Witte Rentmeesters en Makelaars

Rozendaal

De Genestetlaan  5

€ 698.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Rozendaal

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+30

De Genestetlaan  5

Rozendaal
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Rozendaal
Vraagprijs
€ 698.000
Kosten koper

In één van de mooiste straten van de prachtige gemeente Rozendaal, bieden wij u deze charmante vrijstaande woning met eigen oprit en royaal perceel van 759 m2 aan. De woning heeft een prachtig vrij uitzicht op o.a. de Koningsberg en landgoed Rosendael en wordt omringd door veel groen.

Het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1952 en is in 1980 deels gerenoveerd en naar achteren uitgebouwd. De woning heeft 3 riante slaapkamers, een heerlijk ruime woonkamer met openhaard en schuifdeur naar het terras. De tuin en het wijdste uitzicht is de grootste verrassing met een aflopend karakter en speelse inrichting. Het fluitconcert van de tuinvogels is indrukwekkend, een bijzondere tuin om heerlijk in te vertoeven.

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, garderobe-nis, toilet met fontein, toegang tot woonkamer, kelder en opgang naar eerste verdieping.
Riante woonkamer met openhaard en schuifdeuren naar het terras. Vanuit de woonkamer heeft u een formidabel uitzicht over de tuin en Rozendaal.
Dichte keuken met aparte eetkamer.

Eerste verdieping:
Overloop, toegang tot drie riante slaapkamers, de masterbedroom heeft een balkon over de gehele breedte van het huis met uitzicht over Rozendaal, badkamer met bad en wastafelmeubel en separaat toilet.

Zolder:
Riante bergzolder.

Souterrain:
Ruim souterrain met wasmachineopstelling, grote berging en kantoorruimte.

Tuin
Prachtige groene tuin, met verschillende bordessen, hoogte niveaus, een vijverpartij, een kippenhok en gazon. Zowel de voor- als achtertuin bieden veel ruimte en privacy.

Woonomgeving:
De woning is gelegen in een omgeving met veel groen, weilanden en speelgelegenheden voor kinderen. In de directe omgeving is hooggewaardeerd basis- en voortgezet onderwijs aanwezig.
Het rustige straatbeeld maakt dat het huis zeer geschikt is voor veel doelgroepen. Ondanks de rust er is echter ook sprake van voldoende gezelligheid. Als voorbeelden zijn aan te halen “Koningsdag” bij het Kasteel en het wijkfeest van “d’Kapellenbergh”, dat elk jaar wordt georganiseerd.

Gemeente Rozendaal:
De oude kern van het dorp is goed bewaard gebleven en mag uniek genoemd worden voor Nederlandse begrippen. De oude Dorpskern en het natuurgebied De Imbosch zijn tot beschermd dorpsgezicht verklaard. Het grootste gedeelte van het grondgebied bestaat uit bos en heide. Trekpleister is onder andere het fraaie Kasteel Rosendael met zijn prachtige park waar bijvoorbeeld het bijzondere fontein "de Bedriegertjes" te vinden is. De gemeente Rozendaal is verder bijzonder door het feit dat het een zelfstandige gemeente is met het kleinste aantal inwoners van Nederland (circa 1.500 inwoners). Niet voor niets is het reeds meerdere malen uitgeroepen tot “beste gemeente van Nederland”.

Bijzonderheden:
- unieke ligging;
- ruim perceel 759 m2;
- prachtige tuin en geweldig uitzicht;
- verbouwingstekeningen aanwezig.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Eengezinswoning
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 698.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Landschap

Een groot deel van het landelijke gebied van Arnhem kenmerkt zich door veel natuur. Park Sonsbeek, Stadsblokken-Meinerswijk en Nationaal Park De Hoge Veluwe geven de gemeente een 'groene' karakter. Nationaal Park Veluwezoom leent zich door zijn uitgestrekte padennetwerk uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden. Er zijn diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes in het gebied uitgezet. Ook is er een rondlopende mountainbikeroute. Langs de paar wegen die door het park lopen, is een aantal grotere en kleinere parkeerplaatsen aanwezig, soms met voorzieningen zoals picknicktafels en speeltoestellen. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving. Centraal in het nationaal park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank. Het dorp Schaarsbergen markeert de overgang tussen het stedelijke gebied van Arnhem en de natuurgebieden van de Veluwe, en ligt in een bijzonder groene omgeving. Ook zijn er enkele agrarische bedrijven gevestigd. Schuytgraaf ligt in de streek Over-Betuwe. Het is een landelijke streek met veel vee- en fruitteelt en boomkwekerijen. Ook vindt men hier veel wandel- en fietsroutes.

Arnhem is door zijn ligging aan de Rijn en IJssel ook een rivierenlandschap. De regio heeft verschillende waterrecreatiegebieden voor talloze doeleinden zoals zwem- en watersporten. Bekendste recreatiegebieden zijn de Rijkerswoerdse Plassen en de Lathumse plas. Men vindt bij de plassen in de zomer vooral zonaanbidders.

Cultuur

De Stadsregio Arnhem Nijmegen is ook een centrum van cultuur, met vele musea, schouwburgen, concertzalen, bioscopen en winkels. Ook vinden in de stadsregio veel evenementen plaats. Bekende evenementen zijn onder andere de Nijmeegse Vierdaagse en de jaarlijks in Arnhem gehouden World Statues Festival, de Kasteelfeesten in Wijchen en de concerten die plaatsvinden in het GelreDome.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, internationaal onderwijs en middelbaar onderwijs is regio Arnhem/Nijmegen ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de regio Arnhem/Nijmegen over hogescholen. De bekendste Hogeschool is toch wel Hogeschool Arnhem Nijmegen, ook wel HAN. Deze behoort tot een van de grootste hogescholen van Nederland. Ze vertegenwoordigen 54 bacheloropleidingen en 14 masters in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast bieden ze 15 associate degrees en circa 300 cursussen en trainingen. Ook legt de HAN zich met onder andere 50 lectoraten en 7 centres of expertise toe op onderzoek en kennisinnovatie. Ook ArtEZ is een bekende naam, de Nederlandse hogeschool voor de kunsten.
Daarnaast is er ook een Universiteit in Nijmegen. De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoekuniversiteit.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de streek Arnhem/Nijmegen dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Van de Veluwezoom met haar brede lanen en eeuwenoude beuken tot de golvende heidevelden van de Posbank. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Benieuwd hoe creatief al dat groen kan maken? In stad Arnhem zie je op straat een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes vanaf de hoge Veluwe omlaag naar de Rijn en vormen kleine watervallen. In De Liemers geniet je van de heerlijke, verse streekproducten of doe je een drankje op een terrasje bij een stoere historische steenfabriek. Ontspanning gegarandeerd.

Bekijk alle foto's