Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Keppelseweg  288

€ 575.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+65

Keppelseweg  288

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem
Vraagprijs
€ 575.000
Kosten koper

Charmante vrijstaande woonboerderij met vrij gelegen recreatiewoning in het buitengebied van Doetinchem nabij de Kruisbergse bossen op ruim 10.000 m2 grond.

De woonboerderij dateert uit 1894 en is later gerenoveerd en verbouwd. Door het behoud van elementen heeft de woning een fraaie authentieke uitstraling. In 2002 is de recreatiewoning met onder het pand gelegen garage gebouwd. Ideaal om als Bed & Breakfast te gebruiken of om een geschikte thuis werkplek te creëren.

Rondom de woning bevinden zich een tuin, een oude appelboomgaard en weides, waarop u bijvoorbeeld kleinvee kunt houden.

INDELING
Begane grond woonboerderij
Via de voordeur aan de zijkant van de woning komt u binnen in de hal waar aangrenzend de woonkamer met haard en de keuken ligt. De keuken is voorzien van een vaatwasser, gasfornuis oven en afzuigkap. Vanuit de keuken komt u via een vloerluik in de kelder. Tevens bevindt zich op de begane grond een studeerkamer, de doucheruimte en een toilet met fontein. De gehele woning is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd door gas- en houtkachels.

Eerste verdieping
Via een vaste trap vanuit de keuken is de eerste verdieping bereikbaar. Op de eerste verdieping is een overloop met toegang tot drie ruime slaapkamers. Op de overloop is ook nog bergruimte aanwezig.

Begane grond recreatiewoning
Via de voordeur (aan de achterzijde van de woning) komt u in de hal bij het toilet met fontein uit. Tevens heeft u toegang tot de sfeervolle woonkamer met open keuken. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, magnetron, gasfornuis en afzuigkap. De gehele woning is voorzien van dubbele beglazing en centrale verwarming.
Vanuit de woonkamer bevindt zich een deur naar de doucheruimte.
Via een deur aan de voorzijde van de recreatiewoning heeft u nog toegang tot ruime kantoorruimte met een separaat toilet. Deze ruimte is ook bereikbaar via de onder het pand gelegen garage.

Eerste verdieping
Via een vaste trap vanuit de woonkamer bereikt u de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is een overloop met toegang tot drie slaapkamers, waaronder twee grote slaapkamers en één iets kleinere slaapkamer.

BUITENRUIMTE

Garage
Onder de recreatiewoning bevindt zich een grote garage met achterin een vaste trap welke u toegang biedt naar de kantoorruimte.

De kavel is ruim 10.000 m2 groot en bestaat, buiten de woonboerderij en recreatiewoning, uit tuin, weides en groenstroken met enkele bijgebouwtjes waaronder een tuinhuisje (6m2) en een houten dierenverblijf (100m2) waar u eventueel kleinvee kunt houden.
De achtertuin biedt veel ruimte en privacy en een fraai uitzicht op uw eigen appelboomgaard de Kruisbergse bossen.

Klussen
Wie valt voor de plek aan de Keppelseweg 288 moet ook van klussen houden. Het voordeel is wel dat je in de recreatiewoning kunt leven en gelijktijdig aan de woonboerderij kunt starten met de verbouwing.

Maatvoering
alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief
Woonoppervlakte woonboerderij: 98,70 m2
Woonoppervlakte recreatiewoning: 61,00 m2
Overige inpandige ruimte: 12,20 m2*
Gebouwgebonden ruimte: 8,10 m2
Externe bergruimte: 31,80 m2
Bruto inhoud woning: 609,95 m3*
* kelder onder recreatiewoning niet meegenomen.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 575.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's