Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Prins Alexanderstraat 

€ 660.000 Kosten koper

Beschikbaar! Bouwgrond in Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Beschikbaar
 • Soort woning
 • Type woning
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
 • Lees meer
+11

Prins Alexanderstraat 

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Beschikbaar! Bouwgrond in Doetinchem
€ 660.000
Kosten koper

UNIEK IN DOETINCHEM!!! NIEUWBOUWKAVEL VAN 1.885 m2 MET BOUWPLAN!!!! HOEK PRINS ALEXANDERSTRAAT EN GROOT HAGEN.

Op prachtige bosrijke locatie aan de rand van Doetinchem gelegen bouwkavel waar de fundering al reeds is gestort. Bouwplan en vergunningen voor prachtige villa zijn ter overname.

Indeling villa (zie ook de bestektekeningen):
Begane grond
Entree villa, zeer ruime hal met toilet en prachtige trappenhuis met vide. Royale woon- eetkamer met lounge, schuifdeuren naar terras met overkapping. Ruime keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en berging voorzien van wijnkasten. Schuifdeuren naar 2e terras met overkapping. Vanuit de hal is het kantoor te bereiken. Bijkeuken met de wasmachineaansluiting is vanuit de hal, keuken en garage bereikbaar.

Eerste verdieping
Overloop met gastentoilet en badkamer welke is voorzien van douche en vaste wastafel. Zeer ruime slaapkamer met een inloopkast, Frans balkon met fraai uitzicht en eigen badkamer welke is voorzien van ligbad, douche, toilet en vaste wastafel. Twee ruime gastenkamers.

Tweede verdieping
Overloop met technische ruimte. Derde gastenkamer. Tweede gastenbadkamer met toilet, douche en vaste wastafel. Ruime bergruimte.

Bijzonderheden:
- bruto vloeroppervlakte woning 289 m2
- bruto inhoud woning 986 m3

Let op: de vraagprijs is niet inclusief de bouw van de woning. Er ligt alleen een bouwplan en omgevingsvergunning.
Verder moet u zelf zorg dragen voor het realiseren van de villa.
 • Status
  Beschikbaar
 • Type object
  Bouwgrond
 • Soort woning
 • Type woning
 • Prijs
  € 660.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
Bekijk alle foto's

Plattegronden

Bekijk alle plattegronden

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's