk is.

Mag ik de woning van binnen anders indelen?
Ja, dat mag. De woning mag van de binnenzijde anders worden ingedeeld. Uitgangspunt blijft de maximale grootte van de inwendige woning en de toegestane overige inpandige ruimte.

Mag ik nog een extra schuur op het terrein erbij bouwen?
Op dit moment is dit niet mogelijk. Wel is de gemeente Doetinchem bezig met een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2012 en het is de bedoeling dat in dit plan de mogelijkheid wordt opgenomen om buiten het bouwblok extra schuurruimte toe te staan.

Mag ik rond de woning een tuin aanleggen?
Ja, de grond rond de woning mag voor tuindoeleinden gebruikt worden. Ook is het toegestaan deze te gebruiken voor bijvoorbeeld het weiden van vee of het aanleggen van een boomgaard.

Wat houdt kosten koper in?
Over de koopsom bent u overdrachtsbelasting verschuldigd (8%). Verkoper is een particulier en is niet BTW plichtig en derhalve is over de koopsom overdrachtsbelasting verschuldigd. Naast de overdrachtsbelasting komen de kosten van de notaris en de inschrijving bij het Kadaster voor uw rekening.

Wie wordt eigenaar van de ontsluitingsweg?
U wordt voor de helft eigenaar van de weg. De andere helft blijft eigendom van verkoper en samen met verkoper legt u de nieuwe toegangsweg aan naar uw woning en naar de bouwkavel van het bouwperceel wat eigendom blijft van verkoper. De onderhoudskosten van deze weg is voor gezamenlijke rekening. In de notariële akte zal dit worden vastgelegd.

Kan ik zo naar het perceel toelopen om de bouwkavel ter plekke te bekijken?
Ja, vanaf de weg kunt u via het weiland naar de achterliggende bouwkavel lopen. Deze is met linten uitgezet, zodat u kunt ervaren hoe de woning gesitueerd is in de directe omgeving.

Voor overige vragen kunt u altijd contact opnemen via: 0314-382121.

In het kort:
Koopsom: € 540.000,- k.k. Deze prijs is inclusief bouwplan en omgevingsvergunning.
Ook is dit inclusief de onverdeelde helft van de weg om te komen en te gaan naar de woning.
Overdrachtsbelasting: 8%, geen BTW verschuldigd.
Exclusief bouwkosten
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Bouwgrond
 • Soort woning
 • Type woning
 • Koopsom
  € 540.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's